Connect with us

Eveniment

Amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanțat prin PNRR: 51 de primării din Harghita vor lua parte la acest proiect

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Un număr de 51 primării din Harghita, din cele 67 existente, se vor alătura Consiliului Judeţean (CJ) în realizarea unui amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce are cunoştinţă, de câţiva ani, de agenda de digitalizare a Uniunii Europene şi a făcut demersuri în acest sens, cum ar fi elaborarea unui „Plan de acţiune privind educaţia digitală – DigiEdu2030′ şi constituirea unui grup de lucru la pe această temă, la nivelul instituţiei.

În cursul lunii ianuarie, Consiliul Judeţean a lansat un apel la parteneriat către unităţile administrativ teritoriale din judeţ, instituţiile de învăţământ şi Inspectoratul şcolar, pentru valorificarea oportunităţilor de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în vederea creşterii gradului de digitalizare, respectiv pentru depunerea unui amplu proiect.

Borboly a precizat, în conferinţa de presă, că prin PNRR se finanţează doar partea de hardware, respectiv achiziţionarea de echipamente, motiv pentru care Consiliul Judeţean intenţionează să finanţeze şi cursuri de instruire a profesorilor sau mentenanţa echipamentelor, componente care nu se regăsesc în apelul de proiecte naţional.

Amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanțat prin PNRR. Beneficiarii apelului de proiecte lansat de Ministerul Educaţiei sunt toate tipurile de unităţi administrativ-teritoriale

„Noi am propus să facem o proiect mare, prin care vom aloca resurse din partea bugetului CJ, deci chiar ce lipseşte.

Hardware-ul se va cumpăra, pentru că s-a văzut şi în pandemie că s-au cumpărat (…) camioane de lucruri şi care stau la sertar, pentru că profesorii se tem să le dea la copii, deci nu prea a fost eficient.

Şi acum noi încercăm să venim cu instituirea profesorilor, software adecvat, mentenanţă adecvată, noi venim cu o parte mare de finanţare proprie, prin care acest proiect ar putea să fie funcţional”, a explicat Borboly.

El a mai spus că, din informaţiile pe care le are, în afara celor 51 de primării care vor mandata Consiliul Judeţean în elaborarea acestui amplu proiect, mai sunt alte cinci care vor depune proiecte separat în cadrul PNRR.

În luna ianuarie, Consiliul Judeţean a anunţat că, în cadrul PNRR, a fost lansat apelul de proiecte pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe”.

Beneficiarii apelului de proiecte lansat de Ministerul Educaţiei sunt toate tipurile de unităţi administrativ-teritoriale (comune, oraşe, municipii şi judeţe), iar bunurile şi echipamentele achiziţionate prin viitoarele proiecte de către solicitanţii eligibili vor fi oferite spre folosinţă gratuită beneficiarilor finali ai investiţiilor, pentru a fi utilizate exclusiv pentru activităţi didactice, sportive şi extraşcolare, a mai arătat sursa citată. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Turnul Pompierilor, noul punct de BELVEDERE al Clujului, deschis pentru public. Emil Boc, maestru de ceremonii

Publicat

După mai mulți ani de șantier, timp în care s-au schimbat și constructorii, Turnul Pompierilor din Cluj-Napoca a fost finalizat, iar luni a fost deschis pentru public. Cel mai nou loc din oraș, numai bun pentru selfieuri și poze cu Clujul văzut de la înălțime, a costat, în final, peste 11,1 milioane de lei.

Turnul Pompierilor va fi fără îndoială un nou punct de atracție pentru clujeni și turiști. Piramida de sticlă din vârf permite vizualizarea unei panorame de 360° asupra orașului. Turnul va fi și un spațiu dedicat evenimentelor culturale.

turnul pompierilor 1


Turnul Pompierilor, cel mai nou punct de belvedere al Clujului, deschis pentru public. Emil Boc,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. 40 de metri cubi de DEȘEURI adunate din Someșul Mic, în zona Podului Porțelanului. Râurile NU sunt TOMBEROANE

Publicat

După o săptămână de intervenții, angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor Cluj au finalizat lucrările de întreținere a râului Someșul Mic, în aval de Podul Porțelanului din Cluj-Napoca.

Acum zona este curată și scurgerea apei este asigurată, au anuțat pe pagina de Facebook angajații de la Apele Române Someș-Tisa.

somes inainte de curatenie (1)


somes inainte de curatenie (2)

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujean care făcea CONTRABANDĂ cu țigări, reținut de polițiști. Peste 21.000 de țigarete netimbrate, INDISPONIBILIZATE

Publicat

Peste 21.000 de țigarete netimbrate, precum și un autoturism folosit la transportarea lor, au fost indisponibilizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice, în cadrul unei acțiuni de flagrant, dar și a două percheziții domiciliare efectuate.

În urma probatoriului administrat, un bărbat de 48 de ani a fost reținut pentru 24 de ore.

Clujean care făcea contrabandă cu țigări, reținut de polițiști. Peste 21.000 de țigarete netimbrate, indisponibilizate

La data de 19 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminaliții Economice, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dej,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Un nou cutremur cu magnitudinea 4,9 a avut loc în Oltenia. S-a simțit și la Cluj

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea 4,9 a avut loc în județul Gorj, luni după-amiaza. Seismul s-a simțit și la Cluj.

Potrivit Institutului Național de Fizica Pământului, cutremurul a avut loc la ora 16:02:17 și s-a produs în Oltenia, în județul Gorj.

Este vorba de un cutremur mediu cu magnitudinea de 4,9 grade, produs la adâncimea de 16,1 kilometri.

Un nou cutremur cu magnitudinea 4,9 a avut loc în Oltenia. S-a simțit și la Cluj

Cutremurul s-a produs la 19km NV de Targu Jiu, 64km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70km S de Hunedoara, 84km S de Deva, 94km E de Resita.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe