Connect with us

Alba

Anul 2021 începe cu ploaie de meteoriți. Fenomenul poartă numele de Quadrantide și poate fi observat și din România

Publicat



O ploaie de meteoriți va lumina cerul în acest weekend. Fenomenul poartă numele de Quadrantide și va putea fi observat în noaptea de 2 spre 3 ianuarie 2021.

NASA consideră că acesta va fi un eveniment spectacular și recomandă ca persoanele care vor să îl vadă, să stea culcați pe spate și să dea răgaz ochilor 30 de minute pentru a se putea adapta la întuneric.

Ploaia de meteoriţi va putea fi observată în noaptea dintre 2 şi 3 ianuarie, informează Mediafax.

Astfel, după ce anul 2020 ne-a surprins cu o serie de fenomene celeste importante, precum alinierea excepţională a planetelor Jupiter și Saturn , apariţia cometei Neowise și eclipsa parțială de soare din iunie,  anul 2021 începe în forţă, cu ploaia de meteoriţi Quadrantide.

Aceasta este una dintre cele mai puternice ploi de meteoriți. Specialiștii le recomandă celor care vor o urmărească să stea culcați pe spate și să ofere ochilor aproximativ 30 de minute pentru a se adapta la întuneric.

Important este și ca observatorii să se îmbrace gros, pentru că spectacolul va dura până în zori. Asta, desigur, în cazul în care condiţiile meteo vor asigura vizibilitatea necesară.

sursa: Mediafax

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Restricții de circulație pe mai multe segmente de autostradă din țară. Unde se fac lucrări la carosabil

Publicat

CNAIR anunță restricții de circulație pe mai multe segmente de autostradă din țară. Se fac lucrări de reparații la carosabil.

Citește mai departe

Alba

Un bărbat din Alba, arestat preventiv după ce a luat-o la o plimbare cu forța pe fosta iubită. Ce s-a întâmplat

Publicat

Ioan M., un bărbat de 38 de ani din Ighiu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Motivul: ar fi încălcat un ordin de protecție și a scos-o pe fosta iubită cu forța, la o plimbare. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au propus arestarea...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Dispensarul medical din Sântimbru va fi reabilitat energetic, cu bani din PNRR. Cum va arăta clădirea

Publicat

Dispensarul medical din Sântimbru va fi reabilitat energetic. Clădirea dispensarului medical din comuna Sântimbru urmează să fie reabilitată energetic printr-o investiție de peste 810.000 lei, finanțată prin PNRR. 

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la 813.351,7 lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Potrivit documentației,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un bărbat din Alba Iulia, trimis în judecată pentru proxenetism: Una dintre fete era o minoră. Ce procent lua din câștiguri

Publicat

Un bărbat a fost recent trimis în judecată pentru proxenetism. În data de 25 iunie dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

Potrivit motivării instanței, acesta înlesnea practicarea prostituției într-un apartament situat, într-un bloc de pe strada Ansberg din Alba Iulia.

De asemenea, magistrații au notat că una dintre fetele care practica prostituția în apartamentul respectiv, era minoră la acea dată. Avea 16 ani.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe