Connect with us

Eveniment

Anchetă deschisă de DSP Harghita: Suspiciuni de toxiinfecție alimentară în tabără la stațiunea Lacu Roșu

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

În urma suspiciunilor de toxiinfecție alimentară manifestate de mai mulți copii participanți la o tabără privată și cazați într-o pensiune din stațiunea Lacu Roșu, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Harghita a inițiat o investigație detaliată.

În urma apariției unor simptome de toxiinfecție alimentară la un grup de copii participanți la o tabără privată, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Harghita a demarat o anchetă amănunțită.

Directoarea DSP Harghita informează despre suspiciunile de toxiinfecție alimentară

Potrivit informațiilor furnizate de dr. Tar Gyongyi, directoarea DSP Harghita, 36 de copii cu vârsta de 13 ani din județul Constanța au ajuns la o pensiune din stațiunea Lacu Roșu în data de 20 august. Suspiciunile de toxiinfecție au început să apară în noaptea de 21 spre 22 august, când doi dintre copii au prezentat simptome neplăcute.

Reacția autorităților medicale și intervenția în cazul copiilor afectați

Copiii afectați au fost transportați la spitalele din Bicaz și Piatra Neamț, iar ulterior, alți copii au început să prezinte simptome similare.

Autoritățile medicale au fost alertate când ambulanțele au fost chemate la pensiunea respectivă.

Desfășurarea investigației și măsurile luate

DSP Harghita a demarat o anchetă pentru a clarifica cauza și sursa contaminării. În urma investigațiilor, s-a constatat că pensiunea nu a păstrat mostre de alimente conform legii.

Ancheta este în desfășurare, iar verificările continuă.

Avertizări către părinți și cazuri similare anterioare

Directoarea DSP a atras atenția asupra necesității ca părinții să fie proactivi și să se informeze înainte de a înscrie copiii în astfel de tabere private. Incidente similare s-au înregistrat anterior în aceeași zonă, ceea ce subliniază importanța verificărilor prealabile.

Suspiciunile de toxiinfecție alimentară la copiii participanți la o tabără privată din stațiunea Lacu Roșu au determinat inițierea unei anchete de către DSP Harghita.

Acest incident subliniază necesitatea unei atitudini preventive din partea părinților și a unei monitorizări riguroase a condițiilor în astfel de contexte pentru asigurarea siguranței copiilor.


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Adrian Axinia (AUR): Se pregătește o FRAUDĂ masivă la prezidențiale

Publicat

Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Emil Boc, după ploaia torențială din Cluj-Napoca: Sunt 2 alunecări de teren, pe strada Uliului și pe strada Govora

Publicat

Primarul Emil Boc s-a aflat, joi seara, pe străzile inundate ale municipiului Cluj-Napoca și a făcut un bilanț al situației, edilul spunând că au fost niște inundații cum nu au fost în ultimii ani.

”Până…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. „Armenii, prietenii mei”: Lansare de carte la Cluj-Napoca a autorului Karen Sebesi

Publicat

Lansarea cărții „Armenii, prietenii mei” de Karen Sebesi a avut loc joi seară la Muzeul de Artă din Cluj, în cadrul festivalului ROCADE.

La eveniment au participat, printre alții, Varujan Vosganian,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Canale navigabile de „mobilitate urbană” la Alba Iulia, după o ploaie torențială. Probleme și în alte zone din județ

Publicat

O ploaie torențială care s-a abătut joi seara peste municipiul Alba Iulia a transformat unele artere proaspăt modernizate în adevărate canale navigabile.

Și noile stații de autobuz au fost inundate, astfel că cetățenii care așteptau transportul public în comun au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe