Connect with us

Alba

ANRE: Amenzi de 2,77 milioane lei pentru distribuitorii de energie și gaze, după nereguli la citirea contoarelor și facturi

Publicat



Distribuitorii de energie şi gaze au primit amenzi de 2,77 milioane de lei de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) pentru că nu au respectat legislaţia privind citirea contoarelor, iar oamenii au primit facturi foarte mari.

Cea mai mare amendă, de 670.000 lei a primit-o Distribuție Energie Electrică.

„Recordul” facturilor uriașe la curent, în județul Alba, dintre cazurile semnalate Alba24.ro, este deținut de proprietarul unui apartament din orașul Cugir, care a primit o factură record la electricitate în valoare de peste 739.000 de lei, deși în locuință nu locuiește nimeni de peste 20 de ani.

Vezi și FOTO ȘTIREA TA Factură RECORD la electricitate primită la un apartament din Cugir unde nu locuiește nimeni: peste 739.000 de lei

„O problemă care a fost sesizată de către cetăţeni se referă la faptul că operatorii de distribuţie nu efectuează citirile contoarelor la termenele legale şi astfel facturile emise de furnizori au valori foarte mari”, au arătat reprezentanţii autorităţii.

Întrebaţi ce măsuri a întreprins ANRE pentru a stopa această practică, ei au răspuns:

„ANRE a verificat respectarea de către operatorii reţelelor şi sistemelor de distribuţie de energie electrică şi de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Ce semnifică, cum și când se consumă. PROGRAM de Paște 2024

Publicat

Paște 2024. Când pot fi luate paștile de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. În acest an, distribuirea paștilor se face atât sâmbăta, cât și duminica, în ziua de Paște. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a anunțat programul.

Și în acest an, credincioșii vor primi pâinea binecuvântată, numită în popor „paști”, la Catedrala Încoronării. Distribuirea acestora se face sub turnul-clopotniță, în cadrul a trei intervale distincte de timp.

„Paștile” vor fi distribuite:

  • în Sâmbăta Mare (4 mai), în intervalul orar 15.00-18.00
  • în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Masa de Paște 2024. Rețete simple, preparate tradiționale și variante pentru cele mai delicioase feluri de mâncare, de sărbători

Publicat

Masa de Paște 2024. În Sâmbăta Mare, în majoritatea gospodăriilor se gătește pentru masa de sărbători. De la preparate tradiționale, la variante moderne de meniu, acestea sunt alese și pregătite pentru a fi servite familiei și oaspeților.

Nutriționiștii recomandă ca meniul de Paște să fie unul echilibrat, cu alternarea produselor din carne cu legumele. De exemplu, dacă se consumă drob/gușiță, sarmale, friptură, ciorba poate fi doar din legume. De asemenea, aperitivele pot fi din alimente ușoare.

Trebuie acordată atenție la cantitatea de mâncare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta Mare. Ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paşte 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții

Publicat

Sâmbăta Mare este ultima zi în care se mai fac pregătiri pentru Paște 2024. Din punct de vedere religios, se comemorează ziua în care Iisus a fost pus în mormânt. Este ultima zi din Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor.

Gospodinele pregătesc mâncarea pentru masa de sărbători şi fac ultimele retuşuri prin casă. 

Seara, credincioșii merg la biserică pentru a participa la slujba de Înviere.

Sâmbăta Mare. Semnificații pentru credincioși

În Sâmbăta Mare, se prăznuiește îngroparea Mântuitorului și pogorarea Sa la iad. Sâmbăta Mare este o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ziua naţională a inimii, 4 mai. Bolile cardiovasculare, principala problemă de sănătate

Publicat

În fiecare an, în 4 mai, este aniversată Ziua Națională a Inimii. A fost instituită în România, la data 4 august 1996.

Prin manifestări dedicate acestei zile se urmăreşte creşterea gradului de conştientizare publică privind riscurile afecţiunilor cardiovasculare.

Acestea sunt manifestate într-un număr tot mai mare de cazuri la nivelul societăţii.

Ziua națională a inimii. Bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate

Conform Cartei europene a sănătăţii cardiovasculare, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe