Connect with us

Eveniment

Amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanțat prin PNRR: 51 de primării din Harghita vor lua parte la acest proiect

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Un număr de 51 primării din Harghita, din cele 67 existente, se vor alătura Consiliului Judeţean (CJ) în realizarea unui amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce are cunoştinţă, de câţiva ani, de agenda de digitalizare a Uniunii Europene şi a făcut demersuri în acest sens, cum ar fi elaborarea unui „Plan de acţiune privind educaţia digitală – DigiEdu2030′ şi constituirea unui grup de lucru la pe această temă, la nivelul instituţiei.

În cursul lunii ianuarie, Consiliul Judeţean a lansat un apel la parteneriat către unităţile administrativ teritoriale din judeţ, instituţiile de învăţământ şi Inspectoratul şcolar, pentru valorificarea oportunităţilor de finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în vederea creşterii gradului de digitalizare, respectiv pentru depunerea unui amplu proiect.

Borboly a precizat, în conferinţa de presă, că prin PNRR se finanţează doar partea de hardware, respectiv achiziţionarea de echipamente, motiv pentru care Consiliul Judeţean intenţionează să finanţeze şi cursuri de instruire a profesorilor sau mentenanţa echipamentelor, componente care nu se regăsesc în apelul de proiecte naţional.

Amplu proiect de digitalizare a educaţiei, finanțat prin PNRR. Beneficiarii apelului de proiecte lansat de Ministerul Educaţiei sunt toate tipurile de unităţi administrativ-teritoriale

„Noi am propus să facem o proiect mare, prin care vom aloca resurse din partea bugetului CJ, deci chiar ce lipseşte.

Hardware-ul se va cumpăra, pentru că s-a văzut şi în pandemie că s-au cumpărat (…) camioane de lucruri şi care stau la sertar, pentru că profesorii se tem să le dea la copii, deci nu prea a fost eficient.

Şi acum noi încercăm să venim cu instituirea profesorilor, software adecvat, mentenanţă adecvată, noi venim cu o parte mare de finanţare proprie, prin care acest proiect ar putea să fie funcţional”, a explicat Borboly.

El a mai spus că, din informaţiile pe care le are, în afara celor 51 de primării care vor mandata Consiliul Judeţean în elaborarea acestui amplu proiect, mai sunt alte cinci care vor depune proiecte separat în cadrul PNRR.

În luna ianuarie, Consiliul Judeţean a anunţat că, în cadrul PNRR, a fost lansat apelul de proiecte pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a unităţilor conexe”.

Beneficiarii apelului de proiecte lansat de Ministerul Educaţiei sunt toate tipurile de unităţi administrativ-teritoriale (comune, oraşe, municipii şi judeţe), iar bunurile şi echipamentele achiziţionate prin viitoarele proiecte de către solicitanţii eligibili vor fi oferite spre folosinţă gratuită beneficiarilor finali ai investiţiilor, pentru a fi utilizate exclusiv pentru activităţi didactice, sportive şi extraşcolare, a mai arătat sursa citată. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Florin Ştefan este noul rector al UAD Cluj

Publicat

Profesorul Florin Ştefan a fost ales, joi, în funcţia de rector al Universităţii de Artă şi Design (UAD) din Cluj-Napoca.

El a confirmat, pentru Cluj24, faptul că a dfost ales în funcţie, dar din motive…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Din 1 Martie, la Cugir va funcționa un nou sistem de taxare a transportului public local

Publicat

La Cugir va funcționa începând de vineri, 1 Martie, un sistem nou de taxare a transportului public local. Este vorba despre un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorie. 

Potrivit reprezentanților Primăriei Cugir, abonamentele nominale se vor elibera la sediul instituției, camera 4, pentru:

  • persoane cu dizabilități
  • beneficiarii legilor speciale
  • pensionari
  • pentru elevi
  • pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

A furat o mașină de la un clujean care a vrut să o vândă. Hoțul de 22 de ani a ajuns după gratii

Publicat

Un tânăr de 22 de ani a fost reținut de polițiștii clujeni pentru 24 de ore după ce a furat o mașină și a condus-o prin oraș, deși nu are deptul de a conduce.

Potrivit polițiștilor, tânărul a furat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Șoferul unui TIR, prins de polițiști cu asigurare RCA falsă, pe Autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Polița era atribuită unui autoturism

Publicat

Șoferul unui TIR a fost oprit joi de polițiști, pe autostrada A1 Sebeș – Sibiu, în zona Săliște. Bărbatul le-a prezentat oamenilor legii o asigurare RCA falsă, numărul și seria acesteia fiind atribuite unui autoturism.

De la începutul acestui an, polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au întocmit 10 dosare penale în care administratori ai firmelor de transport din țară sunt cercetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe