Cluj
Aeroportul Cluj își îmbunătățește securitatea cu peste 3 milioane de euro. Va avea gard inteligent
Aeroportul Internațional Cluj a scos la licitație mai multe lucrări în vederea sporirii gradului de securitate, după ce au fost identificate mai multe vulnerabilități. Printre acestea se află și realizarea unui gard inteligent, care va alerta centrul de comandă cu privire la tentative de acces neautorizat.
La ora actuală gardul perimetral nu este prevăzut cu niciun mecanism electronic de securitate.
De asemenea se va îmbunătăți sistemul de iluminat perimetral, cu tehnologie led, și va fi extins sistemul de supraveghere video. Pe partea de Nord, Vest și Est nu există sistem de supraveghere video. Pe aceste laturi nu există nici sistem de iluminat.
Directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo, a declarat pentru Cluj24 că aceste proiecte sunt eligibile pentru finanțare din fonduri europene cu 98% grad de acoperire a costurilor.
În momentul de față pentru pază sunt alocați 30 de angajați, iar prin sistemul automatizat de gard inteligent se va realiza și o economie.
Potrivit lui David Ciceo, vor fi înlocuite și sistemele de supraveghere video de la terminalele de pasageri, cele actuale aparținând mai multor generații.
Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a fost desemnat în premieră, cel mai bun aeroport din Europa la categoria sub 5 milioane de pasageri anual, în cadrul celei de-a 17 a ediţii a Galei anuale ACI Europe Awards, desfăşurată la Geneva.
Evenimentul a avut loc cu ocazia celui de-al 31-lea Congres şi Adunare Generală a Consiliului Internaţional al Aeroporturilor – regiunea Europa (ACI EUROPE), care a reunit lideri din industria transporturilor aeriene din 55 de ţări.
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News
Începând cu 1 ianuarie 2022, costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, ca urmare a reglementărilor din programul „Roam like Home”. Primul operator care a anunțat deja ieftinirea este Vodafone România. Românii vor putea trimite la costuri mai mici mesaje pe rețelele de socializare, informează ziarul Alba24.ro.
Costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, începând cu 1 ianuarie 2022. Măsura a fost luată ca urmare a reglementărilor din programul „Roam like Home”. Primul operatorul care a anunțat deja ieftinirea este Vodafone România, relatează Economica.net.
Începând cu 1 ianuarie 2022, costul traficului suplimentar de internet în roaming scade în Europa, ca urmare a reglementărilor din programul “Roam like Home”.
După depășirea volumului de consum rezonabil, furnizorii pot să aplice o suprataxă, chiar și în cazul în care traficul inclus în planul tarifar nu a fost complet epuizat.
Astfel, traficul de internet suplimentar în roaming SEE scade pentru clienții Vodafone de la 0,0036/MB la 0,003/MB (TVA inclus), conform reglementărilor europene. De asemenea, va crește și volumul de date disponibil fără cost suplimentar în roaming SEE înclus în abonament.
Prevederile se aplică atât celor cu abonamente, cât și celor care folosesc o cartelă pre-pay.
SEE este Spațiul Economic European și este format din țările membre UE plus Norvegia, Islanda și Liechtenstein.
Europarlamentarul Mircea Hava: milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le <noapte bună>, în fiecare seară
”Mulți dintre românii cu rude în străinătate nu au cum să nu-și amintească anii 90 sau începutul lui 2000, atunci când vocea celui drag, plecat departe, era doar amintirea ultimei discuții la plecarea dintr-o autogară sau un aeroport.
Tarifele exagerat de scumpe la convorbiri ne-au pus, pentru vreme lungă, o barieră nedreaptă în a rosti sau auzi atât de doritul <Alo, mamă>, <Alo, tată>, <Alo, draga mea> sau <Alo, dragul meu>.
Pentru multă vreme, milioane de copii nu și-au putut auzi părinții spunându-le <noapte bună>, în fiecare seară.
Au apărut rupturi ireparabile în sufletele a milioane de români, între cei plecați la muncă ori la studii și cei rămași acasă.
O rană pansată doar de promisiunea unei revederi, poate, anuală.”
Reduceri tarife roaming UE: Măsura nu este valabilă pentru Regatul Unit
Vă reamintim că începând cu data de 1 ianuarie 2021 reglementările europene privind „Roam like at home” nu mai sunt obligatorii pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord (inclusiv Gibraltar), ca urmare a încheierii perioadei de tranziție după retragerea acestei țări din Uniunea Europeană.
În 2013, Comisia Europeană a înaintat o propunere legislativă menită să elimine tarifele de roaming pentru cetățenii care călătoresc periodic în UE. În octombrie 2015, Parlamentul European și Consiliul au convenit asupra faptului că aceasta ar trebui să intre în vigoare la 15 iunie 2017.
Astfel că, începând cu 15 iunie 2017, puteţi să vă folosiți dispozitivul mobil atunci când călătoriți în UE la aceleași tarife ca în țara de origine, cu alte cuvinte, să beneficiați de roaming la tarife naționale, în limita politicilor de utilizare echitabilă ale operatorilor.
De asemenea, documentul prevede o reducere progresivă, pe parcursul a cinci ani, a tarifelor pentru serviciile de date, de la 50 de euro pe Gigabyte la începutul anului 2017 până la 7,7 euro pe Gigabyte, începând cu 15 iunie 2017, la 6 euro pe Gigabyte, la 1 ianuarie 2018, apoi 4,5 euro în 2019, 3,5 euro în 2020, 3 euro în 2021 şi 2,5 euro în 2022.
Din 2007, UE a obținut reduceri de 92 % ale tarifelor cu amănuntul pentru apeluri, iar din 2009, UE a obținut reduceri de 92 % ale tarifelor pentru SMS-uri.
Transferul de date în roaming este acum cu până la 96 % mai ieftin față de 2012, când a început să se aplice primul plafon impus de UE pentru tarifele la serviciile de date în roaming.
Între 2008 și 2015, volumul serviciilor de date în roaming a crescut de peste 100 de ori.
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Cluj
Bărbat din Cluj-Napoca, reținut de polițiști. A produs un accident având o alcoolemie uriașă și permisul auto suspendat
Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au dispus, joi, măsura reținerii față de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența…
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
Soluțiile unui clujean pentru traficul din oraș: transport public gratuit și taxă pentru mașinile care intră în Cluj-Napoca
Un clujean propune două soluții care, crede acesta, ar rezolva una dintre cele mai mari probleme ale municipiului Cluj-Napoca, dar și a Floreștiului, și anume traficul rutier.
”Traficul se poate fluidiza in zona…
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
VIDEO. Eurodeputatul Daniel Buda, la lucru cu furca în mână de Crăciun, la o fermă de vaci. Mesaj pentru fermierii români
Președintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, a dat, de Crăciun, costumul de Bruxelles pe hainele de fermier și a pus mâna pe furcă, lucrând la ferma de vaci a familiei din județul Sălaj.
”25 decembrie, ziua…
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
Lansare de carte și concert – eveniment la Cluj-Napoca. Poetul Ion Mureșan împlinește 70 de ani
Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, Fundația Transilvania Leaders și Editura Școala Ardeleană organizează la Cluj-Napoca, joi, 9 ianuarie 2025, începând cu ora…
Citește mai mult pe Cluj24