Connect with us

Alba

Admitere la școlile de poliție 2021: Concurență de peste 5 pe un loc, la sesiunea de toamnă. Când încep probele

Publicat



Aproximativ 10.000 de candidați s-au înscris la sesiunea de toamnă la admiterea la școlile de poliție de la Câmpina și Cluj.

Primele probe, cele sportive, încep de la finalul lunii septembrie, iar testul-grilă va fi în 23 octombrie.

La școlile de poliție, sunt înscriși aproape 200 de candidați din Alba.

La nivel național, pe cele 1.292 de posturi scoase la concurs în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina, s-au înscris 8.232 de candidați (6,3 pe un loc), iar pe cele 300 de posturi de la Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, s-au înscris 1.524 de candidați (5,08 pe un loc).

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape. După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate evaluarea psihologică a candidaților, proba de evaluare a performanței fizice, susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaților rămași în concurs.

Pentru admiterea la școlile postliceale MAI, candidații trebuie să susțină proba de evaluare a performanței fizice (evaluată cu note de la 5 la 10) și proba de evaluare a cunoștințelor (evaluată cu note de la 1 la 10).

Vezi integral ADMITERE școli de poliție,…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE VIDEO: Târgul Ofertelor Educaționale la Alba Iulia. Specializări și condiții pentru elevii care aleg învățământul profesional

Publicat

LIVE VIDEO: Târgul Ofertelor Educaționale la Alba Iulia. Elevii din Alba au oportunitatea, în perioada 16-17 mai, să afle posibilitățile de continuare a studiilor în licee tehnologice. De asemenea, se pot întâlni cu reprezentanții firmelor care caută angajați specializați.

În Piața Cetății din Alba Iulia se desfășoară Târgul Ofertelor Educaționale. Participă 16 licee tehnologice din Alba și 22 de companii.

Învățământul profesional este organizat pentru o perioadă de trei ani.

Învățământul profesional și dual. Condiții și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: 26 de cupluri din Aiud care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie, sărbătorie de administrația locală

Publicat

Administrația locală din Aiud a sărbătorit 26 de cupluri din municipiu care împlinesc în acest an 50 de ani de căsătorie. 

„Evenimentul „Ziua Familiei” a fost unul emoționant pentru 26 de cupluri care au ales să-și întemeieze o familie în anul 1974.

Le mulțumim și îi felicităm pentru exemplul de dragoste și devotament pe care ni-l oferă zi de zi.

Ca de fiecare dată, Formația Melodis și Ansamblul Doina Aiudului au susținut pentru cei sărbătoriți recitaluri de muzică și dansuri populare, iar familiilor le-au fost oferite diplome de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mugur Isărescu, semnal de alarmă: România are o problemă fiscală greu de rezolvat

Publicat

Mugur Isărescu, semnal de alarmă: Guvernatorul BNR spune că România are o problemă fiscală greu de rezolvat.

Concret, țara are un deficit bugetar semnificativ, dublat de un deficit comercial, în care valoarea exporturilor este mai mică decât valoare importurilor.

Guvernatorul BNR afirmă că rata inflației din România și-a întrerupt scăderea în primul trimestru al lui 2024 mai ales din cauza modificărilor fiscale introduse de guvern la începutul anului și a creșterii cotațiilor la țiței.

Guvernatorul BNR a comparat România cu Cehia, Polonia, Ungaria.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Amenzi de peste 30.000 de lei date de polițiști și jandarmi în Alba, în ultimele 24 de ore. Sute de mașini și persoane verificate

Publicat

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au dat amenzi de peste 30.000 de lei, în urma acțiunilor derulate în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 334 de verificări de persoane și 214 verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Potrivit IPJ Alba, au fost constatate 127 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe