Connect with us

Eveniment

Amenzi uriașe aplicate de polițiștii din Sălaj, pentru apeluri false sau abuzive la 112, în anul 2022

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Aproximativ 400 de amenzi în valoare de peste 900.000 de lei au fost aplicate de polițiștii din Sălaj pe parcursul anului 2022, pentru apelare falsă sau abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, conform datelor bilanţului activităţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), făcut public miercuri.

„În ceea ce priveşte situaţia apelurilor 112, în anul 2022, patrulele de ordine publică au intervenit la 12.616 apeluri semnalate prin intermediul SNUAU 112, dintre care 4.900 în mediul urban şi 7.639 în mediul rural.

Pentru apelare falsă sau abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, poliţiştii au aplicat 602 sancţiuni contravenţionale, 213 avertismente şi 389 de amenzi, în valoare totală de 905.000 de lei”, se arată în bilanţul menţionat.

Poliţia Română, prin structurile de prevenire a criminalităţii, a derulat în 2022, la nivel naţional, o campanie de conştientizare, atât în rândul copiilor, dar şi al adulţilor cu privire la consecinţele pe care le are apelul fals la 112. „Gândeşte! Nu este o glumă! Apelul fals la 112 se pedepseşte! Sună responsabil!” au fost mesajele campaniei, prin care poliţiştii au dorit să atragă atenţia cu privire la consecinţele legale şi psiho-sociale ale acestor fapte.

Legislaţia din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

De asemenea, apelarea abuzivă a numărului unic de urgenţe poate fi sancţionată cu amendă între 1.000 şi 2.000 de lei sau cu până la 200 de ore de muncă în folosul comunităţii. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Negreniul va avea CANALIZARE de tip vacuumatic, anunță CJ Cluj

Publicat

Consiliul Județean Cluj a emis certificatul de urbanism necesar în vederea introducerii rețelei de canalizare menajeră, în sistem vacuumatic, în comuna Negreni, a comunicat CJ Cluj.

„Viitorul sistem de evacuare a apelor uzate va avea o lungime totală de peste 28 km, cu cca. 11 km de conducte de refulare. De-a lungul rețelei vor fi amplasate o stație de epurare de 800 de mc și două stații de vacuum de 75 de mc fiecare.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Ne bucurăm când primarii caută soluții, mai ales dintre cele moderne, la problemele comunităților. Susținem cu toată convingerea aceste proiecte care contribuie la creșterea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Incendiu de vegetație uscată în apropiere de Autostrada A1, în județul Hunedoara

Publicat

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în apropierea autostrăzii A1, în județul Hunedoara.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii Secției Ilia acționează la această oră pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată care se manifestă în apropierea autostrăzii A1, sens de mers Margina – Deva, km. 396.

Din primele informații, arderea necontrolată a cuprins vegetația uscată de pe aproximativ un hectar de teren.

Traficul rutier nu a fost afectat.

Stire in actualizare

Citește mai departe

Cluj

400 de vizitatori pe zi la Turnul Pompierilor. Boc: E de mare succes, de mare impact

Publicat

Noul punct de atracție de la Cluj-Napoca este un real succes printre localnici și turiști. Deschis în această săptămână, marți, pentru public, Turnul Pompierilor îi atrage și datorită panoramei ce li se deschide în față vizitatorilor.

„Sunt 400 de vizitatori pe zi. E de mare succes, de mare impact, și ne bucurăm că clujenii aprecizaă acest efort pe ca l-am făcut. E dimensiune turistică, de a vedea <<Turnul celor trei vârste>> și poți a vea o imagine unică asupra Clujului”, a spus Emil Boc la postul de radio Ziua Live.

Primarul spune că ISU Cluj oferă, prin expoziția din turn, câteva elemente de istorie în ceea ce privește lupta…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Eveniment

FOTO: Accident într-o localitate din Mureș. Două mașini, implicate într-o coliziune

Publicat

Un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc, vineri după-amiază, într-o localitate din Mureș. În eveniment au fost implicat două mașini.

Potrivit ISU Mureș, vineri, în jurul orei 14:30, pompierii Detașamentului Târgu Mureș au fost solicitați să intervină în localitatea Crăciunești, în urma producerii unui accident rutier între două autoturisme.

La sosirea forțelor la fața locului s-a confirmat faptul în accident au fost implicate două autoturisme și trei persoane, dintre acestea doar una dintre ele, de sex masculin, a fost asistată medical la fața locului, fără a fi necesar transportul la spital.

S-au asigurat măsurile specifice prevenirii incendiilor.

Circulația a fost blocată pe DJ 151D pe durata intervenției.

Citește mai departe