Connect with us

Eveniment

ADMITERE MAI 2021: Peste 2.400 de locuri disponibile în cele şase școli postliceale

Publicat


Persoanele care au absolvit liceul cu diplomă de Bacalaureat şi sunt majore sau împlinesc 18 ani în acest an se pot înscrie la concursul pentru ocuparea unuia dintre cele 2.403 de locuri disponibile la nivelul celor şase şcoli postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Sunt disponibile 1.483 de locuri la Şcolile de agenţi de poliţie din Câmpina şi Cluj-Napoca, 400 de locuri la Şcolile de subofiţeri de jandarmi din Drăgăşani şi Fălticeni, 220 la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră din Oradea şi 300 de locuri la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti.

Înscrierile se pot face până în data de 28 februarie

“Cererile de înscriere se depun în perioada 15 – 28 februarie 2021 la structurile de resurse umane din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, de jandarmerie sau pentru situaţii de urgenţă ori la inspectoratele teritoriale ale poliţiei de frontieră, precum şi la structurile de resurse umane ale Inspectoratelor Generale în funcţie de domiciliul sau reşedinţa candidatului”, a precizat Dajbog.

Candidaţii care vor să se înscrie la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră şi nu au domiciliul într-un judeţ limitrof frontierei de stat pot depune cererea de înscriere la structurile de resurse umane din unităţile subordonate Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Condiții pentru întocmirea dosarului

“Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală. Dosarul de recrutare trebuie completat până la data de 10 martie 2021”, a precizat Dajbog.

Candidaţii trebuie să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic. În cazul candidaţilor pentru care se constată neîndeplinirea acestei condiţii, procedura de recrutare încetează.

“Evaluarea psihologică se susţine până la data de 8 martie, potrivit planificării întocmite de către compartimentele cu atribuţii de recrutare. Proba eliminatorie de evaluare a performanţei fizice constă în parcurgerea unui traseu practic-aplicativ şi se susţine în perioada 18 – 24 martie”, a spus Dajbog.

La nivelul MAI au fost luate o serie de măsuri cu privire la locul de desfăşurare a probelor de concurs pentru a veni în sprijinul candidaţilor şi pentru a asigura respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Evaluarea performanței fizice, în centre zonale, în funcție de domiciliul candidatului

Ca noutate, în acest an, candidaţii care s-au înscris la Şcolile de Poliţie, Jandarmerie sau Poliţie de Frontieră vor fi repartizaţi pentru evaluarea performanţei fizice pe şapte centre zonale, în funcţie de domiciliu:

* Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Bucureşti şi judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

* Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

* Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

* Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră “Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Candidaţii care promovează proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine în data de 27 martie proba de verificare a cunoştinţelor, la unităţile de recrutare, respectiv la sediile inspectoratelor judeţene în funcţie de domiciliu sau reşedinţă, cu excepţia situaţiilor care nu permit acest lucru din motive obiective. Unităţile de recrutare vor fi desemnate unităţi de selecţie prin ordin sau dispoziţie a inspectorului general.

Candidaţii care au optat pentru admiterea în Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Boldeşti vor susţine toate probele de concurs la sediul acestei unităţi de învăţământ.

Examinarea medicală a candidaţilor se realizează, în perioada 29 martie – 16 aprilie, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la proba de verificare a cunoştinţelor, în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Rezultatele finale – 27 aprilie

Vor fi declaraţi admişi candidaţii care în urma examinării medicale sunt consideraţi apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ, până la data de 17 aprilie. Agerpres

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Complicele unui escroc judecat de magistrații din Alba, după cinci ani de la o înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”

Publicat

După mai bine de cinci ani, magistrații din Alba au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat pentru înșelăciune. Este vorba despre o faptă comisă în 2018, prin metoda accidentul. Faptă care a lăsat o femeie fără 4000 de euro. 

Între timp persoana păgubită a decedat, dar fiul ei a cerut continuarea procesului.

Făptuitorul principal, cel care a dat telefonul și a contactat persoana păgubită, nu a fost identificat….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea câinilor. Fără programe de sterilizare, județul se va umple de patrupede

Publicat

Primăriile din județul Cluj cheltuie, anual, sute de mii de lei pentru eutanasierea câinilor fără stăpân. Sumele cresc de la an la an, deși omorârea câinilor nu este o soluție pentru a reduce numărul acestora. 


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Șofer tras pe dreapta, pe Autostrada A1 pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. Ce s-a întâmplat după

Publicat

Un șofer a fost tras pe dreapta, pe Autostrada A1, pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. S-a întâmplat în 22 aprilie 2023, iar un an mai târziu a fost trimis în judecată. 

În data de 16 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Tânărul va fi judecat pentru conducere sub influența drogurilor.

Deși a fost tras pe dreapta la o zi de la consum, substanța…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Directivă europeană cu obligații pentru producători

Publicat

Produsele ieșite din garanție vor putea fi reparate la prețuri rezonabile. Dreptul la reparare pentru consumatori a fost adoptat de Parlamentul European. Legislația prevede obligații pentru producători, în relația cu clienții.

Parlamentul European a adoptat marți, 23 aprilie, directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile. Acestea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe