Connect with us

Eveniment

Aeroportul Transilvania achiziţionează echipamente de siguranţă de peste 6 milioane euro printr-un proiect POIM

Publicat


Arhivă foto

Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, a anunţat vineri semnarea contractului de finanţare pentru un proiect în valoare de peste 6 milioane de euro. Proiectul are ca scop achiziţionarea de echipamente de siguranţă şi este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Acesta vizează intervenţiile în situaţii de urgenţă, întreţinerea căilor de rulare şi a zonelor adiacente ale aeroportului.

„Este vorba despre un proiect pentru achiziţia şi dotarea cu 10 echipamente aferente siguranţei aeroportuare.

Acesta are trei componente majore. O componentă se referă la situaţiile de urgenţă, vom cumpăra maşină de pompieri de capacitate mare, dedicată aeroportului, maşină de primă intervenţie, punct de comandă mobilă.

Această parte serveşte la creşterea calităţii şi standardelor serviciilor pentru situaţiile de urgenţă.

A doua parte urmăreşte ţinerea sub control şi în limitele de siguranţă a suprafeţelor înierbate, suprafeţe care sunt în zona de siguranţă a pistei de aterizare-decolare.

Vom cumpăra două echipamente multifuncţionale de cosit, printre altele.

Aeroportul Transilvania achiziţionează echipamente de siguranţă de peste 6 milioane euro printr-un proiect POIM. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş mai are două proiecte depuse spre finanţare

A treia componenţă este dedicată obiectelor străine, spunem noi, este un termen aeronautic, este vorba despre pietriş şi alte obiecte care pot reprezenta pericol pentru operaţiunile aeroportuare.

Aici cumpărăm nişte echipamente prin care măturăm toate aceste obiecte străine”, a declarat presei Peti Andras.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi demarată licitaţia, iar echipamentele trebuie achiziţionate până la sfârşitul acestui an.

Aeroportul Transilvania Târgu Mureş mai are două proiecte depuse spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, aflate în evaluare, unul pentru extinderea pistei de aterizare/decolare la 2.580 de metri şi unul pentru extinderea terminalului de pasageri. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Cod galben de vreme rea în Alba și alte județe. Vânturi puternice și ploi

Publicat

Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea, valabil joi și în județul Alba. Sunt anunțate ploi și intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. 

Viteza vântului ajunge în sudul județului Alba la 55 – 65 de kilometri la oră, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vdepășesc 90 de kilometri la oră.

O altă avertizare este valabilă până vineri. Se vor semnala…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

UBBMed – PREVENȚIA cancerului de sân în comunitatea UBB Cluj-Napoca

Publicat

Centrul de Cercetare Avansată și Abordare Comprehensivă a Cancerului, co-fondat de Institutul Oncologic „Prof. univ. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca (IOCN) și Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) prin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

O femeie din Alba Iulia a dat în judecată Primăria. Va fi expropriată de un teren și nu este de acord cu despăgubirile primite

Publicat

O femeie a dat în judecată Primăria Alba Iulia și Consiliul Local. Acesta este proprietara unui teren pe care primăria vrea să îl exproprieze în interes public. Este vorba despre un teren din zona Alcala de Henares. 

Femeia în cauză nu este de acord cu prețul pentru despăgubiri, pe care primăria l-a stabilit pe metrul pătrat de teren expropriat: 10 lei. 

Drept urmare, aceasta a acționat în instanță Primăria și Consiliul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe