Connect with us

Eveniment

Amenzi de 15.000 de lei pentru incendii de vegetaţie uscată, în județul Sălaj

Publicat



Pompierii din Sălaj au aplicat, miercuri, amenzi totale în valoare de 15.000 de lei pentru incendii de vegetaţie uscată, ce au afectat circa 21 de hectare de teren.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj avertizează joi, într-o postare pe contul de Facebook al instituţiei, asupra nerespectării de către populaţie a recomandărilor în ceea ce priveşte activitatea de igienizare a terenurilor.

„Astfel în ultimele 24 ore, pompierii militari sălăjeni au intervenit pentru localizarea şi lichidarea mai multor incendii, dintre care cincisprezece la vegetaţie uscată (cinci la Zalău, Borza, Var, Racâş, Treznea, Popeni, Dolheni, Pusta Vale, Turbuţa, Rona, Pasul Mesteacăn), trei la fond forestier (de pe raza localităţilor Şimişna, Jibou, Poiana Blenchii) şi unul la o anexă gospodărească (Vârşolţ). Suprafaţa totală afectată de flăcări a fost de aproximativ 21 de hectare”, se arată în postarea menţionată.

Potrivit sursei citate, pentru nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la utilizarea focului deschis pentru arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale cadrele ISU Sălaj au aplicat un număr de şase amenzi contravenţionale în cuantum de 15.000 lei.

Activităţile de informare preventivă şi control vor continua în această perioadă, anunţă ISU Sălaj. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Publicat

Un bărbat a fost lovit de o mașină, vineri, în Turda, pe str. Victoriei. A intervenit ISU Cluj, care îi acordă primele îngrijiri.

Din informațiile primite, bărbatul ar fi în stare gravă.

ACCIDENT în Turda….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Marcel Ciolacu despre banii pentru pensii și salarii: Lucrurile sunt sub control, banii sunt măsurați

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că Guvernul are toţi banii necesari pentru a plăti pensiile şi salariile, inclusiv pentru profesori.

„Sunt toţi banii, măsuraţi (…). Luni de dimineaţă, periodic, am cu domnul ministru, cu vicepremierii… Repet, lucrurile sunt sub control.

Sunt bani de salarii, sunt bani de pensii, sunt bani pentru profesori.

Cu adevărat, sunt nişte hotărâri judecătoreşti pe la Justiţie în care sunt nişte sume, câteodată mă ia şi pe mine ameţeala, unde nu s-a stat încă, nu au fost recunoscute de către statul român şi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Viorel Băltărețu: Clujul e întârziat în dezvoltare. Cu 15 până la 20 de ani

Publicat

“Un Cluj sănătos economic înseamnă că toți locuitorii lui au, datorită locului de muncă sau afacerii proprii, o viață tihnită: o locuință, un salariu decent, economii. Apoi, mai înseamnă ca au parte de servicii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

(P) Comunicat de presă: Silviu Ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând Zlanta oraș frumos, modern, european

Publicat

”Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31 (treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările  spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate.

Din ce în ce mai mulți oameni consideră Zlatna drept oraș model în România, de management public performant, dezvoltare durabilă, bune practici, accesare și folosire a fondurilor europene. Planul Ponoran pentru Zlatna, lansat în anul 2004, a fost un vis cutezător devenit astăzi realitate. Munca și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe