Connect with us

Alba

Aleșii locali nu își pierd pensiile speciale. Comisia juridică a Camerei Deputaților, aviz negativ proiectului de desființare

Published

on



Primarii și președinții de consilii județene vor rămâne cu pensiile speciale, cel puțin deocamdată.

Proiectul de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit raport de respingere în Comisia juridică a Camerei Deputaților. PNL, PSD și UDMR au votat împreună în acest sens.

Se pare că partidele abandonează încă un proiect îndelung dezbătut în campania electorală.

România este în acest moment împărțită între două categorii de pensionari: una care primește pensie pe măsura contributivității, formată în general din ”oameni simpli” și una care primește așa-numita pensie specială, formată în general din răsfățați ai sistemului, politicieni, membrii ai administrației superioare, servicii secrete, armată, justiție și nu numai.

Toți aceștia au un regim special și beneficiază de sume enorme din bani publici, pe lângă restul beneficiilor de care au beneficiat anterior (pensionare la vârstă ”fragedă”, salarii foarte mari, sporuri și alte beneficii).

Eliminarea lor nu este agreeată nici de Curtea Constituțională, care consideră, culmea, că ar fi neconstituțional și nedrept ca toți românii să beneficieze de tratament egal din partea statului. De…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bacalaureat 2025: Examenele se vor desfășura în timpul cursurilor. Propunerea Ministerului Educației nemulțumește profesorii

Published

on

Bacalaureat 2025: Examenele se vor desfășura în timpul cursurilor. Propunerea Ministerului Educației nemulțumește profesorii.

BAC 2025 ar urma să înceapă cu probele de competențe în lunile ianuarie și februarie, iar probele scrise ar putea să se desfășoare începând de pe 10 iunie, cel mai devreme din istoria recentă.

Datele propuse de Ministerul Educației au fost anunțate de instituție și preluate de Edupedu.

Mai exact, probele de competențe ar urma să se susțină pe 27 ianuarie – 5 februarie.



Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Când se schimbă ora, în toamna anului 2024. Data la care se trece la ora de iarnă

Published

on

Când se schimbă ora, în toamna anului 2024. Data la care se trece la ora de iarnă

Se trece la ora de iarnă, atunci când ceasurile se dau înapoi cu o oră. Sistemul de schimbare a orei a fost introdus pentru utilizarea eficientă a luminii și energiei.

Înainte de schimbarea orei, în luna septembrie se întâmplă și echinocțiul de toamnă. Atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc și trece prin emisfera sudică are loc echinocțiul de toamnă.

Pe data de 23 septembrie, echinocțiul reprezintă în mod…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Urmărit internațional, cu mandat emis de Judecătoria Alba Iulia, adus de Poliție, din Belgia. Pentru ce va sta la închisoare

Published

on

Poliția a adus în țară, vineri, cinci persoane date în urmărire internațională. Una dintre acestea este un bărbat din București care are mandate de executare a închisorii emis de Judecătoria Alba Iulia.

Potrivit IGPR, a fost adus un bărbat, de 50 de ani, din București, urmărit internațional pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.

Acesta a fost escortat din Belgia, având emis de către Judecătoria Alba Iulia, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de un an și 9 luni de închisoare.

Alți…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: Târg de animale cu animale doar în poze, la Apulum Agraria de la Ighiu. Cum afectează pesta crescătorii de oi

Published

on

Târg de animale cu animale doar în poze, la Apulum Agraria de la Ighiu. O situație atipică la ediția din anul acesta a târgului ce prezenta, de obicei, la standurile fermierilor, și oi sau bovine. Nu au fost aduse animalele, ci acestea sunt doar în fotografii.

Târgul Apulum Agraria 2024 s-a deschis la Ighiu sâmbătă. Sunt prezentate produse din recolta de toamnă, dar și utilaje.

Vezi VIDEO: A început Târgul Apulum Agraria 2024 la Ighiu. Ce produse și utilaje prezintă expozanții la standurile din acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement