Connect with us

Actualitate

Amenzi de peste 823.000 de lei unor operatori economici din industria agroalimentară, în luna februarie

Publicat


Inspectorii sanitari-veterinari au aplicat amenzi în valoare totală de 823.200 de lei unor operatori economici din industria agroalimentară, în urma celor 9.841 de controale desfăşurate în luna februarie a anului 2023, la nivel naţional, inclusiv în municipiul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), transmis vineri AGERPRES, controalele au vizat activitatea operatorilor economici din domeniul fabricării produselor de morărit, pâinii şi produselor de patiserie, altor produse alimentare, băuturilor răcoritoare şi alcoolice.

Ca urmare a neregulilor constatate şi a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, s-au…

Citește mai mult pe Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

FOTO: Ziua Naţională, sărbătorită la Şimleu Silvaniei – Sălaj

Publicat

sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Judeţul Sălaj

La Şimleu Silvaniei, Ziua Națională a României a fost sărbătorită vineri, într-un eveniment ce a avut în participare oficialități locale și județene, precum și vicepreședintele Camerei Deputaților, Lucian Bode.

În cadrul ceremoniei a avut loc un serviciu religios şi au fost depuse jerbe de flori la la monumentul lui Iuliu Maniu, aflat în centrul oraşului.

„Actul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 este strâns legat de numeroase personalităţi sălăjene, de aici, de pe aceste ţinuturi.

De ziua noastră, de ziua românilor şi nu numai cred că se cuvine să ne amintim să-i cinstim pe cei 48 delegaţi sălăjeni la Marea Adunare de la 1 Decembrie 1918, de la Alba Iulia, să-l cinstim pe marele nostru Iuliu Maniu, personalitate politică care a contribuit decisiv la făurirea statului naţional român.

Nu ştiu cât ştiţi că anul 2023 este anul Iuliu Maniu.

Cred că astăzi, mai mult decât oricând, se cuvine să ne amintim de cuvintele marelui Iuliu Maniu: să fim vrednici de timpurile pe care le trăim”, a declarat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, prin recursul la istorie, prin cinstirea marilor noştri înaintaşi, România are un viitor.

„Şi sunt convins că putem să sperăm că vom construi o Românie mare, în Europa.

Dezbinarea este cel mai mare duşman al unei naţiuni.

De aceea, cred că astăzi, de Ziua Naţională a Românei, şi anul viitor, în 2024, trebuie să fim uniţi, trebuie să fi hotărâţi în alegeri, pentru a continua parcursul european al ţării noastre.

Trebui să fim uniţi în jurul unor proiecte mari de ţară şi atunci cu certitudine vom putea spune că vom avea o Românie mare în Europa”, a transmis Bode.

Festivitatea de la Şimleu Silvaniei s-a încheiat cu parada militară, cu tehnică şi plutoane din structurilor locale ale Ministerului Apărării Naţionale, ale Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Ambulanţă Judeţean Sălaj şi Crucii Roşii – Filiala Sălaj. Agerpres

sursa foto: Facebook / Instituția Prefectului Judeţul Sălaj

Citește mai departe

Actualitate

Mesajul primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, cu ocazia Zilei Naţionale a României

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Hunedoara

Primarul Municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu a transmis vineri un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

„Sărbătorim astăzi România nu pentru că „aşa se spune că ar fi bine”, ci pentru că le suntem datori înaintaşilor noştri care au şi-au dat viaţa pentru ca noi să putem trăi într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu, să putem scrie şi vorbi în limba română şi să ne putem manifesta ca un popor recunoscut în lume, într-un stat naţional unitar şi indivizibil.

Sărbătorim astăzi România nu pentru că „aşa se cade”, ci pentru că le suntem datori bunicilor noştri, care s-au expus riscurilor vremurilor de acum un secol militând deschis pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu „patria – mamă”.

Sărbătorim astăzi România nu pentru că „toată lumea o face”, ci pentru că le suntem datori părinţilor noştri, care au muncit din greu pentru ca noi să ne putem bucura astăzi de o ţară aflată „în rând” cu lumea civilizată.

Sărbătorim astăzi România nu pentru că „aşa dă bine”, ci pentru că le suntem datori copiilor noştri cu o ţară care trebuie să progreseze şi să se transforme şi pentru ei într-un loc din care să nu îşi mai dorească să plece, în căutarea unui trai mai bun, un loc în care să se simtă protejaţi, respectaţi şi ajutaţi să se dezvolte ca oameni, un loc în care prosperitatea să nu afecteze dreptatea socială, iar lupta de idei să nu dilueze democraţia.

Sărbătorim astăzi România nu pentru că „aşa e obiceiul”, ci pentru că avem multe motive să fim mândri că suntem români!

Sărbătorim astăzi România pentru că ziua de 1 Decembrie a fost, este şi va fi mereu pentru toţi românii „Ceasul de aur al istoriei naţionale”!
La mulţi ani!” a fost mesajul transmis de primarul municipiului Hunedoara.

sursa foto: Facebook / Primăria Hunedoara

Citește mai departe

Actualitate

Ziua Națională a României la Brașov: PROGRAM evenimente desfășurate în oraș de 1 Decembrie

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Primăria Brașov a anunțat pe pagina de Facebook, programul special de 1 Decembrie 2023.

„După ce am aprins luminițele de Crăciun în Piața Sfatului, vom sărbători cum se cuvine 1 Decembrie, Ziua Națională a României!

Iată programul zilei ( și nu uitați: lăsați mașina acasă , pentru că în Centrul Vechi vor rămâne extrem de puține locuri de parcare, între orele 12.00 și 13.00, va fi restricționată circulația pe B-dul Eroilor și pe străzile adiacente, iar începând cu ora 18.00, va fi restricționată, secvențial, circulația pe traseul retragerii cu torțe: Piața Sfatului – str. Mureșenilor – b-dul Eroilor – b-dul 15 Noiembrie – str. Castanilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa”)”, au transmis reprezentanții Primăriei Brașov pe pagina de Facebook.

PROGRAM 1 Decembrie la Brașov

  • ora 10.00 – Piața Unirii – Eveniment organizat de grupurile de Juni dedicate Zilei Naționale a României
  • ora 12.00 – Bulevardul Eroilor (zona Modarom) –  ceremonie militară și religioasă
  • ora 12.30 – Bulevardul Eroilor (Livada Poștei – Teatru Sică Alexandrescu) – defilare personal militar și tehnică militară
  • ora 14.30 – Piața Sfatului – Concert de colinde organizat de Centrul Cultural Apollonia
  • ora 14.30-15.30 – Piața Sfatului – Grupuri de coruri de copii cu Claudia Mirițescu
  • ora 16.00-17.00 – Ansamblul Folcloric studențesc Junii Brașovului + Plaiuri Transilvane

                          sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

  • ora 17.20-18.00 – Grupul de Colindători CORONA al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”
  • ora 18.00 – Piața Sfatului -Strada Mureșenilor – Bulevardul Eroilor – Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” – Retragerea cu torțe
  • Ora 19.00 – 20.00 – Corala Armonia

Citește mai departe

Actualitate

Intrare liberă în Muzeul ASTRA din Sibiu: Copiii pot hrăni păsări şi vâna comori

Publicat

Arhivă foto

Pe 1 Decembrie, vizitatorii Muzeului ASTRA din pădurea Dumbrava Sibiului vor avea acces gratuit, iar copiii sunt încurajați să aducă semințe pentru a hrăni păsările și să participe la o activitate de vânătoare a comorilor, conform unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

„În data de 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, vizitatorii pot descoperi la Muzeul ASTRA, prin intermediul unui pliant tip vânătoare de comori, două simboluri arhaice din lumea satului românesc – dintele de lup şi torsada – regăsite sub diverse forme pe porţile gospodăriilor aflate in muzeu.

De altfel, cele două simboluri constituie o emblemă identitară a Muzeului ASTRA. Pliantul se poate ridica de la intrarea principală a muzeului. Participarea la aceste activităţi se face în baza abonamentului sau a biletului de intrare (exceptând ziua de 1 decembrie, când intrarea va fi liberă în muzeu)”, se arată în comunicat.

Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, „Eu ciripesc în muzeu şi iarna!” a devenit un program de conştientizare şi implicare a publicului în activităţi de protejare a faunei din Muzeul ASTRA. Odată cu sosirea iernii, Muzeul ASTRA invită vizitatorii să observe păsările sălbatice rezidente în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi, desigur, să sprijine în continuare cu hrănirea acestora.

Mierle, vrăbiuţe, măcăleandri, piţigoi, gaiţe, florinte, sticlete, cinteze, ciocănitori, ciori de semănătură, dar şi alte păsări sălbatice sunt ajutate astfel în fiecare iarnă să supravieţuiască.

‘La intrarea principală am pregătit punguţe cu seminţe şi un pliant dedicat programului care conţine informaţii interesante şi diverse despre păsări, o hartă cu amplasarea hrănitoarelor şi activităţi interactive. În anotimpul cald, păsările găsesc cu uşurinţă hrană, atât de origine vegetală, cât şi animală.

Odată cu venirea iernii şi a temperaturilor scăzute, aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de găsit şi multe păsări nu supravieţuiesc până în primăvară. Putem ajuta înaripatele să treacă mai uşor peste sezonul rece prin montarea de hrănitoare şi alimentarea lor cu seminţe, grăsimi naturale şi fructe, astfel încât să găsească resursele de hrană de care au nevoie.

Acţiunea de observare şi hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost iniţiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.”, a declarat Raluca Andrei, şef serviciu Educaţie şi Interpretare Patrimoniu Muzeul ASTRA

Amplasarea hrănitorilor tip căsuţă este următoarea: pe dig, înspre Târgul de ţară; lângă salcie, zona lac, Moara Munteni; lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă; zona Etno Tehno Parc, vis-a-vis de Şcoala din Ticera.

Muzeul ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din România, fiind situat la marginea municipiului Sibiu, pe drumul spre staţiunea Păltiniş. Agerpres

Citește mai departe