Connect with us

Eveniment

ANPC: ”Black Friday” nu este ziua Păcălelilor. Amenzi uriașe aplicate de Comandamentul Special pentru opt mari operatori economici

Publicat



Comandamentul Special Black Friday a amendat vineri cu 260.000 de lei opt operatori economici, care promovau reduceri speciale în această perioadă, informează Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

În data de 12 noiembrie 2021, Comandamentul Special Black Friday a verificat 10 mari operatori economici, la nivelul întregii ţări, iar la opt dintre aceştia au fost găsite nereguli, respectiv la Grup Editorial Litera SRL – www.litera.ro, HCV International SRL – www.watchshop.ro, Electronic Word SRL – www.badabum.ro, Jysk România SRL – www.jysk.ro şi magazinul cu vânzare directă Jysk Ploieşti, Retail Concept Design SRL (Mobexpert Bucureşti), Orange România SA, DHS Bike Part Deva şi BRD Timişoara.

Cele mai importante nereguli întâlnite au fost legate de vânzarea cu preţ redus, în condiţiile în care preţul de referinţă afişat pe site nu era cel mai mic preţ practicat în ultimele 30 de zile, prin modul incorect de calcul al preţului redus creându-se premisa existenţei unui avantaj specific preţului iar consumatorii fiind determinaţi să ia o decizie de tranzacţionare pe care nu ar fi luat-o dacă ar fi cunoscut realitatea.

Oferta de Black Friday a BRD Timişoara

De asemenea, în oferta de Black Friday a BRD Timişoara – care a fost transmisă consumatorilor în 87.000 de SMS-uri – nu se informa în acelaşi câmp vizual şi cu aceleaşi caractere, prin intermediul unui exemplu reprezentativ: rata dobânzii aferente…

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Drumul comunal DC 195 din Bucerdea Vinoasă va fi reabilitat, printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. Licitație, în SEAP

Publicat

Drumul comunal DC 195 din satul Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu, va fi reabilitat printr-o investiție de peste 2,5 milioane de lei. 

Primăria Ighiu a lansat, pe 15 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiție „Reabilitare drum comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă”.

Valoarea totală a contractului este estimată la 2.520.091,09 lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, proiectul vizează reabilitarea drumului comunal DC 195, pe o lungime de 2.930 m. Drumul asigură legătura între localitatea Bucerdea Vinoasă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri în semifinala emisiunii „Românii au Talent”

Publicat

Cascadorul Lae Dreghici va concura vineri, 17 mai, în semifinala emisiunii „Românii au Talent”. Într-un videoclip, acesta a transmis că pregătește o nouă cascadă auto, „demnă de finală”. 

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii februarie, Lae a realizat o cascadorie alături de fiul său, Robert Dreghici. Cei doi au primit Golden Buzz, adică butonul de aur, pentru cea mai bună performanță a emisiunii.

Cascadoria a fost făcută de cei doi cu două autoturisme. O mașină a sărit pe rampă, iar alta a trecut pe sub ea.

Lae Cascadorul și-a găurit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Legea responsabilității fiscale: înghețarea salariilor și pensiilor bugetarilor și a cheltuielilor sociale. România pe datorie

Publicat

Legea responsabilității fiscale. Dacă ar respecta această lege, Guvernul Ciolacu ar trebui să ia o serie de măsuri extrem de dure, în plin an electoral.

Printre acestea, înghețarea salariilor bugetarilor, a cheltuielilor sociale și interdicția de a majora pensii.

DOCUMENT COMPLET: Legea poate fi vizualizată intgral AICI.

Guvernul este obligat prin lege să aplice o serie de măsuri fiscale, în condițiile în care datoria publică a depășit mai multe praguri stabilite de lege. 

Datoria publică a României a ajuns la 841,292 miliarde lei în februarie 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ședință de apreciere în linie a leului

Publicat

Leul a reușit joi să se aprecieze în fața principalelor valute, profitând de nivelul redus al aversiunii față de risc.

Cursul euro a scăzut de la 4,9765 la 4,9756 lei, consecință a lărgirii culoarului de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe