Connect with us

Eveniment

Aeroportul Transilvania achiziţionează echipamente de siguranţă de peste 6 milioane euro printr-un proiect POIM

Publicat


Arhivă foto

Peti Andras, preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, a anunţat vineri semnarea contractului de finanţare pentru un proiect în valoare de peste 6 milioane de euro. Proiectul are ca scop achiziţionarea de echipamente de siguranţă şi este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Acesta vizează intervenţiile în situaţii de urgenţă, întreţinerea căilor de rulare şi a zonelor adiacente ale aeroportului.

„Este vorba despre un proiect pentru achiziţia şi dotarea cu 10 echipamente aferente siguranţei aeroportuare.

Acesta are trei componente majore. O componentă se referă la situaţiile de urgenţă, vom cumpăra maşină de pompieri de capacitate mare, dedicată aeroportului, maşină de primă intervenţie, punct de comandă mobilă.

Această parte serveşte la creşterea calităţii şi standardelor serviciilor pentru situaţiile de urgenţă.

A doua parte urmăreşte ţinerea sub control şi în limitele de siguranţă a suprafeţelor înierbate, suprafeţe care sunt în zona de siguranţă a pistei de aterizare-decolare.

Vom cumpăra două echipamente multifuncţionale de cosit, printre altele.

Aeroportul Transilvania achiziţionează echipamente de siguranţă de peste 6 milioane euro printr-un proiect POIM. Aeroportul Transilvania Târgu Mureş mai are două proiecte depuse spre finanţare

A treia componenţă este dedicată obiectelor străine, spunem noi, este un termen aeronautic, este vorba despre pietriş şi alte obiecte care pot reprezenta pericol pentru operaţiunile aeroportuare.

Aici cumpărăm nişte echipamente prin care măturăm toate aceste obiecte străine”, a declarat presei Peti Andras.

Potrivit acestuia, săptămâna viitoare va fi demarată licitaţia, iar echipamentele trebuie achiziţionate până la sfârşitul acestui an.

Aeroportul Transilvania Târgu Mureş mai are două proiecte depuse spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, aflate în evaluare, unul pentru extinderea pistei de aterizare/decolare la 2.580 de metri şi unul pentru extinderea terminalului de pasageri. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Șofer din Alba, depistat în timp ce conducea o autoutilitară cu defecțiuni tehnice grave, pe Autostrada A1 Sebeș – Sibiu

Publicat

Un șofer din județul Alba s-a ales cu permisul suspendat 90 de zile și cu amendă de 2.755 de lei după ce a fost prins pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu în timp ce conducea o autoutilitară care prezenta defecțiuni tehnice grave. Potrivit IPJ Sibiu, autovehiculul prezenta defecțiuni periculoase la sistemul de direcție, coroziuni ale caroseriei, sistemul de lumini era nefuncțional, anvelopele erau de alte dimensiuni iar oglinzile laterale erau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Intrare GRATUITĂ pentru pensionari în Grădina Botanică din Cluj-Napoca. ”Ziua Porților Deschise”

Publicat

Pe 1 octombrie, Grădina Botanică „Alexandru Borza” Cluj-napoca marchează „Ziua Internațională a Seniorilor” prin „Ziua Porților Deschise” pentru acești vizitatori. Astfel, pensionarii beneficiază de intrare…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Data până la care românii vor plăti prețuri subvenționate la energie electrică și gaze. Anunțul ANRE

Publicat

contor curent gaz

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE) au anunţat data până la care preţurile la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate.

Românii vor plăti preţuri mai mici la facturile de la lumină şi gaze încă un an şi jumătate, până la sfârşitul lunii martie 2025.

Măsura plafonării se menţine pentru a asigura stabilitatea tarifelor pentru populaţie şi pentru consumatorii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Mașină RĂSTURNATĂ în Poieni. Un bărbat, transportat la spital de SMURD

Publicat

Pompierii din cadrul Detașamentului Huedin au intervenit, sâmbătă, la un accident rutier petrecut pe raza localității Poieni.

În accident a fost implicat un singur autoturism, care era răsturnat atunci când au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe