Eveniment
Ambasadorul SUA: Revoluţia din România nu s-a terminat complet
Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, a declarat vineri, la Oradea, cu prilejul vizitei întreprinse în zona de vest a ţării în contextul marcării a 31 de ani de la Revoluţie, că aceasta „nu s-a terminat complet”, arătând că încă mai există „baroni roşii” şi corupţie, chiar dacă, anul acesta, au fost făcuţi „paşi mari” pentru eliminarea acesteia.
„Ce s-a început acum 31 de ani trebuie să se termine. Pentru că Revoluţia nu s-a terminat complet. Mai există baronii roşii şi alţii care nu ar trebui să fie în parlament sau în guvern. (…) Traficul de persoane trebuie terminat şi trebuie să fie o piaţă liberă. România o să aibă un viitor de succes dacă lucrurile acestea se fac”, a afirmat diplomatul SUA.
Acesta a subliniat, totodată, faptul că SUA sunt „cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta”.
„America este cel mai bun prieten al României şi nimeni nu trebuie să uite asta. Nici oamenii din România, nici alţii din afara României. Doi. Cel mai important este că trebuie să fie respectat statul de drept în România. Trebuie eliminată corupţia (…) şi au fost făcuţi paşi mari în această direcţie, anul acesta. Trebuie să fie legi care să încurajeze dezvoltarea economică şi colaborarea dintre cele două ţări. Dacă se fac lucrurile acestea, viitorul României este în ordine. Eu cred că nu există niciun motiv, dacă există pieţe libere în România, ca România să nu fie la acelaşi nivel ca Anglia, Franţa sau orice altă ţară din Europa de Vest”, a punctat Adrian Zuckerman.
El a mai spus că Oradea este un exemplu de dezvoltare pentru oraşele din România şi că evoluţia acesteia, în ultimii 10-12 ani, este „absolut uimitoare”.
„E o mare plăcere pentru mine să fiu aici, în Oradea, un oraş foarte, foarte frumos. Ce s-a întâmplat în Oradea în ultimii 10-12 ani este absolut uimitor. S-a dezvoltat într-un fel în care ar trebui şi restul României şi alte oraşe din România să se dezvolte. Am spus întotdeauna că România are un potenţial enorm pentru viitor în sectorul agricol, industrial şi economic, finanţe. Sper să se dezvolte în felul acesta. (…) I-am spus domnului Birta (primarul Oradiei -n.r.) că noi, de la Ambasadă, şi America, suntem pregătiţi să ajutăm Oradea în orice fel ca să continue această dezvoltare a oraşului. Aştept să revin în viitorul apropiat şi să discutăm mai multe, specific, cum putem colabora cu oraşul pentru această dezvoltare”, a declarat Zuckerman, într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul Florin Birta.
Întrebat ce părere are despre accederea Alianţei pentru Unirea României în Parlament, ambasadorul SUA a replicat că este „o lecţie”.
„A fost o lecţie, o alegere, oamenii au votat. Am auzit unele lucruri spuse de membrii AUR. Sper că am înţeles prost, dar SUA, Guvernul din România şi majoritatea oamenilor din România au toleranţă, respect pentru oameni şi decenţă. Oamenii care nu suportă aceste principii nu au suportul nostru”, a declarat ambasadorul SUA.
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman a participat vineri, în cursul dimineţii, la Biblioteca Judeţeană, unde a fost donată o nouă tranşă de cărţi americane pentru Raftul special, şi a vizitat instituţia de cultură, ghidat de managerul Ligia Mirişan. AGERPRES/(A-autor: Eugenia Paşca, editor: Diana Dumitru, editor online: Irina Giurgiu)
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor
La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.
Același lucru se…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR
O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR.
Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie
Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.
Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…
Citește mai mult pe Alba24.ro