Connect with us

Alba

ANFP a început implementarea proiectului E-bugetar: bază de date despre aprox. 1,3 milioane de angajați din sectorul public

Publicat


Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Violeta Vijulie, a semnat contractul de finanţare pentru un proiect care urmăreşte dezvoltarea bazei de date despre angajaţii din sectorul public. Proiectului Transparență și competență în sectorul public este implementat în parteneriat cu Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca. Procedura de semnare s-a realizat în totalitate în format electronic.

Valoarea totală a acestui proiect este de 12.221.760,00  lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din  FSE este de 10.078.063,57 lei, iar  valoarea cofinanţării eligibile este de  1.574.580,14 lei. Durata de implementare a activităţilor este de 24 de luni.

Proiectul, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, este unul foarte important pentru activitatea ANFP. Prin intermediul acestuia se vor desfăşura activităţi care vor contribui la eficientizarea managementului resurselor umane şi a sistemului funcţiei publice.

„Obiectivul meu principal ca preşedinte al ANFP este să aduc prestigiu funcţiei publice. Pentru acest lucru este nevoie de o schimbare de paradigmă, iar una dintre condiţiile esenţiale este colaborarea dintre stat, mediul academic şi mediul privat. Proiectul E-bugetar, pentru care tocmai am semnat contractul de finanţare din fonduri europene, este un prim şi foarte important pas în acest sens”, a transmis președintele ANFP, Violeta Vijulie.

Prin proiect se vor realiza următoarele activităţi:

– Dezvoltarea Sistemului Electronic Național de Evidență a Ocupării în Sistemul Public – E-bugetar (SENEOSP)
– Pilotarea Concursului național pentru funcționarii publici
– Instruirea a 7.500 de persoane pe domeniile managementul resurselor umane și digitalizare.

Crearea E-bugetar – baza de date cu toţi angajaţii din sectorul public din România, denumită formal SENEOSP, este un obiectiv prioritar, în condiţiile în care la nivelul sectorului public nu există în prezent un sistem unitar de evidență a acestor angajaţi. Baza de date este o atribuţie a ANFP, prevăzută în Codul Administrativ.

SENEOSP este conceput ca un sistem informatic unitar de evidență, integrat și interconectat cu principalele baze de date naționale existente în România. Sistemul se va baza pe dezvoltarea și implementarea unor soluții prin care datele privind personalul bugetar vor fi colectate, prelucrate și utilizate.

“ANFP lucrează deja cu peste 4.000 de instituţii şi autorităţi publice. În momentul în care în baza de date vor fi incluşi toţi angajaţii din sistemul bugetar din România, vom ajunge să lucrăm cu un număr de 13.700 de instituţii şi vom avea în baza de date informaţii despre aproximativ 1,3 milioane de angajaţi ai sectorului public. Informaţiile modelate vor putea fi utilizate pentru eficientizarea managementului instituțional, dar și pentru realizarea unor politici publice sectoriale pe diverse arii de activitate”, a precizat Violeta Vijulie.

O altă activitate a proiectului o reprezintă crearea și pilotarea Concursului Naţional: un proces transparent și incluziv de recrutare și selecție în administrația publică centrală pentru funcţionarii publici debutanți. Iniţiativa, corelată cu documente strategice şi prevederi din Codul administrativ, este o soluţie la provocările procesului de recrutare în funcţia publică.

În sprijinul aplicării celor menţionate mai sus, prin intermediul proiectului, 7.500 de persoane din autorități și instituții publice centrale și locale vor beneficia de formare în sistem de învățare online în domeniul resurselor umane și digitalizare.

sursa: anfp.gov.ro

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Comunicat: Evenimente de amploare ale Organizaţiilor Femeilor Liberale din Alba, dedicate luptei împotriva cancerului de sân

Publicat

Luna octombrie a debutat printr-o serie de evenimente organizate simultan în nouă oraşe şi municipii din judeţul Alba cu ocazia luptei împotriva cancerului de sân.

Sub sloganul campaniei „Fiecare femeie este de fapt o SUPREFEMEIE, însă chiar şi superfemeile trebuie să bifeze controlul anual”, s-a tras un puternic semnal de alarmă de la Alba Iulia, Abrud, Aiud, Câmpeni şi Cugir, din Ocna Mureş şi Sebeş, de la Teiuş şi Zlatna şi din tot judeţul Alba, unde doamne liberale, psihologi şi medicii specialiştii mplicaţi în proiect s-au alăturat tuturor celor care luptă împotriva acestei boli şi au aprins lumina roz pe clădirile emblematice ale fiecărei comunităţi.

Dr….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

DEFINITIVAT 2023: Înscrieri la examen, până în 14 octombrie. Calendarul concursului, publicat în Monitorul Oficial

Publicat

examen profesor

Definitivat 2023: Proba scrisă a examenului va fi în 19 iulie, iar înscrierile se fac până în 14 octombrie. Calendarul concursului a fost publicat în Monitorul oficial.

Perioada de înscrieri a fost redusă la jumătate față de anul trecut, potrivit edupedu.ro.

Examenul de definitivare în învățământ poate fi susținut de cadrele didactice cu cel puțin un an vechime în învățământ.După promovarea examenului, se pot obține gradele didactice.

Cadrele didactice care promovează examenul de definitivat dobândesc titlul de profesor cu drept de practică în învăţământul preuniversitar și pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul Ciucă: Pensiile vor crește cu 11%. Ce se întâmplă cu scutirea de taxe a pensiilor care ating pragul de 3.000 de lei

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a declarat luni că pensiile vor crește cu 11 %, acesta fiind procentul pe care bugetul de stat îl poate susține.

În privința scutirii de taxe a pensiilor care ating pragul de 3000 de lei, premierul a spus că aceasta este propunerea PNL, dar că așteaptă o propunere concretă de la grupul de lucru de la Ministerul Muncii, pentru a nu crea așteptări care nu se pot realiza.

„Propuneri au venit din mai multe direcții. Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea și să venim cu acele propuneri care sunt sustenabile pe bugetul de stat. (…) Asta putem să ne permitem”, a spus Ciucă.

Majorările pensiilor şi ale salariului minim urmează să fie incluse în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Copiii românilor care se întorc din străinătate vor putea fi înscriși în grupe de acomodare în școli din țară. Ce vor învăța

Publicat

Unităţile de învăţământ vor putea organiza grupe de acomodare pentru preşcolarii şi elevii care nu au fost înscrişi pentru o perioadă de doi ani în sistemul de învăţământ din România. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, un act normativ care vizează completarea Legii educaţiei

Potrivit legii promulgate, la cererea părintelui sau a reprezentantului legal al elevului care nu a fost înscris în sistemul de învăţământ din România în ultimii doi ani, inspectoratul şcolar judeţean organizează în cadrul unităţilor de învăţământ grupe de acomodare, în cadrul cărora sunt predate noţiuni de limbă, cultură românească, în conformitate cu metodologia aprobată prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe