Connect with us

Alba

Agenția Europeană a Medicamentului: Beneficiile vaccinului AstraZeneca depășesc riscurile. Cheagurile de sânge, efecte rare

Publicat


Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut mai multe precizări despre vaccinul AstraZeneca şi a afirmat că beneficiile acestui vaccin sunt mai mari decât riscurile.

Reprezentanții EMA au precizat că cheagurile de sânge ar trebui catalogate drept „efecte secundare foarte rare ale vaccinului Vaxzevria (noua denumire a vaccinului AstraZeneca).

Anunţul a fost făcut de Emer Cooke, directorul executiv al EMA potrivit dcnews.ro.

„Comitetul de siguranţă din cadrul EMA a confirmat că beneficiile AstraZeneca în prevenirea COVID-19 depăşesc riscurile şi efectele adverse. COVID-19 este o boală foarte serioasă, care provoacă mii de morţi.

Acest vaccin s-a dovedit a fi foarte eficient, previne bolile severe, salvează vieţi.

Vezi și Rapelul cu vaccinul AstraZeneca, anulat dacă apar tromboze după prima doză. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță

Am ajuns la concluzia că rapoartele privind cheagurile de sânge ar trebui catalogate drept efecte secundare ale vaccinului, dar foarte rare.

Am convocat grupuri de experţi din mai multe specialităţi, dar nu putem confirma că aceste efecte au apărut exact în urma vaccinării. EMA lucrează cu autorităţile naţionale competente pentru a se asigura că aceste cazuri sunt comunicate în timp…

Vezi mai mult pe Alba24

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Doi reținuți și bunuri confiscate după percheziții în Alba și alte 27 de județe la firma care verifica protecția la incendii

Publicat

Polițiștii au confiscat aproximativ 154.800 de lei, peste 133.000 de euro, aur, calculatoare, documente, iar doi bărbați au fost reținuți, în urma perchezițiilor din Alba și alte 27 de județe în legătură cu firma care încărca sau repara extinctoare din instituții publice, inclusiv spitale, școli, unități militare, penitenciare.

În total, joi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice au descins în 218 de locații, în București și în 28 de județe, fiind vizate persoane bănuite de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Acțiunea s-a desfășurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și a avut loc în București (40), Mureș (23), Arad (2), Alba (3), Argeș (7), Bacău (1), Brașov (8), Buzău (8), Bistrița-Năsăud (2), Călărași (2), Cluj (32), Constanța (8), Dâmbovița (4), Dolj (5), Hunedoara (3), Galați (1), Giurgiu (1), Iași (4), Ilfov (7), Maramureș (7), Mehedinți (3), Olt (13), Prahova (6), Satu-Mare (4), Sălaj (3), Suceava (8), Timiș (6) Teleorman (1) și Vâlcea (6).

Din cercetări…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Zeci de șoferi și pietoni amendați de Poliție la Alba Iulia, în 16 ore. Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere

Publicat

Zeci de șoferi și pietoni au fost amendați de polițiștii din Alba Iulia, în cadrul unei acțiuni organizate pentru prevenirea accidentelor rutiere. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase trei certificate de înmatriculare.

Potrivit IPJ Alba, joi, între orele 6.00 și 22.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate neacordării priorității de trecere și indisciplinei pietonilor.

Au fost constatate 45 de abateri de natură contravențională, din care 3 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere și 8 au fost aplicate pietonilor.

Alți 34 de conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind traficul rutier.

Complementar sancțiunilor aplicate, față de 7 conducător auto a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, iar în alte trei situații s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare.

foto: arhivă

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

ALBA: 53 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în municipii, orașe și comune din județ

Publicat

Au fost înregistrate 53 de cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba vineri, 16 aprilie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 19.864 de persoane au fost confirmate pozitiv.

Dintre acestea, 18133 de persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 558 decese.

Joi, în Alba au fost prelucrate 573 probe (338 la SJU si 235 la DSP). Numarul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 196732.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (40 cazuri noi)

Alba Iulia – 16

Sebeș – 5

Aiud – 4

Câmpeni – 4

Ocna Mureș – 3

Blaj – 2

Cugir – 2

Zlatna – 2

Abrud – 1

Teiuș – 1

Rural (13 cazuri noi)

Gârbova – 3

Bistra – 2

Crăciunelu de Jos – 2

Cut – 1

Noșlac – 1

Sălciua – 1

Șona – 1

Stremț – 1

Șugag – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 3,5 (anterior 3,62):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Ocna Mureș – 95 cazuri – 6,79 (anterior 6,94)

Alba Iulia – 409 cazuri – 5,35 (anterior 5,64)

Cugir – 114 cazuri – 4,44

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Alba

Centrul de promovare turistică al Municipiului Alba Iulia nu are șef. Toți candidații la concurs, RESPINȘI

Publicat

Centrul de informare și promovare turistică a municipiului Alba Iulia rămâne în continuare fără șef, asta după ce primăria a organizat un concurs pentru ocuparea locului vacant, însă nici un candidat nu a putut trece de proba scrisă. 

În primă fază, s-au înscris șase candidați, însă doar 4 au trecut de selecția dosarelor. Doi candidați, au fost respinși din cauza faptului că nu ar fi îndeplinit condițiile impuse de primărie pentru ocuparea postului.

Cerințele pentru ocuparea postului ca persoana interesată să fie absolvent de: științele pământului și atmosferei, geografia turismului, științe economice, economia comerțului, turismului și serviciilor, științe economice, administrarea afacerilor, istorie, turism cultural, studii muzeale, master în administrare publică, cinci ani vechime în specialitatea studiilor, cunoștințe medii de operare PC, cunoașterea a două limbi străine și specializări în ghid turistic sau alte ramuri asemănătoare.

Unul dintre candații al cărui dosar a fost respins din cauză că nu ar fi îndeplinit unele condiții este unul dintre cei mai cunoscuți ghizi turistici din oraș, Cristian Kalanyos, cu o experință de peste 9 ani în domeniu.

Cristian a detaliat toate problemele…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe