Connect with us

Eveniment

Alertă de mediu în Bistrița Năsăud după ce apa unui râu a devenit roșie. Garda de Mediu, solicitată să ia măsuri

Publicat


Garda de Mediu Bistriţa Năsăud a demarat controale, după ce în spaţiul public au apărut imagini care aratau că apele râului Sălăuţa, afluent al Someşului Mare, aveau culoarea roşie. După analiza probelor de apă prelevate, Administrația Apelor Române a făcut câteva precizări.

Poluare pe râul Sălăuța

Râul Sălăuța este afluent al Someșului Mare, având punctul de vărsare la Salva. Cursul de apă traversează comunele Romuli, Telciu, Coșbuc și Salva și are o lungime de 44 de kilometri.

Imagini cu apele râului Sălăuţa având culoare roşie au fost filmate în zona comunei Romuli din Bistriţa Năsăud, de reprezentanţii unei păstrăvării din comună. Aceștia au spus că până acum nu s-a mai întâmplat așa…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Grupul IULIUS a MONTAT panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj

Publicat

IULIUS este singura companie de pe piaţa de real estate din România care implementează în toate proprietăţile sale, dezvoltate și operate, un amplu proiect ce vizează sporirea autonomiei energetice prin instalarea de panouri fotovoltaice. Grupul gestionează întregul proces, de la proiectare şi achiziție de echipamente, la montaj și punere în funcțiune a infrastructurii, care ulterior va fi conectată la sistemul de distribuție intern. Energia produsă va fi utilizată pentru consum propriu, iar investiţia depăşeşte valoarea de 3,5 milioane de euro.

family market miroslava iasi

Suprafața totală a proiectului de panouri fotovoltaice este de 26.000 mp, acestea fiind montate pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Un clujean călare pe cal a murit, lovit de două maşini

Publicat

Un accident tragic şi inedit s-a petrecut într-o localitate clujeană, unde un bărbat care era pe un cal a murit, după ce a fost lovit de două maşini.

„Eveniment produs pe DN1R, în afara localității Călata, în jurul orei 19.30.

Din primele cercetări efectuate la locul evenimentului s-a stabilit că un bărbat, de 36 de ani, care se deplasa călare pe un cal, pe direcția Huedin înspre Călata, ar fi fost acroșat de un autoturism condus în aceeași direcție, de un bărbat, de 80 de ani. Ulterior, bărbatul ar fi fost lovit de un alt autoturism, condus din sensul opus.

Din nefericire, a rezultat decesul bărbatului de 36 de ani”, informează IPJ…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Consiliul Județean Cluj REGLEMENTEAZĂ urbanistic Zona Protejată Cheile Turzii

Publicat

Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj, constituită în cadrul Consiliului Județean și condusă de președintele Alin Tișe, a analizat și reglementat, pentru prima oară, situația Cheilor Turzii, a comunicat CJ Cluj.

cheile turzii 1

cheile turzii 2


„Împreună cu specialiștii din comisie au fost reglementate:

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

S-a SEMNAT contractul de finanţare pentru „Velo Apuseni”, de 110 milioane de lei. 92,4 km de pistă vor fi în Cluj

Publicat

Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a semnat miercuri, 22 martie, la Bucureşti, contractul de finanţare pentru proiectul „Velo Apuseni” prin care se va realiza traseul cicloturistic ce leagă judeţele Bihor, Cluj şi Alba în zona Munţilor Apuseni, în valoare totală de 110 milioane de lei, finanţat prin PNRR.

Potrivit comunicatului remis joi de Biroul de presă al CJ, proiectul „Velo Apuseni” presupune amenajarea a 227 de kilometri de piste de biciclete, din care 99,3 km vor fi pe teritoriul judeţului Bihor, 35,3 km pe teritoriul judeţului Alba, iar restul de 92,4 km în judeţul Cluj.

Valoarea contractului de finanţare, 100%…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe