Cluj
Am vorbit cu patronii restaurantelor din Cluj. “Am o senzație de sinucidere, pe bune”
Patronii restaurantelor din județul Cluj sunt la limita disperării. Pandemia le-a falimentat afacerile, iar autoritățile joacă alba-neagra cu momentul redeschiderii localurilor. Recent, în județul Cluj, restaurantele au fost deschise pentru 4 zile. Autoritățile au decis însă că trebuie din nou închise deoarece rata de infectare cu coronavirus a trecut de 3 la mia de locuitori.
În acest context plin de incertitudini, Cluj24 a stat de vorbă cu mai mulți proprietari de restaurante din municipiul Cluj-Napoca.
Danish Ashrif – reprezentantul Da Camel
E foarte rău. Primul lucru pe care îl facem când deschidem restaurantul e să facem plăți, ori așa nu acoperim nici cheltuielile. Trebuie să aibă rabdare încă o săptămână. Ori legea e proastă, ori guvernanții. Trebuie chemați angajații, să fim la zi cu impozitele pentru ca să funcționăm. Ori dacă e vorba de adunarea oamenilor din restaurante, cum e la Iulius Mall sau alte mall-uri? Doar restaurantele afectează? unde e mai mare aglomerarea, aici sau la supermarketuri? Noi asiguram oricum sanitarizarea, ce mai vor ei?
Și în septembrie am închis, o grămadă de marfă am avut stricată. Nu avem posibilitatea de asigurare pentru așa ceva. Ce facem cu aceste pagube?…
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat lansarea campaniei „ROMÂNIA VOTEAZĂ” pentru educarea și conștientizarea cetățenilor. Aceasta are loc în perioada 4 noiembrie – 8 decembrie 2024.
Activitățile incluse…
Citește mai mult pe Cluj24
Cluj
Alin Tișe promite o ”revoluție verde” la Cluj: În martie 2025 dăm în funcțiune stația care transformă gunoiul în electricitate
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat începerea ”revoluției verzi” de la Cluj, după ce în luna martie 2025 urmează să fie pusă în funcțiune o stație de dezintegrare moleculară care…
Citește mai mult pe Cluj24