Connect with us

Eveniment

Aproape 5.400 de persoane au vizitat, în luna ianuarie, Castelul Corvinilor din Hunedoara

Publicat



Aproape 5.400 de persoane au vizitat, în luna ianuarie, Castelul Corvinilor din municipiul Hunedoara, autorităţile locale apreciind, luni, că este un început de an “promiţător” în contextul situaţiei generate în turism de pandemia de coronavirus.

Astfel, în primele 31 de zile ale acestui an, monumentul medieval din Hunedoara a fost văzut de 5.385 de turişti, mai mult cu 1.036 faţă de luna ianuarie din 2019, considerată ca perioadă de referinţă în ceea ce priveşte vizitarea castelului.

Potrivit primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, situaţia de la Castelul Corvinilor este rezultatul eforturilor depuse în ultimii ani atât de administraţia obiectivului istoric, cât şi de autorităţile locale.

“Mă bucură faptul că avem, în ianuarie 2021, cu peste 1.000 de turişti mai mulţi decât în ianuarie 2019. În condiţiile în care, peste tot în lume, turismul este grav afectat de pandemia de COVID-19, aş putea spune că bilanţul Castelului Corvinilor pe ianuarie, anul acesta, este chiar mai bun decât cel din ianuarie anul trecut”, a declarat edilul.

În ceea ce priveşte încasările, reprezentantul autorităţii locale a precizat că diferenţele sunt mici comparând situaţiile din lunile ianuarie 2020 şi ianuarie 2021, în condiţiile în care, de anul trecut, în preţul biletului de intrare au fost incluse şi vizitarea “Casei Breslelor” şi a expoziţiei permanente de arheologie.

“Diferenţa de încasări între ianuarie 2020 şi ianuarie 2021 este foarte mică: au fost 186.991 de lei încasaţi în primele 31 de zile ale anului trecut, respectiv 180.633 de lei în perioada similară a acestui an. Se dovedeşte astfel că s-a luat decizia corectă, anul trecut, când entităţile muzeale de la Castel au fost reunificate, astfel încât, în preţul de vizitare a castelului să fie incluse Casa Breslelor şi expoziţia permanentă de arheologie din clădirea administrativă situată în curtea exterioară”, a apreciat Bobouţanu.

El a menţionat că administraţia locală se concentrează, în continuare, pe buna derulare a lucrărilor de restaurare a Castelului Corvinilor, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană în valoare de 5 milioane de euro, dar şi pe acţiunile de promovare a obiectivului istoric. Agerpres

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Marius Lulea (AUR): TRĂDARE. Guvernarea PSD-PNL se pregătește să mai VÂNDĂ și ce a mai rămas din economia națională

Publicat

Prim-vicepreședintele AUR Marius Lulea acuză guvernul PSD-PNL că se pregătește să mai vândă și ce a mai rămas din economia națională.

Guvernul României, condus de premierul Marcel Ciolacu, trebuie să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una dintre cele mai izolate și depopulate zone.

Traseul este presărat de case…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei, Lazăr din Betania, fratele Mariei și al Martei, a fost înviat de Isus Hristos după ce a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe