Connect with us

Cluj

Americanii ne liniștesc: noua tulpină Covid-19 nu e mai contagioasă decât celelalte

Publicat


Noua mutaţie a Covid-19 înregistrată mai ales în Marea Britanie nu este mai contagioasă decât celelalte, conform experților americani, a indicat un înalt responsabil american, citat de AFP, scrie Agerpres.

Consilierul principal al programului guvernamental de vaccinare din SUA, Moncef Slaoui, a declarat în cursul unei conferinţe de presă: „Nu există nicio dovadă tangibilă că acest coronavirus este într-adevăr mai contagios, dar sunt dovezi clare că este mai răspândit în rândul populaţiei”.

Mai multe ţări şi-au închis frontierele cu Marea Britanie, însă Moncef Slaoui a apreciat că este posibil ca mutaţia să se fi răspândit de mult timp în ţară, iar oamenii de ştiinţă nu au căutat-o până în prezent, astfel că au creat impresia că este o explozie a numărului de cazuri atunci când au făcut-o.

„Nu ştim încă”, a adăugat Moncef Slaoui. Această nouă tulpină a coronavirusului din Marea Britanie a provocat îngrijorare, zeci de capitale anulând legăturile aeriene cu această ţară.

Pentru acest expert în vaccinuri, fost înalt responsabil în industria farmaceutică, „ceea ce este clar este că nu este mai patogen”, nu provoacă o formă mai gravă a bolii.

Institutele naţionale de sănătate din SUA (NIH) sunt pe punctul de a studia această nouă tulpină în laborator pentru a stabili dacă anticorpii eficienţi contra celei mai comune mutaţii a SARS-CoV-2 rămân eficienţi împotriva ei, „ceea ce va fi foarte probabil concluzia lor”, a subliniat el.

„Anticorpii produşi de vaccinuri ar putea rămâne eficienţi și în cazul noii tulpini”

Testele, care vor fi efectuate cu anticorpi prelevaţi de la bolnavi vindecaţi de Covid-19, anticorpi provocaţi de vaccinuri şi anticorpi sintetici, vor dura mai multe săptămâni.

Expertul american a explicat că anticorpii produşi de vaccinuri ar putea rămâne eficienţi, deoarece sunt concepuţi pentru a se fixa pe mai multe zone ale unei „spicule” a coronavirusului, acel vârf recunoscut care se află pe suprafaţa sa şi îi permite să se ataşeze de celulele umane pentru a le penetra.

Probabilitatea ca o simplă mutaţie a virusului să afecteze toate aceste zone este „foarte slabă”, a ţinut el să adauge. „Nu este imposibil însă de exclus ca, într-o zi, undeva, un virus să reuşească să scape răspunsului protector provocat de vaccin şi din acest motiv trebuie să rămânem vigilenţi”, a mai spus expertul american.

Pe de altă parte, Moncef Slaoui a anunţat că NIH vor efectua teste clinice pe indivizii foarte alergici pentru a vedea cum răspund la vaccinurile Pfizer şi Moderna.

Mai multe cazuri de reacţii alergice au fost semnalate în Statele Unite şi Marea Britanie.

Sursa: Agerpres

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

4 copii și o femeie din Cluj, intoxicați cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe