Eveniment
Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgență Sibiu, după ce un pacient a căzut de la etaj. Precizările conducerii spitalului

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu a anunţat, sâmbătă dimineaţa, că urmează să facă o anchetă administrativă, după ce un pacient a căzut, în urmă cu două zile, de la etajul trei al secţiei de Neurochirurgie. Potrivit unui comunicat de presă, ecvenimentul s-ar fi produs în ”circumstanţe necunoscute”, victima fiind operată ulterior, iar în prezent este intubată în ATI.
„În cursul serii de 1 iunie, pacientul a căzut de la etajul 3 al secţiei Neurochirurgie, în circumstanţe necunoscute. S-a intervenit de urgenţă conform protocoalelor şi procedurilor şi pacientului i s-a acordat primul ajutor, atât de personalul secţiei şi din Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicul şef al secţiei a informat conducerea spitalului precum şi familia pacientului, cu care a discutat personal. De asemenea, s-a intervenit chirurgical de urgenţă, pacientul fiind operat de o echipă mixtă (chirurgie – ortopedie).
Ulterior bărbatul a fost internat în cadrul secţiei ATI, intubat. Spitalul urmează să declanşeze o anchetă administrativă pentru a identifica exact toate circumstanţele acestui caz regretabil”, se precizează în comunicatul de presă.
Precizările conducerii spitalului
Potrivit spitalului sibian, „pacientul a fost adus la spital în cursul zilei de marţi 30 mai, cu o plagă fronto-parietală dreapta, care a fost suturată în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe. Examenul tomografic a evidenţiat şi fisurarea cutiei craniene, motiv pentru care pacientul a fost preluat pentru supraveghere şi tratament în cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie.
Subliniem că la momentul prezentării in UPU şi în momentul internării pacientul a fost perfect conştient, cooperant, nu a fost agitat psihomotor şi nu a prezentat halenă etanolică.
Prin urmare nu a fost necesară nicio măsură specifică suplimentară.
Pacientul a comunicat permanent cu personalul pe toată perioada internării şi nu a existat suspiciunea unui posibil sevraj. În ziua de joi, 1 iunie, în urma reexaminării la Computerul Tomograf s-a evidenţiat o evoluţie favorabilă. De asemenea, în cadrul vizitelor medicale de la orele 11.00 şi 14.00 pacientul a continuat să fie cooperant, comunicativ şi fără semne de agitaţie psihomotorie care se determine măsuri speciale, situaţie consemnată. de altfel, aşa cum am menţionat, pe tot parcursul internării.”
Agerpres
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Cluj
FOTO. Aproape 370 de motocicliști la parada de la Cluj. Polițiștii au fost, și ”pe motoare”, alături de ei

Parada pe motoare, care a avut loc sâmbătă la Cluj, a adunat aproape 370 de motocicliști.
Parada, care dă startul ”sezonului” la motociclete are loc în fiecare an și, pe lângă distracție, are și scop de…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
AJPIS Alba, anunț pentru beneficiarii de indemnizații de handicap și de însoțitori pentru nevăzători. Când intră banii în mai

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Alba a anunțat vineri că sumele aferente lunii aprilie reprezentând bugetul personal complementar, indemnizația de handicap și indemnizația de însoțitori pentru nevăzători au fost decontate.
Astfel, toți beneficiarii acestor prestații sociale, din județul Alba, vor avea banii în conturi în cursul zilei de luni, 12 mai.
Situația plăților efectuate de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
VIDEO. Pompierii clujeni, mesaj pentru șoferi, după tragedia de la Mihăiești, în care a murit și un copil de 12 ani

Salvatorii clujeni au transmis un mesaj pentru șoferi, după una dintre cele mai grele intervenții din acest an: accidentul de vineri de la Mihăiești.
Pompierii, medicii și paramedicii de la SMURD s-au confruntat cu…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
DNSC: Cum poți identifica un conținut manipulator sau un zvon? „Deciziile corecte pornesc de la informații verificate”

În spațiul digital, delimitarea clară între realitate și dezinformare devine tot mai dificilă. Mesajele false, livrate convingător și repetitiv, pot modela percepții și influența decizii.
Impactul primei expuneri la o informație este semnificativ. Tocmai de aceea, este esențial să verificăm înainte de a crede sau distribui, au transmis sâmbătă reprezentanții Directoratului Național de Securitate Cibernetică…
Citește mai mult pe Alba24.ro