Alba
ANFP a început implementarea proiectului E-bugetar: bază de date despre aprox. 1,3 milioane de angajați din sectorul public

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Violeta Vijulie, a semnat contractul de finanţare pentru un proiect care urmăreşte dezvoltarea bazei de date despre angajaţii din sectorul public. Proiectului Transparență și competență în sectorul public este implementat în parteneriat cu Universitatea Babeş – Bolyai din Cluj – Napoca. Procedura de semnare s-a realizat în totalitate în format electronic.
Valoarea totală a acestui proiect este de 12.221.760,00 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din FSE este de 10.078.063,57 lei, iar valoarea cofinanţării eligibile este de 1.574.580,14 lei. Durata de implementare a activităţilor este de 24 de luni.
Proiectul, finanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, este unul foarte important pentru activitatea ANFP. Prin intermediul acestuia se vor desfăşura activităţi care vor contribui la eficientizarea managementului resurselor umane şi a sistemului funcţiei publice.
„Obiectivul meu principal ca preşedinte al ANFP este să aduc prestigiu funcţiei publice. Pentru acest lucru este nevoie de o schimbare de paradigmă, iar una dintre condiţiile esenţiale este colaborarea dintre stat, mediul academic şi mediul privat. Proiectul E-bugetar, pentru care tocmai am semnat contractul de finanţare din fonduri europene, este un prim şi foarte important pas în acest sens”, a transmis președintele ANFP, Violeta Vijulie.
Prin proiect se vor realiza următoarele activităţi:
– Dezvoltarea Sistemului Electronic Național de Evidență a Ocupării în Sistemul Public – E-bugetar (SENEOSP)
– Pilotarea Concursului național pentru funcționarii publici
– Instruirea a 7.500 de persoane pe domeniile managementul resurselor umane și digitalizare.
Crearea E-bugetar – baza de date cu toţi angajaţii din sectorul public din România, denumită formal SENEOSP, este un obiectiv prioritar, în condiţiile în care la nivelul sectorului public nu există în prezent un sistem unitar de evidență a acestor angajaţi. Baza de date este o atribuţie a ANFP, prevăzută în Codul Administrativ.
SENEOSP este conceput ca un sistem informatic unitar de evidență, integrat și interconectat cu principalele baze de date naționale existente în România. Sistemul se va baza pe dezvoltarea și implementarea unor soluții prin care datele privind personalul bugetar vor fi colectate, prelucrate și utilizate.
“ANFP lucrează deja cu peste 4.000 de instituţii şi autorităţi publice. În momentul în care în baza de date vor fi incluşi toţi angajaţii din sistemul bugetar din România, vom ajunge să lucrăm cu un număr de 13.700 de instituţii şi vom avea în baza de date informaţii despre aproximativ 1,3 milioane de angajaţi ai sectorului public. Informaţiile modelate vor putea fi utilizate pentru eficientizarea managementului instituțional, dar și pentru realizarea unor politici publice sectoriale pe diverse arii de activitate”, a precizat Violeta Vijulie.
O altă activitate a proiectului o reprezintă crearea și pilotarea Concursului Naţional: un proces transparent și incluziv de recrutare și selecție în administrația publică centrală pentru funcţionarii publici debutanți. Iniţiativa, corelată cu documente strategice şi prevederi din Codul administrativ, este o soluţie la provocările procesului de recrutare în funcţia publică.
În sprijinul aplicării celor menţionate mai sus, prin intermediul proiectului, 7.500 de persoane din autorități și instituții publice centrale și locale vor beneficia de formare în sistem de învățare online în domeniul resurselor umane și digitalizare.
sursa: anfp.gov.ro
Dacă ți-a plăcut articolul:
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Alba
FOTO: Accident la Alba Iulia: Adolescentă, lovită de un autoturism în zona unei treceri de pietoni din Micești

O tânără de 14 ani a fost lovită de o mașină, în zona unei treceri de pietoni din cartierul Micești din Alba Iulia.
Accidentul s-a produs miercuri în jurul orei 15:30.
Potrivit unor informații de la fața locului, la volanul autoturismului s-ar fi aflat o femeie.
La fața locului a sosit de urgență o ambulanță.
Știre în actualizare.
Foto: Cititor Alba24
Urmăriți…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Reacția Spitalului din Alba Iulia după ce medicii nu au văzut că o fetiță de cinci ani avea mâna ruptă. Ce radiografie au făcut

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia au reacționat în urma incidentului în care medicii de la UPU nu au văzut că o fetiță de cinci ani avea mâna fracturată.
Medicii susțin că fetița acuza dureri la cot și că radiografia a fost făcută în zona în care pacienta a indicat că are duereri.
Este vorba despre cazul unei fetițe de cinci ani care a fost dusă luni, 25 septembrie, la Spitalul din Alba Iulia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Bărbat dintr-o comună din Alba, cercetat de polițiștii din Blaj, după ce a refuzat testarea pentru alcool

Un bărbat dintr-o comună din Alba s-a ales cu dosar penal după ce, oprit în trafic, a refuzat și testarea etilotest, și recoltarea probelor la spital pentru alcool. Incidentul a fost semnalat în Blaj.
Potrivit IPJ Alba, miercuri, 27 septembrie, în jurul orei 2.50, polițiștii din Blaj au oprit pentru control un autoturism ce era condus, pe strada Mitropolit Andrei Șaguna din municipiu, de un bărbat de 42 de ani, din comuna Valea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
VIDEO: Cine sunt cei cinci luptători antitero din Alba care au câștigat cea mai puternică competiție a Jandarmeriei Române

Claudiu, Andrei, Darius, Bogdan și Darius: ei sunt cei cinci jandarmi din Alba care au devenit cei mai buni pe țară, la Olimpiada de intervenție antiteroristă.
Olimpiada este un concurs anual, la care participă doar elita jandarmeriei.
Practic din 15 echipe de elită ale Jandarmeriei Române, echipa luptătorilor de la forțele speciale din Alba a câștigat competiția.
Mare parte dintre cei care activează în trupele speciale ale…
Citește mai mult pe Alba24.ro