Connect with us

Alba

Alba Fest 2024, PROGRAM. Artiștii care vor urca pe scena din Piața Cetății, la Alba Iulia. Roată panoramică și foc de artificii

PublicatAlba Fest 2024, PROGRAM. Festivalul Alba Fest va începe vineri, 31 mai, în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia. Timp de trei zile, pe scena din Piața Cetății vor urca, printre alții, Irina Rimes, Cargo, Puya, The Urs, Florian Rus și Raluka. 

<!– /1011785/Alba24.ro/Articol/728x90_DA_PA_1

 

De asemenea, pentru prima dată la Alba Iulia, festivalul va avea parte de o roată panoramică uriașă, un adevărat simbol pentru orice festival important de pe continent.

Roata panoramică a fost deja amplasată pe esplanada din fața Catedralei Încoronării, singurul spațiu suficient de generos pentru a permite instalarea și, în același timp, una dintre cele mai bune zone de belvedere din Cetate.

Cât costă o plimbare cu roata panoramică, în Cetatea Alba Carolina

Albaiulienii și turiștii care vor să admire Cetatea Alba Carolina de la înălțime o vor putea face până luni, 3 iunie.

Accesul în roată este pe bază de bilet. Prețul pentru trei ture este 30 de lei pentru un adult sau 20 lei pentru un copil până în 12 ani.

Roata panoramică are o înălțime de circa 35 de metri și 20 de cabine. În timpul funcționării, este interzisă deschiderea ușilor, ridicatul în picioare, scoaterea mâinilor în afara cabinei, aplecarea peste bara de siguranță sau săritul în cabină.

Alba Fest 2024 – Program VINERI, 31 mai

 • ora 09:00 – Caravana cu jocuri – „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” – Palatul Principilor Transilvaniei
 • ora 10:00 – Atelier inspirațional și festivitate de premiere a participanților la Proiectul ”SCUT – 2024” – Spațiul Muzeal Principia
 • ora 18:00 – Spectacol de reconstituire militară: Garda Apulum – Poarta a IV-a a Cetății Alba Carolina
 • ora 19:00 – Cargo, Ovidiu Anton, RIFF, Antract – Concerte / Scena Piața Cetății
 • ora 23:00 – Official Afterparty @ Mira Summer – Latura de sud a Cetății Alba Carolina

Alba Fest 2024 – Program SÂMBĂTĂ, 1 iunie

 • ora 09:00 – Caravana cu jocuri – „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” – Palatul Principilor Transilvaniei
 • ora 10:00 – Deschidere „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” – Esplanada Traseului celor Trei Fortificații
 • ora 10:00 – Cu copiii la povești – „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” – Maraton de lectură și ateliere creative / Palatul Principilor Transilvaniei
 • ora 10:30 – Festivitate de premiere a elevilor olimpici din anul 2024 – Spațiul Muzeal Principia
 • ora 12:00 – Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a
 • ora 18:00 – Irina Rimes,  Fly Project, Florian Rus, Vescan, Raluka, Adi Istrate și Eva Timush – Concerte / Scena Piața Cetății
 • ora 23:00 – Official Afterparty @ Mira Summer – Latura de sud a Cetății Alba Carolina

Alba Fest 2024 – Program DUMINICĂ, 2 iunie

 • ora 09:00 – Caravana cu jocuri – „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” – Palatul Principilor Transilvaniei
 • ora 09:00 – Festivitatea de închidere a anului școlar – Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” – Scena Piața Cetății
 • ora 10:00 – „Ținutul Fericirii – Festival de joacă” – Esplanada Traseului celor Trei Fortificații
 • ora 10:30 – Festivitate de acordare a distincțiilor ”Urbis Grates” și ”Cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia” – Spațiul Muzeal Principia
 • ora 12:00 – Ceremonialul schimbului de gardă – Garda Cetății Alba Carolina / Poarta a IV-a – Poarta a III-a
 • ora 18:00 – Puya, Mira, Misha Miller, Feli, EMAA, Alexia și The Urs – Concerte / Scena Piața Cetății
 • ora 23:15 – Rhythm of Lights – Spectacol de artificii / Piața Cetății

Ce poți să faci la Alba Fest

AlbaFest este cel mai așteptat și aclamat dintre toate evenimentele ce au loc, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina și-a definitivat programul și e gata să-și primească, în mai puțin de o săptămână, festivalierii.

În prima seară de AlbaFest®, e loc doar de super-rock!

31 mai este prima seară de show și va fi dedicată, în principal, iubitorilor de rock. Legende ale genului – Cargo, Ovidiu Anton, Riff și Antract urcă pe scena mare din Piața Cetății și zguduie zidurile, începând cu orele 19:00.

Avalanșă de hituri în a doua și a treia seară de festival

Pe 1 iunie AlbaFest® începe mai devreme, de la 18:00 și gravitează în jurul artiștilor care fac topurile, radiourile și online-ul să existe: Irina Rimes, Fly Project, Forian Rus, Vescan, Raluka, Adi Istrate & Eva Timush.

Seara de 2 iunie îi aduce pe scena AlbaFest® pe Puya, Mira, Misha Miller, Feli, Emaa, Alexia și The Urs.

Finalul AlbaFest® va fi, la rândul lui, unul memorabil, cu toate privirile îndreptate în sus, pentru focul de artificii ce va lumina timp de minute bune cerul Cetății, la Rhythm of Lights.

Și în 2024, festivalierii vor avea locul lor special pentru afterparty. Astfel, imediat ce concertele din fiecare seară se vor fi încheiat, petrecerea continuă pe latura de sud a Cetății, la Mira Summer.

Copiii și comunitatea- sărbătoriți la AlbaFest

În loc de una singură, decretată oficial a lor, ziua de 1 iunie, cei mici vor avea parte de două zile de distracție all inclusive la AlbaFest® 2024. Special pentru ei va fi amenajat, pe esplanada din fața Traseului Celor 3 Fortificații, „Ținutul Fericirii”, o colecție impresionantă de ansambluri de joacă, numai bune să le elibereze energia și dubleze sărbătoarea. Distracția începe la 10 dimineața și ține până la 8 seara, atât pe 1, cât și pe 2 iunie.

Tot pentru cei mici, dar de data aceasta la Palatul Principilor, va poposi Caravana cu Jocuri și vor avea loc un maraton de lectură și activități creative, evenimente integrate, la rândul lor, în festivalul de joacă Ținutul Fericirii.

Festivitatea de premiere a elevilor olimpici (sâmbătă, de la 10:30 la Principia), decernarea premiilor pentru liceenii participanți la proiectul SCUT ( vineri, ora 10, Principia), festivitatea Colegiului Național HCC de închidere a anului școlar ( duminică, ora 9, în Piața Cetății) sau festivitatea de acordare a diplomelor Urbis Grates și a titlului de Cetățean de Onoare al municipiului Alba Iulia (duminică, de la 10:30 la Principia) vor completa imaginea unui AlbaFest® ce trece de limitele muzicii și ale show-ului și se transformă într-un eveniment construit pentru comunitate și dedicat acesteia.

Istoria își ia partea ei din AlbaFest®

Garda Apulum e gata să-i întâmpine și impresioneze pe cei veniți la AlbaFest®, printr-un spectacol grandios de reconstituire militară antică, vineri, de la 18, în fața Porții a IV-a a Cetății.

La rândul său, Garda Cetății are programate două reprezentații, sâmbătă și duminică, de la 12, pe traseul devenit deja clasic pentru schimbul de gardă, între Poarta a III-a și Poarta a IV-a ale Cetății Alba Carolina.

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Amenajarea Parcului Alba Iulia Nord, în zona Micești – Orizont. Primăria începe procedura de expropriere a terenurilor

Publicat

Amenajarea Parcului Alba Iulia Nord, în zona Micești – Orizont. Primăria începe procedura de expropriere a terenurilor. Documentația intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 19 iunie.

Loturile se află pe străzile...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Călin Hartzos, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din SUA

Publicat

Absolventul Călin Hartzos al Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost admis la Academia Forțelor Aeriene din Colorado Springs, SUA. Acesta a fost repartizat pe sigurul loc alocat elevilor de colegiu militar din România, în acest an.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO ȘTIREA TA: ”Invazie” de muște într-un sat din Alba. Localnicii cer soluții pentru rezolvarea situației

Publicat

”Invazie” de muște într-un sat din Alba. Localnicii se plâng că sunt nevoiți să suporte costuri suplimentare și nu au reușit să descopere cauza numărului mare de insecte.

Potrivit sursei citate, oamenii au întrebat și la primărie, însă nu au aflat deocamdată vreo explicație.

”Măturăm de câteva ori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bacalaureat 2024: peste 2.300 de liceeni din Alba sunt înscriși la examen. Reguli și modele de subiecte la toate probele

Publicat

Bacalaureat 2024: peste 2.300 de candidați din Alba sunt așteptați să participe la probele scrise în cadrul examenului. Probele de competențe se desfășoară în perioada 17-27 iunie, iar cele scrise, în 1-5 iulie. Primele rezultate vor fi cunoscute în 8 iulie.

Sunt 2.253 de candidați înscriși pentru proba...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe