Connect with us

Eveniment

Alertă cu bombă la Curtea de Apel Bucureşti; procesul Elenei Udrea a fost suspendat

Publicat



Sediul Curţii de Apel Bucureşti a fost evacuat marţi dimineaţă, după ce o persoană a anunţat prin telefon la 112 că în incinta Palatului de Justiţie se află un dispozitiv exploziv.

Printre cei evacuaţi se află şi Elena Udrea, care participă la ultimul termen al judecării dosarului privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

În timpul desfăşurării procesului, un jandarm a intrat în sala de judecată şi a anunţat că există o ameninţare cu bombă.

Magistraţii au decis suspendarea procesului, iar toate persoanele au fost evacuate în afara sediului Curţii de Apel Bucureşti, urmând ca dezbaterile să se reia, dacă alerta cu bombă se va dovedi falsă, în jurul orei 14,00.

La faţa locului se află echipaje de poliţie şi ale Serviciului Pirotehnic.

„Astăzi, în jurul orei 10,40, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, despre faptul că la Curtea de Apel Bucureşti se află un dispozitiv exploziv. La acest moment, clădirea este evacuată, iar la faţa locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care urmează sa efectueze verificări specifice”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

În iulie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu şi jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

 

Foto: (c) ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO


 

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar Dan Andronic – de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

În dosar mai sunt judecaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal. AGERPRES/(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Dan Tanasă (AUR): ”Amnezia candidaților la prezidențiale, boală grea pentru Ciolacu, Geoană și Ciucă!”

Publicat

“Campania pentru alegerile prezidențiale ar trebui să scoată ce e mai bun din candidați. Doar că, atunci când mă uit la candidații PSD, PNL și la independentul de carton Geoană, parcă au intrat într-o transă, într-o…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Rapid – „U” Cluj, 0-2. Cam așa arată „farmecul vieții”… de U-ist

Publicat

Universitatea Cluj a jucat cu Rapid, luni seara în Giulești, un meci din etapa a 9-a a Superligii de fotbal. Clujenii erau lideri cu 18 puncte în timp ce bucureștenii ocupau locul 11 cu 9 puncte. După un joc aproape perfect,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Al patrulea maxim istoric consecutiv pentru gramul de AUR

Publicat

Prețul pentru gramul de aur a crescut, din nou, la începutul acestei săptămâni.

În următoarele zile se așteaptă ca prețul metalului galben să ajungă la valoarea prognozată pentru finalul anului, arată…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Delapidarea în variantă atenuată nu este considerată infracţiune contra patrimoniului. Decizie la Înalta Curte

Publicat

Delapidarea în variantă atenuată nu este considerată infracţiune contra patrimoniului, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Instanța s-a pronunțat într-un recurs în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 152 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală raportat la art. 139 alin. (2) din Codul de procedură penală stabileşte că infracţiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate