Connect with us

Cluj

ADMITERE UBB/ FSEGA: Cel mai modern și funcțional campus universitar din România

Publicat


Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (F.S.E.G.A.) este cea mai mare facultate a Universităţii Babeş-Bolyai și una dintre cele mai moderne, şi mai dinamice facultăţi, cu o relevantă ofertă de servicii academice şi ştiinţifice vizând toate formele de învăţământ: licenţă, masterat, doctorat, învăţământ la distanţă, formare continuă, cursuri postuniversitare de recalificare, programe de cercetare, consultanţă şi dezvoltare durabilă. 

Pregătirea în problemele economice ale tinerilor se realizează pe trei linii de studii – română, maghiară, germană – precum şi studii complete în limbile engleză şi franceză, în consonanţă cu structura culturală a Transilvaniei şi exigenţele spaţiului educaţional şi economic european însumând 11 programe nivel licenţă şi 29 nivel masterat. 

Aproape 8.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi beneficiază de oferta educaţională, didactică şi instituţională a celor 252 de cadre didactice, atât în Cluj-Napoca, dar şi în cadrul extensiilor de la Sfântu Gheorghe şi Sighetul Marmaţiei. 

Întregul proces este susţinut de o infrastructură modernă și competitivă, concretizată în 7 amfiteatre cu 1.350 de locuri, 10 săli de curs cu 880 de locuri, 24 săli de seminar cu 1.040 de locuri, 59 laboratoare cu 1.544 de locuri, 3 săli de lectură pentru bibliotecă, cu 190 locuri, 5 săli depozit de cărţi. 

La acestea se adaugă impozanta Aulă a FSEGA cu 454 de locuri. 

Trei săli de fitness

Spaţiile dedicate activităţilor didactice sunt completate de cele destinate celor complementare: 3 săli fitness cu o suprafaţă de 476 mp., 1 sală sport cu o suprafaţă de 247 mp. la care se adaugă Galeriile Expoziționale FSEGA, cu o suprafaţă de 2.316 mp. 

Studenții facultății beneficiază de locuri de cazare în cele două cămine aflate în apropiere – Căminul Economica I și Economica II, respectiv în căminele aflate în Campusul Hașdeu. 

Începând cu 30 iunie 2021, Universitatea Babeș-Bolyai, prin intermediul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, a devenit membru permanent cu drepturi depline al European Foundation for Management Development (EFMD), fiind singura instituție de învățământ superior din România cu acest statut. EFMD administrează sistemul EFMD Quality Improvement System (EQUIS), unul dintre cele mai importante mecanisme de asigurare și certificare a calității, respectiv de acreditare la nivel internațional a instituțiilor de învățământ superior în domeniile administrării afacerilor și managementului


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ce faci în WEEKEND? Iulius Mall Cluj și elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” te așteaptă la un SPECTACOL de dans inedit

Publicat

„I’m gonna dance, dance, dance / With my hands, hands, hands above my head!” sunt versurile ultimei melodii care pare să fi cuprins întreaga generație de tineri, ce vine la Iulius Mall Cluj să ne încânte cu cele mai noi mișcări. În acest final de săptămână, sunteți invitați la un spectacol de dans modern, acrobații ușoare, dar și dansuri latino, susținut de elevii Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” și Unique ART Activities. Let there be fun and joy!

Iulius Mall Cluj oferă artiștilor un cadru pentru a-și exprima adevăratul sine și pentru a dezvălui și publicului frumusețea dansului. Pe 25 martie 2023, de la ora 12:00, copiii de la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Irina Petraș, realeasă în funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor Cluj

Publicat

Irina Petraș a fost realeasă, vineri, în funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor Cluj la alegerile pentru conducerea filialei. La eveniment au fost prezenți președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, și prim-vicepreședintele Varujan Vosganian.

Rezultatele alegerilor au fost următoarele: președinte Irina Petraș, Comitetul de Conducere al Filialei Cluj: Irina Petraș, Doina Cetea, Laura Poantă, Ovidiu Pecican, Constantina Raveca Buleu, reprezentantul Clujului în Consiliul Uniunii Scriitorilor din România: Ovidiu Pecican.

Sursa foto: Andrei Gazsi

scri 1

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Patru SALVATORI clujeni, pe locul III la International Mountain Rescue Race Romania

Publicat

Patru salvatori clujeni au participat la International Mountain Rescue Race Romania, competiție destinată salvatorilor montani, desfășurată la Rânca, Gorj, unde au ocupat locul III.

salvatori 1

„În perioada 21-23 martie 2023, la Rânca, în județul Gorj, s-a desfășurat International Mountain Rescue Race Romania (IMRRR), întrunire profesională internațională a salvatorilor montani menită să testeze și să pună în valoare activitatea de salvare în munți .

La această ediție au participat 156 de salvatori din 9 țări, împărțiți în 36 de echipe. Echipele de salvatori au parcurs în baremul de timp probele pregătite de către organizatori,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

AVERTISMENTELE pompierilor clujeni în ceea ce privește INCENDIILE de vegetație uscată

Publicat

Odată cu sosirea primăverii începe și munca la câmp. Conform obiceiului, vegetația uscată este arsă pentru a face loc celei proaspete. Din păcate, această operațiune poate duce de multe ori la incendii greu de stăpânit. În fiecare primăvară, pompierii clujeni se confruntă cu astfel de situații. Pentru a evita asemenea incidente, ISU Cluj, lansează avertismente și recomandă anumite măsuri de care trebuie ținut cont.

afis incendii de vegetatie uscata

„Numai anul trecut am intervenit în județul Cluj la peste 900 de incendii de vegetație uscată, fiind printre județele fruntașe la acest capitol, și din păcate, au fost înregistrate și situații în urma unor astfel de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe