Connect with us

Cluj

Amenzi de peste 23.000 lei date de polițiștii clujeni pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Publicat


Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, la data de 21 decembrie 2020, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Ştefan Cicio Pop” și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, precum și alături de poliţişti locali din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării efectelor negative generate de virusul Covid-19.

În cadrul acțiunii au fost angrenate 376 de forțe, fiind legitimate 3.027 de persoane și verificați 127 de operatori economici din întregul județ, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane .

De asemenea, polițiștii au verificat 250 mijloace de transport persoane cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei de Coronavirus. Dintre acestea, 119 au reprezentat mijloace de transport public în comun, verificându-se în aceeași manieră și respectarea măsurilor instituite în zona stațiilor destinate acestora.

Încălcarea normelor prevăzute de Legea 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, a atras aplicarea unui număr de 147 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 23.700 de lei.

S-au verificat piețele, supermarketurile, parcurile, centrele comerciale sau săile de jocuri de noroc

Tot ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj şi ai Grupării Mobile ,,Ştefan Cicio Pop”, dar şi cu poliţişti locali, au acţionat pe raza de competenţă, în zonele unde se pot crea aglomerări de persoane, respectiv pieţe, supermarketuri, parcuri, baze sportive, centre comerciale, terase, mijloace de transport în comun, săli de jocuri şi zone de agrement.

Acţiunea s-a desfăşurat în două etape, forţele implicate verificând respectarea normelor impuse în contextul stării de alertă și responsabilizarea populației cu privire la importanța respectării acestora, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea infracţiunilor comise în segmentul stradal.

În intervalul orar 17.00 – 19.00, au fost verificate două centre comerciale şi mai multe terase aflate în zona centrală a municipiului.

În această etapă, au fost legitimate 135 de persoane şi verificate 32 de vehicule.

Neregulile constatate au impus aplicarea unui număr de 49 de sancţiuni contravenţionale, 30 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu Legea 55/2020.

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni ca urmare a nerespectării normelor de circulaţie rutieră, precum şi pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

A doua etapă a acţiunii s-a desfăşurat în intervalul orar 23.00 – 01.00, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere de drum din municipiu, forţele implicate legitimând aproximativ 150 de persoane. Totodată, au fost oprite pentru control 99 de vehicule.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 49 de sancţiuni contravenţionale, 31 fiind aplicate pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie ale persoanelor în afara locuințelor/gospodăriilor, iar alte 16 au fost aplicate la regimul rutier.

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Țigările electronice nu vor mai putea fi VÂNDUTE minorilor. Unde este INTERZIS fumatul

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Trecerile de pietoni de pe drumurile județene din Cluj vor fi iluminate. Investiție de peste 26 de milioane de lei

Publicat

Trecerile pentru pietoni de pe drumurile județene vor fi iluminate corespunzător, prin sisteme moderne, anunță Consiliul Județean Cluj.

Joi, în cadrul ședinței CJ Cluj a fost aprobat proiectul care beneficiază…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

AVANCRONICĂ. Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj. Clujenii sunt obligați să câștige pentru a urca pe podium

Publicat

Echipele de fotbal CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni vineri, 29 martie, de la ora 20,30 pe stadionul Sepsi OSK unde vor disputa partida din etapa cu numărul doi din play-off-ul Superligii, deplasare în urma căreia…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe