Connect with us

Alba

ALBA: 23 de cazuri COVID și un deces, raportate în 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 2 ianuarie

Publicat



Au fost înregistrate 23 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) duminică, 2 ianuarie.

Cu o zi în urmă, erau raportate alte 27 cazuri noi.

A fost înregistrat și decesul unei persoane confirmate COVID, în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un bărbat de 75 de ani din Alba Iulia, nevacccinat, care avea și alte afecțiuni.

În județul Alba, de la începutul pandemiei, au fost 34.380 cazuri confirmate, 33.068 persoane vindecate, 1.126 decese. În același interval au fost prelucrate 364.209 teste (303.454 PCR și 60.755 rapide).

În ultimele 24 de ore au fost făcute 202 testări: 126 PCR, la SJU și 76 teste rapide.

Localitățile din județ în care au fost raportate cazuri noi (în ultimele 24 de ore):

Mediul urban: 18 cazuri noi

Alba Iulia: 15 cazuri

Aiud: 1 caz

Blaj: 1 caz

Cugir: 1 caz

Mediul rural: 5 cazuri

Ciugud: 1 caz

Gârbova: 1 caz

Lunca Mureșului: 1 caz

Lupșa: 1 caz

Noșlac: 1 caz

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,5 (anterior 0,46).

Numărul de cazuri active pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile

Localitate Incidență Cazuri
Urban
ORAŞ…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Raport Reporteri fără Frontiere: Serviciile secrete din România vor influență mai mare. Mecanisme corupte de finanțare a presei

Publicat

Raport Reporteri fără Frontiere: organizația internațională spune că serviciile secrete din România vor să obțină o putere și o influență mai mare prin intermediul presei și că mecanismele de finanțare ale mass-media sunt corupte.

Mecanismele de finanțare a mass-media din România sunt adesea opace, chiar corupte, arată cel mai nou raport privind libertatea presei în lume publicat vineri de Reporteri Fără Frontiere, citată de G4Media.

Organizația arată că ”practica larg răspândită de deturnare a fondurilor publice către mass-media, într-o manieră…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim. Controversele din jurul evenimentului: minune sau minciună veche de sute de ani?

Publicat

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim, cunoscut și sub numele de „Sfânta Lumină” sau „Focul Sfânt”, este un fenomen anual care are loc în ziua Sâmbetei Mari în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în ajunul Paștelui ortodox.

Acest eveniment este considerat miraculos de către credincioșii ortodocși și este asociat cu învierea lui Isus Hristos.

Focul se manifestă diferit în fiecare an, iar în primele minute după ce se aprinde, în mod ciudat, nu frige.

Lumina Sfântă: Miracolul Luminii de la Ierusalim

Miracolul Luminii este o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

„Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, expoziție de carte religioasă veche, la Muzeul Palatul Principilor

Publicat

În perioada 7-19 mai, la Muzeul Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia este disponibilă expoziția „Rădăcinile Credinței: Călătorie prin Timp și Cunoaștere”, ce reunește o impresionantă colecție de carte religioasă veche, dar nu numai, volume rare, tipărite între anii 1588 și 1856.

Fie că au văzut lumina tiparului în tipografiile mănăstirești ori mitropolitane de la noi, fie în cele de la curțile domnești, majoritatea cărților selectate au reprezentat rădăcinile credinței pentru cei în mâinile cărora și-au găsit rostul, spre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Un fragment de geam din anticul Apulum, descoperit în cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia. Cum se producea sticla

Publicat

Probabil cel mai mare șantier arheologic din Alba Iulia, săpăturile realizate sub tipografia ”Altip”, au scos la suprafață vestigii arheologice suprinzătoare. 

Situl arheologic a scos la suprafață o casă romană impunătoare care a aparținut unei persoane importante din Apulum. Printre cele mai importante descoperiri se află și o diplomă militară, un artefact rar, care va fi inclus în categoria Tezaur. 

Arheologii muzeului continuă să prezinte ce vestigii au scos din șantierul arheologic și să explice și povestea lor.

Spre exemplu, recent, arheologii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe