Connect with us

Eveniment

Alertă de inundații în România. Râuri din 9 județe, sub Cod galben

Publicat



Hidrologii au emis, duminică, mai multe avertizări Cod galben de inundații, valabile pe râuri din 9 județe din țară, până la miezul nopții.

Duminică între orele 14.30 – 24.00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă în zona înaltă montană şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Someşul Mic bazin superior amonte S.H. Apahida, judeţul Cluj.

În același interval, sunt prognozate depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Crișul Repede – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Crișul Negru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, judeţele Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad.

Inundații se anunță, de asemenea, între orele 13.50 – 24.00, pe râurile mici din bazinele hidrografice Crasna – bazin superior amonte acumularea Vârșolț și afluenții aferenți aval de acumularea Vârșolț, afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Răstoci, judeţele Sălaj, Maramureș și Satu Mare.

Până la ora 19.00, cotele de atenție pot fi depăşite pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bega – bazin superior amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea, Timiș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sadova – amonte S.H. Lugoj, Pogăniș – bazin superior amonte S.H. Brebu și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Brebu – amonte acumulare Cadar-Duboz, Bârzava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, Nera – bazin superior și afluenți bazin mijlociu, judeţele Caraș-Severin și Timiș.

Sursa: Mediafax

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Pompierii clujeni, recomandări de Paște: „Nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate”

Publicat

Pompierii din cadrul ISU Cluj au venit cu o serie de recomandări, în pragul sărbătorii de Înviere, pentru evitarea incendiilor sau a altor situații neplăcute.

De Paște, 160 de pompieri cu 150 de mijloace și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Șofer surprins în timp ce circula pe contrasens, pe autostrada A10 Alba Iulia – Aiud. Poliția îl caută

Publicat

Un șofer a fost surprins în imagini, în timp ce circula pe contrasens, pe autostrada A10 Alba Iulia – Aiud – Turda. Acesta a pus în pericol traficul rutier.

Se putea petrece o tragedie, în condițiile în care, pe sensul de mers pe care se afla, veneau, din față, mașini care circulau regulamentar.

Scena a fost surprinsă în imagini de către un participant la trafic, în zona Sântimbru, potrivit digi24.ro (vezi video aici)

 

Cei care au filmat incidentul relatau în video că nu se putea observa numărul de înmatriculare, dar că era vorba despre ”o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fata de 15 ani din Alba Iulia, dată dispărută, a fost găsită într-o comună din județul Iași. De ce a plecat de acasă

Publicat

Fata de 15 ani din Alba Iulia care era dată dispărută de acasă a fost găsită, a anunțat Poliția Alba. 

”Minora a fost identificată pe raza comunei Stolniceni, județul Iași”, a transmis, sâmbătă, 4 mai, IPJ Alba.

Mătușa ei a fost cea care a anunțat Poliția, în 2 mai, despre faptul că fata plecase de acasă și nu se mai întorsese. Nu comunicase unde pleca.

Potrivit unor surse, minora a plecat singură, cu trenul, spre comuna din Iași. A mers la un băiat pe care-l cunoscuse pe rețelele de socializare.

”Starea acesteia este bună. Din primele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Pastorala de Sărbătoarea Învierii Domnului a episcopului greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu

Publicat

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu, a transmis Scrisoarea Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului Nostru Isus Cristos. 

Onoratului cler împreună slujitor, cuvioșilor călugări și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe