Connect with us

Alba

ALBA: 131 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, număr dublu față de raportarea de luni. Alte două decese. Incidența actualizată

Publicat



Au fost confirmate 131 de cazuri COVID noi în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) marți, 28 septembrie.

Cu o zi în urmă, erau raportate alte 61 de cazuri în 24 de ore.

Au fost raportate și două decese noi. Este vorba despre două femei, una care avea 63 de ani, din Ciugud, nevaccinată, cu comorbidități și cealaltă de 58 de ani, din Oarda, nevaccinată, cu comorbidități.

În județul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 22.884 cazuri  confirmate, 21.045 persoane vindecate, 696 decese.

Au fost prelucrate 284.408 teste (259.818 PCR, 24.590 rapide). Din acestea, în ultimele 24 de ore au fost 1.220 testări COVID (597 teste PCR – 276 la DSP și 321 la SJU; 623 teste rapide).

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi (în ultimele 24 de ore):

Mediul urban: 82 de cazuri noi

Alba Iulia: 47 cazuri

Aiud: 11 cazuri

Cugir: 11 cazuri

Sebeș: 4 cazuri

Ocna Mureș: 4 cazuri

Blaj: 2 cazuri

Câmpeni: 2 cazuri

Teiuș: 1 caz

Mediul rural: 46 cazuri noi

Vințu de Jos: 6 cazuri

Șpring: 5 cazuri

Bistra: 4 cazuri

Meteș: 3 cazuri

Mirăslău: 3 cazuri

Sălciua: 3 cazuri

Unirea: 3 cazuri

Bucium: 2…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

(P.E) Comuna noastră rămâne liberală: Ioan Neag – singura alegere bună pentru Primăria Galda de Jos

Publicat

Comuna noastră rămâne liberală, iar PNL este sigurul partid cu care mergem înainte! Ioan Neag – singura alegere bună pentru Primăria Galda de Jos

Candidez pentru funcţia de primar al comunei Galda de Jos, după ce în anul 2020 am fost desemnat de către colegii din Consiliul Local ca viceprimar al comunei noastre.

Am ales continuitatea şi direcţia cea bună, pentru că în comunitatea noastră Partidul Naţional Liberal a demonstrat că ştie nevoile comunităţii, sprijină soluţiile la acestea şi proiectele de dezvoltare.

Avem o şansă imensă pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Centrul Cultural Palatul Principilor Alba Iulia participă la Noaptea Muzeelor. Programul evenimentului

Publicat

Alba Iulia participă la evenimentul Noaptea Muzeelor, la aniversarea a 20 de ani de la primul eveniment, au anunțar reprezentanții Primăriei Alba Iulia, într-o postare pe Facebook.

”Centrul Cultural Palatul Principilor Alba Iulia participă la ediția din acest an, printr-o serie de spectacole, concerte și ateliere organizate în cadrul Muzeului Palatul Principilor Transilvaniei și Muzeului Principia.

Accesul va fi gratuit atât în spațiile muzeale, cât și la evenimentele pregătite special pentru această ocazie” au transmis aceștia.

Astfel, între orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Modificări propuse la salarizarea bugetarilor care gestionează fonduri europene. Angajații MIPE cer majorări și statut special

Publicat

Salariaţii din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) organizează proteste, nemulțumiți de nivelul salariilor. Aceștia cer și statut special, având în vedere activitățile complexe din gestionarea fondurilor europene.

Ministrul Adrian Câciu susține că nivelul de salarizare actual al personalului MIPE este la nivelul maxim prevăzut în grila de salarizare pentru familia ocupaţională „Administraţie” (Legea 153/2017). Acesta recunoaște însă că aplicarea mai mult sau mai puţin corectă a legislației a creat inechităţi între salariaţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tânăr din Cugir, cu dosar penal după ce a fost oprit în trafic, pe DJ 107C. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un tânăr de 20 de ani din Cugir este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic, pe DJ 107C la Vințu de Jos. Polițiștii au descoperit că nu avea permis de conducere.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 15 mai, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107 C, pe raza localității Vințu de Jos.

Acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe