Connect with us

Alba

ANALIZĂ CNN: Războiul a adus lumea în pragul unei crize alimentare. Ce influență au Ucraina și Rusia în producția agricolă globală

Publicat



La două săptămâni după ce Rusia a invadat Ucraina, prețurile produselor agricole cheie produse în regiune au crescut vertiginos, arată o analiză CNN.

Cea mai mare problemă este grâul, un aliment de bază în cămară

Aprovizionarea din Rusia și Ucraina, care împreună reprezintă aproape 30% din comerțul global cu grâu, este acum în pericol. Prețurile globale ale grâului au atins un maxim istoric la începutul acestei săptămâni.

O altă problemă majoră: accesul la îngrășăminte

Esențial pentru ca fermierii să își atingă obiectivele de producție pentru culturi, acesta nu a fost niciodată mai scump, în condițiile în care exporturile din Rusia se opresc. Producția din Europa a scăzut, de asemenea, datorită creșterii prețurilor la gazele naturale, un ingredient-cheie în îngrășămintele pe bază de azot, cum ar fi ureea.

Situația trage semnale de alarmă pentru experții în sănătate la nivel mondial. Costul porumbului, al boabelor de soia și al uleiurilor vegetale au crescut, de asemenea.

Miniștrii agriculturii din țările G7 au declarat vineri că „rămân determinați să facă tot ce este necesar pentru a preveni și a răspunde unei crize alimentare”.

Egiptul tocmai a…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Când va aplica MAI noua măsură

Publicat

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Ministerul Afacerilor Interne intenționează să devanseze termenul de aplicare a sistemului. 

Ministerul Afacerilor Interne a organizat, luni, o dezbatere publică pe marginea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică. Prin aceasta se doreşte introducerea acesteia, în sistem pilot, şi în cazul executării măsurii controlului judiciar, a controlului judiciar pe cauţiune şi a arestului la domiciliu.

Data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește, însă vor fi mai multe ploi. Prognoza meteo în regiuni din țară, pe două săptămâni

Publicat

VREMEA până în 26 mai. Se încălzește în perioada următoare, însă sunt anunțate ploi aproape în fiecare zi. Vor fi și variații de temperatură, la începutul săptămânii viitoare temperaturile fiind ușor mai scăzute. Apoi regimul termic se stabilizează la medii de 22-25 de grade.

Sunt anunțate ploi pe arii extinse după 16 mai.

VREMEA în ALBA, în săptămâna 13-19 mai. Se încălzește treptat, câteva ploi. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza de vreme pentru următoarele două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

InfoTrafic: Transporturi agabaritice cu traseu prin județul Alba. Camioane de mare tonaj însoțite de echipaje de poliție rutieră

Publicat

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că luni, 13 mai, se vor deplasa 11 transporturi agabaritice, pe mai multe rute.

Unele dintre acestea au traseu și prin județul Alba.

de la ora 18.00: 5 transporturi agabaritice, formate din câte un camion cu lungimile între 47 și 49 metri și mase cuprinse între 92,23 și 103,92 tone:

  • pe traseul: Cristian, județul Sibiu – DN 1 – DN 7H – A 1 – DN 7 – Vladimirescu, județul Arad

de la ora 20.00:

1 transport agabaritic cu lungimea de 33 metri și masa de 103 tone:

  • pe traseul:…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Topul europarlamentarilor români din PPE. Ce activitate au avut Mircea Hava, Dan Motreanu, Rareș Bogdan și Victor Negrescu

Publicat

Topul europarlamentarilor români: Ce au făcut Mircea Hava, Dan Motreanu, Victor Negrescu și Rareș Bogdan, la Bruxelles, aflăm de pe siteul Parlamentului European.

Hava, Motreanu și Bogdan sun trei dintre europarlamentarii care au legătură cu Alba: primul a fost primar la Alba Iulia, Motreanu a fost consilier județean iar Rareș Bogdan a copilărit în județ, fiind născut la Ocna Mureș. 

Victor Negrescu este al patrulea eurodeputat cu legături în județul Alba: în prezent coordonează organizația județeană a PSD. 

Cei 33 de europarlamentari care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe