Connect with us

Covasna

Alertă meteo: Cod GALBEN de ceață densă și ghețuș pentru zone din 8 județe

Publicat


Administrația Națională de Meteorologie, a emis, joi la amiază, o avertizări cod galben de ceață densă și ghețuș pentru zone din 8 județe.

Potrivit meteorologilor, joi, 8 decembrie 2022, se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

Până la ora 13:00

Județul Constanta;

Județul Covasna: Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani;
Județul Braşov: zona depresionară;

Până la ora 17:00

Județul Bacău: zona joasă;
Județul Galaţi;
Județul Neamţ: zona joasă;
Județul Iaşi;
Județul Vaslui;

Potrivit ANM, se va semnala  local ceață ce reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri și care în…

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Prețurile biletelor pentru trenulețul de aventură Sepsi Tour din județul Covasna, se vor modifica. Cât vor plăti adulții, copiii și pensionarii

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Din data de 3 februarie, prețurile biletelor pentru trenulețul de aventură Sepsi Tour se vor modifica. Biletele pentru adulți vor costa 12 lei pentru o singură călătorie, în timp ce pentru copii și pensionari prețul va fi de 6 lei.

Potrivit Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe în ciuda acestor modificări, orarul și traseele trenulețului rămân neschimbate, oferind aceleași experiențe de neuitat pentru toți călătorii.

De asemenea, în fiecare miercuri și joi, trenulețul poate fi închiriat doar prin programare pentru grupuri, oferind oportunitatea unor excursii unice și personalizate.

Conform aceleași surse, rezervările pentru aceste excursii grupate pot fi făcute prin contactarea Asociației Vadon la numărul de telefon 0729062856.

Nu ratați această oportunitate de a explora frumusețea zonei Sepsi într-un mod inedit și captivant, îmbinând distracția cu istoria și cultura acestui loc.

 

Citește mai departe

Covasna

Turiștii preferă să stea mai mult în Covasna şi mai puţin în Sibiu. TOP județe preferate, în Regiunea Centru

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Durata medie cea mai mare a sejurului turistic s-a înregistrat în Regiunea Centru în luna noiembrie în judeţul Covasna, iar cea mai mică a fost înregistrată în judeţul Sibiu, conform unui comunicat transmis, miercuri, 1 februarie 2023, AGERPRES, de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

„Durata medie a sejurului la nivelul Regiunii Centru, în luna noiembrie 2022, a fost de 1,94 zile, iar la nivel judeţean, cea mai mare durată a sejurului s-a înregistrat în Covasna, 4,42 zile, iar cea mai mică în judeţul Sibiu, 1,62 zile”, se menţionează în comunicat.

Şi în ceea ce priveşte indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, cea mai mare valoare, respectiv 44,5%, s-a înregistrat tot în Covasna, la polul opus aflându-se judeţul Alba, 16,6%.

„Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din Regiunea Centru a fost în luna noiembrie 2022 de 25,4% pe total structuri de cazare turistică, sub nivelul înregistrat în luna noiembrie 2021 (19,6%) şi sub indicele calculat la nivel naţional (27,6%).

Judeţul Covasna a înregistrat cea mai mare valoare a indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare (44,5%), fiind urmat de judeţul Mureş (32,1%), judeţul Braşov (24,1%), judeţul Sibiu (23,9%), judeţul Harghita (16,7%), iar cea mai scăzută valoare s-a înregistrat în judeţul Alba (16,6%)”, precizează sursa citată.

În Regiunea Centru, numărul turiştilor a fost în luna amintită de aproximativ 200.000, aproape un sfert din cel înregistrat la nivel naţional. Cei mai mulţi turişti, practic aproape o jumătate din cei înregistraţi în Regiunea Centru, au optat pentru unităţile de cazare din judeţul Braşov. Cei mai puţini, 5,1%, au preferat judeţul Harghita.

Printre aceştia s-au aflat şi aproximativ 25.400 de străini, distribuţia pe judeţe fiind inegală. Potrivit DRS Alba, judeţele Braşov şi Sibiu deţin 36,4%, respectiv 34,5% din totalul turiştilor străini la nivel regional. Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Distribuţia cardurilor de energie a început în Alba și alte șase județe. Câți beneficiari le primesc. Anunțul ministrului Boloș

Publicat

Distribuţia cardurilor de energie a început, miercuri, în şapte judeţe din ţară, respectiv Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor, Ilfov şi Capitala, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

În total, miercuri vor fi distribuite 362.000 de carduri de energie, iar joi vor pleca alte 132.000 de carduri în cinci judeţe (Brăila, Covasna, Giurgiu, Vâlcea şi Botoşani.

„Este prima zi în care distribuim aceste carduri de energie. Ne respectăm promisiunea pe care am avut-o faţă de beneficiarii noştri.

Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Covasna

Covasna: A scăzut numărul candidaţilor care au reuşit să obţină permise de conducere

Publicat

Numărul absolvenţilor şcolilor de şoferi din judeţul Covasna, care au reuşit, anul trecut, să obţină permise de conducere, a scăzut cu 8 procente faţă de anul anterior, relevă o statistică prezentată marţi de conducerea Prefecturii.

Potrivit prefectului Raduly Istvan, procentul candidaţilor care au promovat proba practică la examenul pentru dobândirea permisului de conducere a fost de 54%, faţă de 62% în 2021.

„La proba teoretică au fost susţinute anul trecut un număr total de 8.792 de teste, iar numărul celor admişi la această probă a fost de 3.560 în 2022 faţă de 3.969 în 2021, adică cu 409 mai puţin decât în anul anterior. Asta înseamnă o rată de promovare de aproximativ 40%. (…) La proba practică am avut un număr total de 6.619 candidaţi, dintre care 3.550 au obţinut permisul de conducere, cu 512 mai puţini decât în 2021, adică 54% dintre candidaţi au promovat, ceea ce reprezintă o scădere de opt puncte procentuale faţă de anul 2021, când a fost de 62%. (…)

Se poate spune că această rată de promovare este una mică, dar nu putem spune că standardul examenului este prea ridicat sau că sunt prea exigenţi cei care examinează. Nu, nicidecum nu putem să afirmăm acest lucru. Poate că cei care se prezintă la examen, atât la teorie, cât şi la practică, nu sunt suficient de pregătiţi. (…) Suntem deja printre liderii Europei în ceea ce priveşte numărul de decese în accidentele rutiere şi insist ca niciun permis de conducere să nu fie acordat celor care nu sunt pregătiţi corespunzător pentru a conduce în trafic”, a declarat prefectul Raduly Istvan, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai menţionat că perioada de aşteptare dintre proba teoretică şi cea practică pentru obţinerea permisului de conducere s-a scurtat foarte mult în ultimul an, după ce Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto Covasna, care s-a confruntat cu lipsă de personal, a apelat la sprijinul poliţiştilor din alte judeţe pentru a ajuta la examinarea practică a candidaţilor.

În momentul în care conducerea instituţiei a luat decizia de a apela la ajutor din ţară, timpul de aşteptare pentru proba practică ajunsese la 3 luni – 3 luni şi jumătate la Sfântu Gheorghe şi între 4 luni şi 4 luni şi jumătate în municipiul Târgu Secuiesc.

Potrivit prefectului, la ora actuală decalajul dintre cele două probe este de aproximativ o lună, iar obiectivul este să se ajungă la maximum două săptămâni.

Raduly Istvan a mai spus că mutarea sediului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Covasna în incinta centrului comercial Sepsi Value din Sfântu Gheorghe s-a dovedit a fi o decizie foarte bună, spaţiul oferind condiţii superioare cetăţenilor, având în vedere că vechiul sediu nu avea nici parcare şi nici toaletă corespunzătoare.

Agerpres

Citește mai departe