Connect with us

Alba

ANRE: Consumatorii de energie vor plăti acelaşi preţ pentru certificatele verzi anul viitor

Publicat



Consumatorii de energie vor plăti anul viitor 0,063 lei/kWh în contul certificatelor verzi, nivel comparabil cu cel din acest an, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Potrivit ANRE, cota obligatorie estimată de achiziţie de certificate verzi pentru operatorii economici care au obligaţia achiziţiei de certificate verzi pentru anul 2021 a fost stabilită la valoarea de 0,4505 CV/MWh, pentru un consum de energie electrică prognozat de 44 TWh.

Totodată, Ministerul Economiei a estimat pentru anul 2021 a fi exceptată de la plata certificatelor verzi o cantitate de energie electrică de 8 TWh, au arătat reprezentanţii ANRE.

„Impactul mediu estimat în factura consumatorului final care suportă certificatele verzi aferente schemei de sprijin pentru anul 2021 este 0,063 lei/kWh, comparabil cu valoarea din 2020”, au precizat aceştia.

 

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Banca Transilvania cumpără OTP Bank. Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția

Publicat

Banca Transilvania cumpără OTP Bank. Tranzacția, în valoare de aproape 350 de milioane de euro, a fprimit acordul autorităților. 

Prin achiziție, BT vrea să preia OTP Bank România S.A., OTP Leasing România IFN S.A., OTP Asset Management România S.A.I. S.A., OTP Factoring S.R.L., subsidiarele OTP Consulting România...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA. Universitatea a primit acreditare internațională

Publicat

Diplomele UMF din Cluj-Napoca vor fi recunoscute în Europa și în SUA: Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca a primit acreditare internaţională din partea a Agenţiei Independente pentru Acreditare şi Rating (IAAR).

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: notele la examen, publicate astăzi. Elevii află rezultatele pentru admiterea la liceu

Publicat

Rezultate EVALUARE NAȚIONALĂ 2024: Ministerul Educației publică miercuri, 3 iulie, notele și mediile elevilor la examen. Rezultatele vor fi comunicate până cel târziu la ora 14.00.

Alba24 va publica rezultatele la Evaluare Națională 2024, când acestea vor fi disponibile.

Rezultate Evaluare Națională 2024. Când se depun contestații

Elevii nemulțumiți de rezultate pot depune contestații miercuri, 3 iulie, între orele...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Tricolorii, aplaudați la scenă deschisă de publicul de pe Allianz Arena. Mesajul căpitanului Naționalei, Nicușor Stanciu

Publicat

VIDEO: Tricolorii, aplaudați la scenă deschisă. Au fost momente emoționante pe Allianz Arena, după meciul România – Olanda.

Un cititor Alba24, prezent la meciul de la Munchen, a transmis câteva imagini de la finalul partidei, când fotbaliștii au venit să salute zecile de mii de români aflați la stadion.

Cititorul Alba24 a spus că atmosfera de pe stadion a fost una de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate