Connect with us

Eveniment

Aproape 85 de metri cubi de lemn fără provenienţă legală, confiscat de poliţiştii din Sălaj

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

În cadrul unei acțiuni desfășurate în perioada 15-19 mai, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol Sălaj, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Oradea, au confiscat o cantitate de aproximativ 85 de metri cubi de material lemnos fără proveniență legală, evaluată la peste 14.600 de lei.

„Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier şi Piscicol au efectuat controale la două depozite de material lemnos din localităţile sălăjene Bobota şi Var, la un parchet de exploatare forestieră şi la 20 de transportatori de material lemnos.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale conform prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică sau faptică a 84,08 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 14.600 de lei”, se arată, luni, într-o informare de presă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Aproape 85 de metri cubi de lemn fără provenienţă legală, confiscat de poliţiştii din Sălaj. A fost întocmit dosar penal

Potrivit sursei citate, în urma acţiunilor desfăşurate a fost întocmit şi un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de transportul cu orice mijloace al materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi, neînsoţite de documente specifice de transport.

De asemenea, în urma inventarierii materialului lemnos deţinut într-un depozit de pe raza localităţii sălăjene Bobota, s-a constatat o diferenţă de peste 8,6 metri cubi de lemn rotund între stocurile scriptice şi cele faptice.

În consecinţă, agentul economic a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

De asemenea, a fost dispusă confiscarea faptică sau valorică a celor peste 8,6 metri cubi lemn rotund, în valoare de 2.113,76 de lei, care nu se regăseau în stocurile faptice ale societăţii. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ASF are în lucru o iniţiativă legislativă de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate care operează pe teritoriul României

Publicat

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) are în lucru o iniţiativă legislativă de blocare a site-urilor entităţilor neautorizate care operează pe teritoriul României.

Asta după ce, în ultimul an, a constatat că sunt tot mai prezente în reţelele de socializare, a declarat, miercuri, Ovidiu Petru, director general Sectorul Instrumente şi Investiţii Financiare din ASF, citat de Agerpres.

“Avem o propunere zicem noi nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Trei pacienți, gata de primele operații de transplant de FICAT la Cluj-Napoca. Moment istoric

Publicat

Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie ”Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca este pregătit să efectueze primele transplanturi hepatice.

Trei pacienți cu afecțiuni hepatice grave se află…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Propaganda rusă a încercat subminarea încrederii în Armata Română în rândul cetățenilor. Raport al CSAT

Publicat

Propaganda rusă a încercat subminarea încrederii în Armata Română. Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a detaliat în raportul pe activitate pe anul 2023 care au fost principalele obiective ale serviciilor de informații ”ostile”.

Unul dintre aspecteel amintite de raport este subminarea, prin dezinformare şi propagandă a încrederii românilor în Armată şi aliaţi, în factorul decizional şi în capacitatea instituţiei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bazinul Olimpic din Alba Iulia va fi închis pentru agrement în perioada 20-21 aprilie. Se desfășoară o competiție de polo

Publicat

Primăria Alba Iulia anunță că în perioada 20-21 aprilie bazinul olimpic va fi înschis pentru agrement și cursuri înot.

”Bazinul olimpic Alba Iulia va fi închis pentru agrement și inițiere înot de sâmbătă (20.04.2024) până duminică (21.04.2024) ora 14.00.

Turneu POLO Cupa Apulum”, este anunțul primăriei.

Din 8 aprilie, a început și programul de inițiere înot pentru elevii din clasele I din școlile municipiului Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe