Connect with us

Alba

APIA a început controale pe teren pentru cererile unice de plată. Câți fermieri sunt vizați în acțiunile de verificare

Publicat



Inspectorii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi cei ai instituţiilor de specialitate delegate au demarat vineri controlul la faţa locului pentru cererile extrase în eşantionul de control aferent Campaniei 2021, informează APIA.

Eşantionul de control extras din baza de date APIA, aferent schemelor de plată pe suprafaţă, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic şi eco-condiţionalitate din cererea unică de plată, conţine un număr total de 55.844 fermieri pentru care se vor verifica respectarea normelor de eco-condiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic.

Pentru controlul pe teren prin metoda clasică, sunt vizaţi 13.035 fermieri, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 39.016 fermieri şi pentru controlul schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 3.793 fermieri.

Suprafaţa totală controlată este de 1.319.383,3 ha, respectiv, pentru controlul pe teren prin metoda clasică – 748.797,54 ha, pentru controlul pe teren prin metoda teledetecţie – 570.585,76 ha.

„Facem precizarea că eşantionul de control aferent Campaniei 2021 este mai mic cu un număr de 649 de fermieri faţă de…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Titularizare 2024: Listele finale, cu posturile scoase la concurs în Alba și în țară, publicate de minister. Calendarul examenului

Publicat

Titularizare 2024: Listele finale, cu posturile scoase la concurs în Alba și în țară, au fost publicate de Ministerul Educației. În Alba, sunt peste 200 de posturi titularizabile, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean.

Candidații se mai pot înscrie la concursul național, până în 17 mai.

Listele cu posturile scoase la concurs au fost actualizate în 29 aprilie.

AICI, listele cu posturi pe județe.

AICI, lista posturi Titularizare 2024 în Alba

AICI, lista posturi Titularizare 2024 în Alba (perioadă nedeterminată).

În Alba, sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Meteorologii de la ANM au actualizat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarea perioadă, în intervalul 29 aprilie – 27 mai 2024.

Potrivit datelor furnizate de ANM, ultimele săptămâni de primăvară aduc cu ele o vreme în general potrivită perioadei în care ne aflăm. Excepție face doar Săptămâna Mare, cu temperaturi ușor mai coborâte decât în mod normal.

Vremea în minivacanța de 1 Mai și de Paște: Săptămâna în care românii se bucură de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Patimilor: Marțea Mare – Pilda celor zece fecioare. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri

Publicat

Săptămâna Patimilor: În Marțea Mare, la slujba de seară în biserici se face pomenirea celor zece fecioare. Seria Deniilor continuă cu amintirea evenimentelor ce au avut loc în Săptămâna Mare, până la Punerea în Mormânt a Mântuitorului. 

Pilda din Marțea Mare aduce în atenție zece fecioare. Cinci dintre ele sunt „înțelepte” și cinci „neînțelepte”. Acestea se pregătesc pentru nuntă. În Noul Testament, întâlnirea cu Hristos este asemănată unei nunți. Hristos se numește pe sine „mire”, iar Apostolii poartă numele de „prietenii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Elevii care au obținut premii individuale la concursurile internaționale pot echivala probele examenului de Bacalaureat

Publicat

Elevii care în timpul liceului au obţinut premii individuale la concursurile sau olimpiadele şcolare internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pot echivala probele scrise ale examenului de bacalaureat la disciplinele la care au obţinut distincţia. 

Declarația a fost făcută luni de ministrul Educaţiei, Ligia Deca, pe contul ei de Facebook.

Elevii care, în una din clasele a IX-a şi a XII-a, au obţinut premii individuale la concursuri/olimpiade şcolare internaţionale recunoscute de către Ministerul Educaţiei au posibilitatea de a-şi echivala, la cerere,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe