Connect with us

Eveniment

Aproape 600 de elevi din județul Sălaj, depistaţi în acest an şcolar în baruri şi localuri, în timpul cursurilor

Publicatfotografie cu caracter ilustrativ

În cadrul unor acțiuni comune desfășurate de polițiști și jandarmi în localuri și baruri, în timpul orelor de curs, au fost identificați un total de 594 de elevi din Sălaj în acest an școlar.

În perioada septembrie – decembrie 2023 au avut loc mai multe acţiuni ale poliţiştilor şi jandarmilor, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar, precum şi a consumului de droguri, tutun şi alcool în zona instituţiilor de învăţământ.

„Acţiunile s-au desfăşurat cu efective mărite şi au vizat controale în zona instituţiilor de învăţământ, a localurilor de alimentaţie publică, a barurilor sau a magazinelor alimentare, precum şi controale în zonele cunoscute ca frecventate de elevii care absentează.

Totodată, în urma acţiunilor au fost identificaţi ca absenţi de la orele de curs un număr de 594 elevi, au fost verificate 454 societăţi comerciale de tipul celor mai sus menţionate şi au fost aplicate un număr total de 76 de sancţiuni contravenţionale”, se arată într-o informare de presă a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, pe lângă acţiunile cu caracter preventiv amintite anterior, jandarmii le-au aplicat elevilor care absentau de la cursuri 32 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1.050 de lei.

Activităţi preventive educative de amploare în școli

De asemenea, în acest an şcolar au avut loc 14 activităţi preventive educative de amploare, la care au participat 931 de persoane, desfăşurate de jandarmii şi poliţiştii din Sălaj, sub diverse teme: Ziua Educaţiei, Educaţia – temelia succesului, Împreună pentru prevenirea violenţei şi a faptelor antisociale etc.

Aceste activităţi au avut ca scop popularizarea legilor în şcoli, astfel încât elevii să conştientizeze consecinţele săvârşirii faptelor cu violenţă şi nevoia manifestării unui comportament care să respecte regulile de convieţuire socială, pentru a nu fi expuşi fenomenului infracţional. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Polițiștii din Alba Iulia nu au putut depista un hoț care în plină zi a furat portofelul din mâna unei persoane

Publicat

Polițiștii din Alba Iulia nu au putut depista un hoț care în plină zi a furat portofelul din mâna unei persoane. Este vorba despre un caz care a fost recent închis de magistrații din oraș. 

Câteva luni mai târziu procurorii au cerut judecătorilor ca dosarul să fie închis.

Ce s-a întâmplat

Pe scurt, în timp ce victima nu era...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un val de caniculă dinspre Africa de Nord va străbate România și Europa, spre nordul Italiei. Apa mărilor va ajunge la 30 °C

Publicat

Un val de caniculă dinspre Africa de Nord va străbate România și Europa, spre nordul Italiei. Mările din regiunea mediteraneană devin, de asemenea, fierbinți, atingând în unele locuri 30 °C.

Asta în ciuda faptului că, aparent, temperaturile au scăzut cu câteva grade în ultimele zile.

Meteorologii europeni au observat...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Reprezentanți ai mediului artistic și cultural din Cluj-Napoca au VIZITAT situl grupului IULIUS

Publicat

Compania IULIUS dezvoltă un proiect mixed-use de reconversie și regenerare urbană pe fosta platformă Carbochim din Piața 1 Mai, integrând, în premieră pentru România într-un proiect real-estate, un centru dedicat artelor…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

UPDATE INCENDIU în localitatea Stremț. Focul a cuprins o locuință. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

Un incendiu a izbucnit vineri dimineața, în jurul orei 05:50, în localitatea Stremț. Din primele informații, focul a cuprins o locuință.

Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o locuință.

Pompierii intervin cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate