Connect with us

Eveniment

Ambient Sibiu la final de drum? – Compania intră în faliment

Publicat



Ambient a fost, cândva, unul dintre cei mai mari retaileri de pe piața de bricolaj din România. În prezent, a ajuns la final de drum și își așteaptă falimentul, scrie businessmagazin.ro.

Toate magazinele sub brandul Ambient au fost francizate în ultimii ani, astfel că acum firma Ambient SA – cea care a dat francizele – mai deţine doar câteva imobile şi stocuri de pro­duse şi are doar cinci angajaţi. Francizele îşi continuă activitatea şi nu vor fi afectate.

„Din punct de vedere juridic, intrarea în faliment reprezintă sfârşitul acestei companii, care a operat în trecut magazinele şi care pierde acum acti­vitatea imobiliară şi pe cea operaţională. Nu vor fi făcute con­cedieri“, mai spune Florin Sora.

În total, există astăzi opt magazine Ambient, dintre care patru sunt deţi­nute de Lehel András (cele din Bis­triţa, Mediaş, Sighişoara şi Sibiu), iar patru (Râmnicu, Vâlcea, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Blaj) – de firma Profelis C&V din Sibiu, deţinută de Maria Anghel (75% din acţiuni) şi Vasile Bucurenciu (25%). Până anul trecut, trei magazine erau deţinute în franciză de antreprenorul Dan Pitic, care însă le-a cedat către Profelis. Magazinul din Sibiu este ultimul care a fost francizat, el fiind deţinut anterior de Ambient SA, compania-mamă, fon­dată de Ioan Ciolan şi care a intrat în in­solvenţă în 2015.

Ambient SA este con­trolată, potrivit datelor de pe platforma Con­fi­das, de Ioan Ciolan cu 70% din ac­ţiuni. Ală­turi de el, acţionari sunt şi Gheorghe Călburean (11%), Business Capital for Romania Opportunity Fund Cooperative (9%), Ghiocel Lucian Bezeriţă (5%) şi alţii. Ambient SA a avut în 2019 o cifră de afaceri de 43,4 mil. lei, în scădere de la 84,9 mil. lei cu un an în urmă.

Insolvenţa Ambient a venit după ce businessul fondat de Ioan Ciolan la începutul anilor ‘90 trecuse printr-un amplu proces de restructurare în ultimii ani, care a implicat diverse măsuri pentru reducerea gradului de îndatorare. În 2014, Ciolan îşi dimi­nuase participaţia deţinută în cadrul Ambient la 70% după ce a cedat un pachet de acţiuni unui fond de investiţii controlat de BCR, în schimbul stingerii unei creanţe de circa 4,5 mil. euro, notează businessmagazin.ro.

Chiar şi în criză şi în plin proces de reorganizare, Ambient a fost unul dintre cei mai mari trei retaileri de bricolaj din România, alături de Dedeman Bacău, liderul pieţei, deţinut de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, şi Arabesque, afacerea pornită la Galaţi de familia Rapotan. În 2016 însă, Ambient Sibiu a ieşit din top zece companii din distribuţia şi retailul de materiale de construcţii şi bricolaj.

Francizarea magazinelor Ambient a început după ce firma deţinută de omul de afaceri Ioan Ciolan a intrat în insolvenţă la propria cerere.

Sursa: businessmagazin.ro

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Iisus Hristos, zi de post negru. Rugăciunea care se rostește în Vinerea Patimilor

Publicat

Vinerea Mare: utima vineri din Postul Paştelui se numeşte Vinerea Patimilor sau Vinerea Mare. Este ziua în care Iisus a fost biciuit, scuipat şi răstignit pe cruce între doi tâlhari. În Vinerea neagră, ziua cea mai neagră din istoria creştinismului, Iisus a murit pentru mântuirea lumii și iertarea păcatelor neamului omenesc.

Vinerea Mare este zi de post negru, în care nu se mănâncă şi nu se bea decât apă. În această zi nu se lucrează şi nu se fac nici copturi pascale.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Vinerea Mare. Ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce

Publicat

Vinerea Mare este ultima vineri din Postul Paştilor. Potrivit tradiţiei, este zi de post negru, în care nu se mănâncă și se bea doar apă.

Pentru creştini, aceasta este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

AUR a depus plângere față de ilegalitățile comise de coaliția penalilor

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor a depus plângere penală pe numele președintelui și locțiitorului BEC Șugag pentru infracțiunea de fals în documente, după ce reprezentanții PNL au modificat listele depuse pentru alegerile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe