Connect with us

Alba

AJUNUL CRĂCIUNULUI: Moș Ajun, fratele geamăn a lui Moș Crăciun. Ce să faci în noaptea de Ajun să ai noroc tot anul

Publicat



Craciunul este sărbătoarea care aduce aproape familia, în care căldura din case învinge frigul de afară, iar mesele sunt îmbelșugate.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au avut o serie de tradiții. Tradiții fie ele populare fie că vorbim de cele biblice. Moș Craciun, Moș Ajun, sunt personajele principale care patronează Ajunul Crăciunului.

Citește și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Mai mult de atât, se spune Moș Ajun că ar fi fost frate geamăn cu Moș Crăciun. Aceștia seamănă între ei ca două picături de apă.

Ajunul Crăciunului, în tradiția populară, este sărbătoarea de sfârșit de an patronată de Moș Ajun.

Cine este Moș Ajun fratele geamăn a lui Moș Crăciun

Totodată, se știe despre Moș Ajun că ar fi fost ultimul dintre apostoli. El a poruncit să se dea flăcăilor colaci. Tot el a zis să se umble cu colindatul.

Conform tradiției, Maica Domnului, înainte de a naște, a cerut ajutor lui Moș Ajun. Acesta, considerându-se prea sărac, a trimis-o către fratele său mai înstărit – Moș Crăciun.

Astfel, Fecioara Maria a născut în staulul al cărui stăpân era Moș Crăciun. Moș Ajun este sărbătorit…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Furt la spitalul din Cugir: Un tânăr a intrat în unitatea medicală și a furat bani din poșetele unor angajate. Când a fost prins

Publicat

Un tânăr de 23 de ani din oraș a comis un furt în spitalul din Cugir. Acesta a fost prins rapid de polițiști pe străzile din oraș. Fapta s-a petrecut miercuri seara, în data de 18 septembrie.

Fapta a fost comunicată de reprezentanții IPJ Alba, în buletinul de presă din 19 septembrie 2024.

Potrivit IPJ Alba, în seara zilei de 18 septembrie 2024, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat un tânăr de 23 de ani, din Cugir, imediat după ce acesta ar fi sustras o sumă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un bărbat din Alba a fost arestat preventiv după ce a comis o tâlhărie. A lovit o persoană cu o bâtă în cap pentru un telefon

Publicat

Un bărbat din Alba a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a comis o tâlhărie. În data de 18 septembrie judecătorii au admis propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și au dispus arestarea preventivă. 

Fapta pentru care acesta a ajuns în atenția anchetatorilor a avut loc în data de 17 septembrie 2024. Atunci acesta se afla într-o locuință alături de o altă persoană. La un moment dat i-a furat persoanei în cauză telefonul.

Când victima i-a cerut telefonul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pedeapsă redusă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru fostul comisar șef al Poliției Aiud care a falsificat documente într-o anchetă

Publicat

Pedeapsă redusă la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru fostul comisar șef al Poliției Aiud care a fost condamnat pentru fals intelectual și uz de fals. O decizie definitivă a fost dată pe 17 septembrie 2024. 

Daniel Silviu Bercea a fost condamnat în primă instanță, la Judecătoria Aiud, la pedeapsa de 1 an şi 5 luni închisoare cu suspendare. Însă bărbatul a făcut apel, iar dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare. 

La Curtea de Apel Alba Iulia, magistrații instanței superioare au admis apelul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Restricții de circulație pe A1 Sibiu-Sebeș-Deva și pe alte tronsoane de autostradă. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Restricții de circulație pe A1 Sibiu-Sebeș-Deva și pe alte tronsoane de autostradă au fost anunțate joi de către CNAIR. Se fac lucrări în mai multe zone. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență și să respecte redirecționările de trafic.

Restricții de circulație, 19 septembrie

  • A1 Apoldu de Jos (Sibiu) – km 277+700 – 278, până la ora 19.00 – lucrări de reparații la partea carosabilă: banda 1 și banda de urgență de pe sens Sibiu-Sebeș, restricționate
  • A1 Sibiu – km 253+800, până…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate