Connect with us

Eveniment

Aparatură nouă la Terapia Intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul Județean de Urgență Deva

Publicat


sursa foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara

Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a obținut o finanțare în sumă aproape de 288.000 de lei, destinată echipării secției de terapie intensivă pentru nou-născuți din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Hunedoara, având în vedere că maternitatea SJU Deva este singura unitate din județ cu terapie intensivă pentru nou-născuți, este important ca aceasta să beneficieze de toate dotările necesare în vederea oferirii unor servicii medicală de înaltă calitate micuților pacienți.

În prezent, multe dintre echipamentele care se află în cadrul compartimentului sunt vechi, uzate sau insuficiente pentru a face față cererilor mari și extrem de complexe.

Achiziționarea echipamentelor propuse în cadrul acestui proiect ajută la desfășurarea actului medical într-un mod mai eficient și evitarea stopării activității prin defecțiuni tehnice care apar din cauza gradului ridicat de uzură al aparaturii existente.

Echipamentele/dotările menționate a fi achiziționate în cadrul proiectului sunt fundamentate din prisma celei mai noi tehnologii disponibile, respectiv:

• Mixer aer oxigen – este un blender medical de aer și oxigen care oferă administrarea de aer și oxigen controlând concentrația, rata debitului și transferul de aer și oxigen.

De subliniat faptul că acest dispozitiv este necesar pentru furnizarea de oxigen în ATI neonat, pediatric și săli de naștere standard sau cezariene.

„Acest dispozitiv inovator, de dimensiuni reduse, deține umidificator, tuburi pentru terapia de oxigen, generator de presiune și alte componente;
• Monitor de semne vitale – măsoară parametrii obligatorii într-o sală de nașteri indiferent de tipul acesteia (standard sau nașteri cezariene);
• Ventilator de transport – este necesar pentru pacienții nou-născuți și pediatrici atât în spitale, clinici, cât și în ambulanțe;


• Incubator de transport – special conceput pentru transportul pacienților prematuri și nou-născuți, oferă suport pe termen lung pacienților cu caracteristicile sale unice, cum ar fi controlul temperaturii în interiorul cabinei, controlul temperaturii pielii, umiditatea pasivă și oxigenul fără a necesita oxigen pe termen lung și alimentare electrică.

Valoarea totală a proiectului este de 287.790,56 lei inclusiv TVA, iar finanțarea este disponibilă în cadrul PNRR, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, componenta 12 — Sănătate, Investiția I2.

Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.3 – Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți”, se mai arată în comunicat.

sursa foto: Facebook / Consiliul Judetean Hunedoara


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Asphalt Art Initiative, un CONCURS de idei pentru realizarea unei PICTURI stradale la Cluj-Napoca

Publicat

Primăria Cluj-Napoca anunță demararea concursului de idei pentru realizarea unei picturi stradale, în cadrul inițiativei „Asphalt Art”, ca urmare a obținerii unui grant Bloomberg Philanthropies, prin care arta stradală…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Sprijinul cuplat în zootehnie se va mări de anul viitor la un total de 460 euro/hectar. Precizările ministrului Agriculturii

Publicat

Sprijinul cuplat în zootehnie se va mări de anul viitor la un total de 460 euro/hectar cu o încărcătură de 3 vaci UVM pentru cine produce porumb siloz, a afirmat, miercuri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

„Îmi doresc să facem performanţă în zootehnie, dar o condiţie esenţială pentru a atinge acest obiectiv este să creştem efectivele de vaci de lapte în România.

Veţi avea la îndemână programul Investalim creditele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

De ce a fost nevoie de ”ordonanța austerității”. Explicațiile ministrului de Finanțe, Marcel Boloș

Publicat

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a declarat miercuri seară că România ar fip utut pierde 75 de miliarde de euro, dacă Guvernul nu ar fi introdus pachetul de măsuri fiscale cunoscute sub numele de ordonanța austerității.

”Toată lumea îşi pune aceast întrebare, de ce este nevoie acum de acest proiect de lege” a spus Boloș.

Tot el a și explicat: ar fi vorba despre faptul că Comisia Europeană ar fi cerut României să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Portalul Cetății Rădesei. Peștera cu hornuri din tavan din Munții Apuseni, unică în România

Publicat

Peștera Cetatea Rădesei este unică în România, datorită hornurilor care răzbat tavanul peșterii, până la suprafață și prin care se strecoară apa care umple golul cu vuietul ei.

Câteva fotografii cu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe