Connect with us

Eveniment

Aproape 85 de metri cubi de lemn fără provenienţă legală, confiscat de poliţiştii din Sălaj

Publicat



fotografie cu caracter ilustrativ

În cadrul unei acțiuni desfășurate în perioada 15-19 mai, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Sălaj, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au confiscat o cantitate de aproximativ 85 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, evaluată la peste 14.600 de lei.

„Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au efectuat controale la două depozite de material lemnos din localităţile sălăjene Bobota şi Var, la un parchet de exploatare forestieră şi la 20 de transportatori de material lemnos.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică sau faptică a 84,08 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 14.600 de lei”, se arată, luni, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Aproape 85 de metri cubi de lemn fără provenienţă legală, confiscat de poliţiştii din Sălaj. A fost întocmit dosar penal

Potrivit sursei citate, în urma acţiunilor desfăşurate a fost întocmit şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de transportul cu orice mijloace al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documente specifice de transport.

De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos deţinut într-un depozit de pe raza localităţii sălăjene Bobota, s-a constatat o diferenţă de peste 8,6 metri cubi de lemn rotund între stocurile scriptice şi cele faptice.

În consecinţă, agentul economic a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a celor peste 8,6 metri cubi lemn rotund, în valoare de 2.113,76 de lei, care nu se regăseau în stocurile faptice ale societăţii. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Noile tarife de referință RCA, publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Cât de scumpe sunt polițele de asigurare auto

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat tarifele de referință RCA la nivelul lunii iulie 2024. Acestea sunt cu rol orientativ pentru următoarele șase luni. Sunt calculate pentru clasa B0, pe 12 luni.

Bucureştiul are una dintre cele mai mari frecvenţe ale daunelor auto din Europa, de 6,2%. Anunțul a fost făcut, marţi, de către Sorin Mititelu,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO ȘTIREA TA: Urs surprins la plimbare pe strada principală din Vurpăr. Animalul mergea pe lângă casele oamenilor

Publicat

Un urs a fost surprins pe strada principală din Vurpăr, Vințu de Jos. Animalul a fost văzut de un cititor alba24.ro, marți seara (23 iulie) în jurul orei 23.00.

Fotografia a fost făcută, pe strada principală, într-o zonă populată.

Din ce în ce mai mulți urși sunt prezenți în zone populate din județul Alba. În noaptea de duminică spre luni, prezența unui urs a fost semnalată în  zona localității Petrești.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Temperaturile scad brusc și vom avea parte de furtuni

Publicat

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a precizat că în România se va produce o inversiune termică, iar în zilele de joi și vineri vom avea temperaturi de maxim 28 de grade. Potrivit acesteia, în toată țara vor scădea temperaturile și vom avea parte de furtuni, vijelii și intensificări ale vântului.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Un biciclist pedalează 432 de km de la Cluj-Napoca la Iași. Strânge bani pentru ca Maria să poată DANSA din nou

Publicat

„432 km of DREAMs”, o aventură anuală pe bicicletă de la Cluj-Napoca la Iași se desfășoară anul acesta între 27 și 29 iulie. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru clujeanca Maria, o fetiță de 10 ani care…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate