Connect with us

Alba

Amenzi uriașe și suspendarea activității pentru firmele care vând alcool și tutun minorilor sub 18 ani. Legea o fost promulgată

Publicat



Sancțiuni uriașe pentru operatorii economici care comercializează alcool și tutun minorilor sub 18 ani. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea care prevede amendarea cu 10.000 de lei şi suspendarea activităţii pentru o perioadă de 30 de zile de la prima abatere pentru operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani.

Şeful statului a semnat decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, precum şi a Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, informează Administraţia Prezidenţială.

Noul act normativ preconizează constrângerea operatorilor economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun să respecte legislaţia care interzice vânzarea acestor produse către minori, precum şi descurajarea minorilor de a cumpăra aceste produse.

Astfel, persoanele juridice care vând băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani vor fi sancţionate cu „amenda contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VREMEA în Alba, în săptămâna 17-23 iunie și de Rusalii: Caniculă, furtuni în weekend. Prognoza meteo pe zile și localități

Publicat

Vremea în Alba, în săptămâna 17-23 iunie. Se încălzește semnificativ săptămâna viitoare. Temperaturile urcă treptat, până la valori de 35 de grade Celsius.

La munte, maximele vor varia între 19 și 26 de grade – Oașa, respectiv 22-28 grade – Arieșeni.

Va fi cel mai cald în weekend-ul de Rusalii. Duminică, sunt prognozate furtuni. În a doua zi de Rusalii, luni, 24 iunie, temperaturile mai scad la pragul de 30 de grade.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Importurile de gaze au crescut, iar producția internă s-a majorat. România are o strategie de înmagazinare

Publicat

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai mare (+56.700) faţă de cea din perioada similară a anului trecut. 

Producţia internă de gaze naturale a totalizat, în perioada menţionată, 2,569 milioane tep, fiind cu 1,1% peste cea din ianuarie-aprilie 2023 (+28.600 tep).

Conform estimărilor Comisiei...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lotul României la EURO 2024 și numerele de pe tricouri. Cine ar putea face parte din primul 11, în meciul cu Ucraina

Publicat

Lotul României la EURO 2024 și numerele de pe tricouri: Echipa națională se pregătește de primul meci de la Campionatul European. 

Lotul României la EURO 2024 și numerele de pe tricouri:

PORTARI

1. Florin NIȚĂ

12. Horațiu MOLDOVAN

16. Ștefan TÂRNOVANU

FUNDAȘI

2. Andrei RAȚIU

3. Radu DRĂGUȘIN

4….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Peste 730 de persoane verificate prin aplicația eDAC în Alba, în ultimele 48 de ore. S-a lăsat cu amenzi

Publicat

Peste 730 de persoane verificate prin aplicația eDAC în Alba, în ultimele 48 de ore. Polițiștii au dat amenzi în valoare de peste 64.000 de lei.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe