Connect with us

Alba

Alba Iulia: Poeta Ana Blandiana va primi titlul de Cetățean de Onoare, alături de Aurel Pantea, Cornel Nistea și Romulus Rusan

Published

on



Poeta Ana Blandiana va primi titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Alba Iulia. Primarul Gabriel Pleșa a inițiat un proiect în acest sens. 

Pe lângă Ana Blandiana, alți trei scriitori sunt propuși de Pleșa, pentru acest titlu: Aurel Pantea, Cornel Nistea și Romulus Rusan (post-mortem).

Ana Blandiana și-a făcut debutul în literatură în anii 1960 și a continuat să publice volume de poezie, proză și eseuri, devenind una dintre cele mai apreciate și citate autoare române contemporane.

  • Otilia Coman…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Când este vacanța de toamnă și câte zile libere vor avea elevii și preșcolarii, înainte de modulul 2

Published

on

Elevii și preșcolarii din România vor intra în vacanța de toamnă, la finalul lunii octombrie. Conform calendarului școlar, vacanța va începe pe 26 octombrie și se va încheia pe 3 noiembrie.

După săptămânile de studiu din primul modul, această vacanță reprezintă o perioadă de relaxare și odihnă mult așteptată de elevi și preșcolari.

Când este vacanța de toamnă

Elevii vor intra în vacanță de sâmbătă, 26 octombrie și vor rămâne acasă timp de 9 zile, potrivit Ministerului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Peste 70 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți au rămas fără permis

Published

on

Peste 70 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile organizate în sistem integrat.

Prin intermediul aplicației eDAC, au fost verificate 349 de persoane și 232 de autovehicule, potrivit IPJ Alba.

Au fost constatate 71 de bateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 21.095 de lei.

Au fost efectuate 77…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Noi reguli de repartizare a locuințelor ANL pentru tineri, la Alba Iulia. Ce criterii trebuie să îndeplinească aceștia. PROIECT

Published

on

Noi reguli de repartizare a locuințelor pentru tineri, la Alba Iulia. Criteriile de repartizare a locuințelor ANL pentru tineri, destinate închirierii în municipiul Alba Iulia, urmează să fie modificate. Un proiect de hotărâre în acest sens a fost publicat miercuri, 9 octombrie, pe site-ul Primăriei. 

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1257/2023 s-au modificat criteriile-cadru pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe şi în repartizarea locuinţelor pentru tineri, destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, vicecampion în Superliga României. A obținut 8 victorii

Published

on

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi, vicecampion în Superliga României. Titlul a fost obținut în cea mai puternică întrecere șahistă din România, Superliga Națională de Șah, care s-a desfășurat la Mamaia.

Mihnea Costachi, legitimat la CSM Unirea Alba Iulia, a făcut parte din echipa clubului CSU ASE București, el fiind absolvent al Universității ASE din București.

Competiția a fost de tip închis, cele mai bune 10 echipe din țară având dreptul de participare.

CSU ASE București a obținut locul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading