Connect with us

Cluj

Angajatorii au contactat de 3 ori mai mulți candidați în iulie

Publicat



Activitate pe piața muncii peste așteptări, în iulie. Angajatorii au contactat de 3 ori mai mulți candidați în iulie. Interesul pentru activitățile care pot fi făcute de oriunde își păstrează locul în top. Cele mai căutate joburi au fost în vânzări și contabilitate.

Chiar dacă luna iulie este considerată în mod tradițional perioadă de concedii, planurile de recrutare ale angajatorilor s-au amplificat, iar candidații au continuat să-și caute noi oportunități profesionale.

Pentru pozițiile deschise, companiile au contactat de 3 ori mai mulți candidați în iulie comparativ cu luna anterioară, arată datele BestJobs.

Angajații interesați să-și schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creștere cu 12% față de nivelul din luna iunie.

Activitatea a fost peste așteptări

„Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste așteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaților și angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă.

De mai bine de un an și jumătate, am învățat că piața muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual.

Ne bucurăm să vedem și că BestJobs este platforma unde cererea se adaptează foarte repede tendințelor, atrăgând interes tot mai mare din partea candidaților”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Cele mai căutate joburi în luna iulie

Cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum Vânzări, cu 77.893 de aplicări, Financiar / Contabilitate, cu 49.859 de aplicări, Management, cu 41.244 de aplicări, IT / Telecom, cu 32.568 de aplicări, și Marketing, cu 27.407 aplicări.

Datele arată un interes crescut pentru joburile în Marketing, fiind un domeniu în care activitatea se desfășoară cu ușurință remote, pentru care s-au înregistrat cu 47% mai multe aplicări decât în iunie.

Interesul pentru activitățile care pot fi făcute de oriunde își păstrează locul în topul aplicărilor, cu un număr egal cu 12% din volumul total.

Aproape jumătate din numărul aplicărilor au fost înregistrate în iulie pentru joburi în București și Ilfov, urmat de Timiș (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Brașov (cu 37.808 de aplicări) și Prahova (cu 29.857 de aplicări).

Cei mai activi candidați au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani

Cei mai activi candidați au fost cei cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Se observă, de asemenea, un interes crescut și din partea candidaților din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie, cu 3% mai activi decât în luna iunie.

sursa: mediafax.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Cod galben de averse, vânt și grindină în județul Cluj, în ziua de Paști

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis, pentru duminică, un cod galben valabil până la ora 16 pentru județul Cluj.

Astfel, se vor semnala local averse care vor acumula peste 20…25 l/mp, descărcări…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Bărbat cu AVC în stare gravă, dus de la Cluj-Napoca la Suceava cu elicopterul SMURD. E o premieră

Publicat

Un pacient în vârstă de 47 de ani, care a suferit un accident vascular cerebral (AVC) ischemic acut, a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Clinic Judeţean…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. A furat o bancă de lemn în Vinerea Mare în Cluj-Napoca. ”Avem și noi nevoie de ea”

Publicat

Reprezentanții Cabinetului Veterinar Calvaria din Cluj-Napoca au postat un film video de pe o cameră de supravghere în care este surprins un bărbat care fură o bancă de lemn în Vinerea Mare din fața cabinetului.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Cămașa de Paști, cusută pe ascuns. Tradiții și obiceiuri de Sărbători în satele clujene

Publicat

Nu era sărbătoare însemnată în decursul anului la care fetele să nu îmbrace cămăși noi, cusute de ele în șezătoare sau acasă, pe furiș, departe de ochii celorlalte.

Astfel, pe toată durata postului,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe