Connect with us

Alba

Apel pentru donare de sânge: Un tânăr de 20 de ani, rănit într-un accident rutier, are nevoie urgentă de grupa A pozitiv

Publicat



Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba fac apel la cei care vor să vină în ajutorul unui tânăr din județ să se prezinte la sediul din Alba Iulia şi să doneze sânge. Potrivit acestora, tânărul în vârstă de 20 de ani a suferit multiple traumatisme în urma unui accident rutier și are nevoie de sânge, grupa A pozitiv.

„Ciprian, un tanar de 20 de ani a suferit multiple traumatisme în urma unui accident rutier și are nevoie de sânge, grupa A pozitiv. Cine dorește să -l ajute să vină la noi în centru pentru a dona sânge”, au transmis reprezentanții CTS Alba, pe pagina de Facebook.

Program Centrul de Transfuzie Sanguină Alba:

Luni – Vineri, 7:30 – 12:00

Telefon: 0258.834050

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

6 mai 1961: S-a stins din viață poetul Lucian Blaga. Viața omului de cultură născut în Lancrăm, care nu a vorbit până la patru ani

Publicat

Lucian Blaga, unul dintre cei mai apreciați poeți ai României, s-a stins din viață, în data de 6 mai 1961. Blaga s-a născut în Lancram, județul Alba. 

A fost poate cel mai original creator de imagini pe care l-a cunoscut literatura română până în prezent.

Nu a vorbit până la vârsta de patru ani

Copilăria sa a stat, după cum el însuşi mărturiseşte, „sub semnul unei fabuloase absenţe a cuvântului”, autodefinindu-se „mut ca o lebădă”, deoarece viitorul poet nu a vorbit până la vârsta de patru ani.

Fiu de preot, Isidor Blaga despre care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Cum va arăta. Licitație, în SEAP

Publicat

Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Clădirea școlii din satul Henig, comuna Berghin urmează să fie modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză, printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei. 

Primăria Berghin a lansat, pe 29 aprilie, în SEAP, o licitație pentru modernizarea și schimbarea destinației fostei școli din satul Henig în capelă și centru de cateheză.

Valoarea totală este estimată la 1.162.967,86 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, clădirea școlii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

6 mai: Tradiții în a doua zi de Paște 2024, la Presaca Ampoiului. ”Pomana copiilor”, spectacol folcloric. Program

Publicat

Tradiții în a doua zi de Paște 2024 sunt păstrate la Presaca Ampoiului, din comuna Meteș. Luni, 6 mai, se organizează ”pomana copiilor” și spectacol folcloric. Comunitatea se adună pentru a sărbători Paștele potrivit obiceiurilor locale.

Un obicei păstrat din generații la Presaca Ampoiului este ”pomana copiilor”. Acesta se organizează după slujba de la biserica din sat.

Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la ”prescurariță”, adică femeia din sat care coace prescurile pentru biserică.

După slujba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: LUNEA ALBĂ, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: Lunea Albă, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină cu Duminica Tomii. Fiecare dintre aceste zile are semnificații aparte pentru credincioși.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

În tot acest timp, creştini ar trebui să se salute cu urarea ”Hristos a Înviat !” şi de la Înălţare, ”Hristos…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe