Connect with us

Eveniment

Aparatură nouă la Terapia Intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Județean de Urgență Deva

Publicatsursa foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara

Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a obținut o finanțare în sumă aproape de 288.000 de lei, destinată echipării secției de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Hunedoara, având în vedere că maternitatea SJU Deva este singura unitate din județ cu terapie intensivă pentru nou-născuți, este important ca aceasta să beneficieze de toate dotările necesare în vederea oferirii unor servicii medicală de înaltă calitate micuților pacienți.

În prezent, multe dintre echipamentele care se află în cadrul compartimentului sunt vechi, uzate sau insuficiente pentru a face față cererilor mari și extrem de complexe.

Achiziționarea echipamentelor propuse în cadrul acestui proiect ajută la desfășurarea actului medical într-un mod mai eficient și evitarea stopării activității prin defecțiuni tehnice care apar din cauza gradului ridicat de uzură al aparaturii existente.

Echipamentele/dotările menționate a fi achiziționate în cadrul proiectului sunt fundamentate din prisma celei mai noi tehnologii disponibile, respectiv:

• Mixer aer oxigen – este un blender medical de aer și oxigen care oferă administrarea de aer și oxigen controlând concentrația, rata debitului și transferul de aer și oxigen.

De subliniat faptul că acest dispozitiv este necesar pentru furnizarea de oxigen în ATI neonat, pediatric și săli de naștere standard sau cezariene.

„Acest dispozitiv inovator, de dimensiuni reduse, deține umidificator, tuburi pentru terapia de oxigen, generator de presiune și alte componente;
• Monitor de semne vitale – măsoară parametrii obligatorii într-o sală de nașteri indiferent de tipul acesteia (standard sau nașteri cezariene);
• Ventilator de transport – este necesar pentru pacienții nou-născuți și pediatrici atât în spitale, clinici, cât și în ambulanțe;


• Incubator de transport – special conceput pentru transportul pacienților prematuri și nou-născuți, oferă suport pe termen lung pacienților cu caracteristicile sale unice, cum ar fi controlul temperaturii în interiorul cabinei, controlul temperaturii pielii, umiditatea pasivă și oxigenul fără a necesita oxigen pe termen lung și alimentare electrică.

Valoarea totală a proiectului este de 287.790,56 lei inclusiv TVA, iar finanțarea este disponibilă în cadrul PNRR, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, componenta 12 — Sănătate, Investiția I2.

Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.3 – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți”, se mai arată în comunicat.

sursa foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Nouă români REȚINUȚI în urma evenimentelor de la Leeds. Ulterior, 8 au fost ELIBERAȚI

Publicat

Duminică, autorităţile britanice au informat cu privire la reţinerea a nouă cetăţeni români implicaţi în incidentele din seara de 18 iulie din Leeds, ulterior opt dintre aceştia fiind eliberaţi, informează Ministerul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un tânăr aflat pe un ATV va fi cercetat pentru trei fapte penale după ce a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri din Alba

Publicat

Un tânăr de 18 ani va fi cercetat pentru trei fapte penale după ce a fost tras pe dreapta de polițiștii rutieri din Alba. Cazul său a fost comunicat de reprezentații IPJ Alba în buletinul de presă din 21 iulie 2024. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Mega concert de manele la Gilău. Vedete care au urcat pe scenă

Publicat

Mare concert de manele, duminică, la târgul de la Gilău, unde au urcat pe scenă, printre alții, Florin Salam sau Tony de la Brașov.

Concertul ”S-au unit legendele” i-a adus alături și pe Monik de la trupa…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia: Au salvat un pui de pisică blocat într-un copac

Publicat

Misiune specială a pompierilor din Alba Iulia. Pompierii au fost chemați pentru a salva un pui de pisică blocat într-un copac. 

Potrivit ISU Alba, puiul de pisică era blocat într-un copac la o înălțime destul de mare, aproximativ cinci metri.

Misiunea de salvare a avut loc pe strada Ștefan cel Mare din Alba Iulia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate