Connect with us

Eveniment

Alertă de vreme severă imediată în 18 județe. Vântul ajunge și la 100 de kilometri pe oră

Publicat



18 județe sunt sub incidenţa unor atenţionări Cod galben de vânt puternic de tip nowcasting, valabile până seara. Vântul ajunge, la rafale, și la 100 de kilometri pe oră.

Conform ANM, până la ora 23.00, în zona de munte a județelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Caraş-Severin și Hunedoara se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h.

De asemenea, până la ora 21.00, în județele Bacău, Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi și Vaslui se anunță intensificări locale ale vântului, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h.

Și zona de munte a județelor Suceava și Neamț se află sub incidența unui Cod galben de vânt puternic, până la ora 21.00. Aici vântul va depăși la rafală 90…100 km/h.

Până la ora 22.00, în Olt, Dolj și Mehedinţi se vor semnala intensificări locale ale vantului cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h. Până la aceeași oră la munte, în Gorj și Vâlcea, vântul va depăşi la rafală 80…90 km/h.

sursa: mediafax.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vârsta de pensionare va crește la fiecare 3 ani. Cum va fi influențată de speranța de viață, noul indicator introdus în lege

Publicat

Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani, prevede un articol din noua lege a pensiilor, care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024.

Să spunem că speranța de viață a românilor crește cu doi ani. Vârsta de pensionare va crește, în aceste condiții, cu un an.

”Probabilitatea asta, din păcate...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Evaluare Națională 2024 clasa a IV-a. Subiectele la testarea de limba română. Cerințele pentru elevi

Publicat

Evaluare Națională 2024 clasa a IV-a. Elevii au susținut marți, 21 mai, prima testare, cea de Limba română. Au avut la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea subiectelor.

Notele nu se trec în catalog, iar rezultatele nu se fac publice, ci vor fi comunicate elevilor și părinților.

Evaluare Națională 2024 clasa a IV-a. Subiecte română

La testul 1, elevii au avut textul „Țara piticilor nepricepuți”, adaptare după o povestire de Camelia Albu. La...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Maratonul ISTORIEI, la a treia ediție la Cluj. Tema, EROUL național Avram Iancu. Activități tematice, prelegeri și prezentări

Publicat

Institutul de Istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Consiliul Județean Cluj și Centrul de Studii Transilvane organizează miercuri, 22 mai 2024,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Infochioșc cu sistem touch pentru turiști, la Centrul de informare turistică a județului Alba. Achiziție, lansată în SEAP

Publicat

Infochioșc cu sistem touch pentru turiști, la Centrul de informare turistică a județului Alba. Consiliul Județean Alba a lansat pe 20 mai, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui infochioşc (totem) de exterior, cu sistem touch. Acesta urmează să fie amplasat la noul sediu al instituției din Cetatea Alba Carolina, respectic la Centrul de informare turistică a judeţului Alba.

Potrivit caietului de sarcini, turismul este un segment...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe