Connect with us

Eveniment

Amenzi uriașe în urma controalelor la service-uri auto din țară. Ce au descoperit inspectorii Gărzii de Mediu

Publicat


Mai multe service-uri auto din țară au fost amendate cu peste 1 milion de lei pentru nereguli în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, a anunțat luni Garda Națională de Mediu.

Timp de cinci zile, comisariatele județene ale Gărzii Naționale de Mediu au verificat 437 de service-uri auto.

Au fost date 103 avertismente și 138 de amenzi în valoare totală de 1.103.965 de lei, pentru nerespectarea legislației în domeniul gestiunii deșeurilor, evacuării apelor uzate și pentru lipsa unor autorizații sau acte de reglementare.

Ca valoare a amenzilor, județul Călărași este pe primul loc, cu 150.000 de lei, urmat de Sibiu, cu 115.000 de lei, și Dolj, cu 70.500 de lei.

„Cele mai multe neconformități au constat în lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, colectarea deșeurilor în amestec, lipsa contractelor cu operatorii economici, pentru valorificarea deșeurilor generate din activitate, neîntocmirea formularelor de încărcare/descărcare a deșeurilor nepericuloase sau a formularelor de expediție și transport pentru deșeurile periculoase.

Mai mult decât atât, au fost sancționate abandonarea de anvelope uzate direct pe sol, păstrarea uleiurilor uzate în spații neadecvate și degradarea mediului natural sau amenajat, prin depozitări necontrolate de deșeuri de orice fel, afectand solul”, a declarat Marioara Artemis Gătej, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

Potrivit raportului comisariatelor județene, au existat și service-uri care funcționau fără actele de reglementare legale, cu autorizația de mediu expirată sau care au înscris date eronate în fișele de evidență a gestiunii deșeurilor.

Măsurile impuse de comisarii GNM au variat, în funcție de fiecare situație din teren, de la ținerea evidenței deșeurilor, sortarea acestora, inscripționarea spațiului de depozitare cu codurile deșeurilor, până la tratarea deșeurilor, încheierea de contracte cu operatori autorizați în vederea valorificării deșeurilor generate din activitate sau amenajarea unui spațiu corespunzător, împrejmuit și securizat pentru depozitarea uleiului uzat și prevenirea scurgerilor necontrolate.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Proiect pentru amenajarea acceselor, acostamentelor și a șanțuri pentru scurgerea apelor

Publicat

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Primăria comunei Livezile vrea să refacă accesele la proprietăți și acostamentele și să amenajeze șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale pe o porțiune de circa 760 de metri lungime din drumul județean DJ 107 M, la Poiana Aiudului.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare parcări,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clădirea Anatomia a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca se modernizează. Proiect de peste 11 milioane de euro

Publicat

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMFIH) ”Iuliu Hațieganu” și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului de modernizare și reabilitare a clădirii…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Sportivi ai ACS Karate Club Gemina din Alba Iulia, pe podium la Cupa Scorpion la Karate desfășurată în județul Olt

Publicat

Cinci spotivi ai ACS Karate Club Gemina DBP Alba Iulia au obținut 11 medalii la Cupa Scorpion la Karate, desfășurată pe 23 martie în orașul Balș, județul Olt. Este vorba despre cinci medalii de aur, trei medalii de argint și trei medalii de bronz. 

După o așteptare cu emoții și o pregătire intensă, cu abnegație, perseverență, hărnicie și mare dorință de a concura, karateka de la ACS Karate Club Gemina DBP din Alba Iulia au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

27 martie 1697: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea Mitropoliei Ardealului cu Roma. A apărut Biserica Greco-Catolică

Publicat

27 martie 1697, actul de naștere al Bisericii Greco-Catolice: Sinodul de la Alba Iulia a adoptat unirea cu Roma.

Sinodul a fost convocat de mitropolitul Teofil Seremi decedat în același an, 1697, la Alba Iulia.

Teofil a fost un episcop ortodox și mitropolit al Bălgradului (al Ardealului) între 1692 și 1697. Numele său de mirean era Toma Seremi și făcea parte din mica nobilime din Teiuș (nemeși).

A pornit tratativele de unire a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe