Connect with us

Eveniment

Anchetă deschisă de DSP Harghita: Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în tabără la stațiunea Lacu Roșu

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

În urma suspiciunilor de toxiinfecție alimentară manifestate de mai mulți copii participanți la o tabără privată și cazați într-o pensiune din stațiunea Lacu Roșu, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Harghita a inițiat o investigație detaliată.

În urma apariției unor simptome de toxiinfecție alimentară la un grup de copii participanți la o tabără privată, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Harghita a demarat o anchetă amănunțită.

Directoarea DSP Harghita informează despre suspiciunile de toxiinfecție alimentară

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Tar Gyongyi, directoarea DSP Harghita, 36 de copii cu vârsta de 13 ani din județul Constanța au ajuns la o pensiune din stațiunea Lacu Roșu în data de 20 august. Suspiciunile de toxiinfecție au început să apară în noaptea de 21 spre 22 august, când doi dintre copii au prezentat simptome neplăcute.

Reacția autorităților medicale și intervenția în cazul copiilor afectați

Copiii afectați au fost transportați la spitalele din Bicaz și Piatra Neamț, iar ulterior, alți copii au început să prezinte simptome similare.

Autoritățile medicale au fost alertate când ambulanțele au fost chemate la pensiunea respectivă.

Desfășurarea investigației și măsurile luate

DSP Harghita a demarat o anchetă pentru a clarifica cauza și sursa contaminării. În urma investigațiilor, s-a constatat că pensiunea nu a păstrat mostre de alimente conform legii.

Ancheta este în desfășurare, iar verificările continuă.

Avertizări către părinți și cazuri similare anterioare

Directoarea DSP a atras atenția asupra necesității ca părinții să fie proactivi și să se informeze înainte de a înscrie copiii în astfel de tabere private. Incidente similare s-au înregistrat anterior în aceeași zonă, ceea ce subliniază importanța verificărilor prealabile.

Suspiciunile de toxiinfecție alimentară la copiii participanți la o tabără privată din stațiunea Lacu Roșu au determinat inițierea unei anchete de către DSP Harghita.

Acest incident subliniază necesitatea unei atitudini preventive din partea părinților și a unei monitorizări riguroase a condițiilor în astfel de contexte pentru asigurarea siguranței copiilor.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Alba care a incendiat o rulotă, plasat la locul infracțiunii cu ajutorul sateliților. Cum l-a ”trădat” cartela SIM

Publicat

Un bărbat din Alba, U.B., a fost trimis în judecată pentru distrugere, după ce procurorii din Blaj au putut proba că acesta a dat foc intenționat unei rulote, dar și a unui gard. 

Este vorba despre un incendiu care s-a produs în urmă cu mai bine de doi ani, dar care a ajuns pe masa judecătorilor din Blaj recent. 

Mai exact în data de 20 septembrie 2023, dosarul a treccut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Percheziții ale polițiștilor clujeni într-un dosar de fraudă informatică. Prejudiciu, 2 milioane de euro

Publicat

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea procurorilor din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO VIDEO: Patru persoane carbonizate și cinci rănite după explozia unei magistrale de gaz, aproape de Focșani

Publicat

Tragedie: Patru persoane au murit și alte cinci au fost transportate la spital în urma exploziei la o magistrală de gaz în apropiere de Focșani. Victimele erau muncitori pe șantierul Autostrăzii Moldovei.

Accidentul s-a produs miercuri spre joi noaptea. Potrivit ISU Vrancea, cauza ar fi fost fisurarea magistralei de transport gaze naturale și apariția scânteilor mecanice, ca urmare a executării lucrărilor pe șantierul autostrăzii…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vânzările de mașini electrice în țările din Europa, în creștere accelerată. Cele mai căutate autoturisme

Publicat

Ponderea automobilelor electrice pe piaţa auto din Europa a depăşit, pentru prima dată, pragul de 20% în luna august.

Potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de autoturisme în Europa au crescut pentru a 13-a lună consecutiv, informează AFP.

Potrivit Agenției de Presă AFP, asociaţia – care reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a informat că 904.509…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe