Connect with us

Alba

Aproximativ 50 % dintre profesorii și angajații din învățământ din Alba vor să se vaccineze anti COVID. Situația pe țară

Published

on



Aproximativ 50 % dintre profesorii și cadrele auxilare din unitățile de învățământ din Alba vor să se vaccineze împotriva COVID-19. 

Procentul a fost obținut de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba, în urma unui sondaj realizat printre angajații din sistemul educațional din județ.

De asemenea, la nivel național, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, doi din trei angajați din învățământ vor să se vaccineze.

Mai mult, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că datele parțiale arată că sunt multe școli unde circa 66% dintre angajați doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului, însă există și școli unde intenția este mai scăzută. El precizează că rezultatul sondajului făcut în randul profesorilor nu condiționează decizia de deschidere a școlilor din data de 8 februarie.

„Cu siguranță avem date parțiale. Sunt situații în care, dau exemplul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotrivă. Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă undeva pe la 66%, deci 2 din 3 angajați doresc să se vaccineze.

Avem și situații unde rata este mai scăzută. Nu o sa mă antepronunț. S-au făcut sondaje pe eșantioane limitate. Pe data de 15 ianuarie la orele 16…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Rezultate excepționale pentru sportivii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia la Trofeul „Ella Kovacs”

Published

on

Sportivii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Concursul interjudețean pentru copii, cadeți și juniori – Trofeul „Ella Kovacs”.

Competiția, ajunsă la cea de-a XVII-a ediție, a reunit în week-end la Luduș atleți foarte buni din județele Mureș, Alba, Bistrița, Cluj, Sibiu și Maramureș.

La finalul cursei, elevii pregătiți de profesoara Geanina Ilie au obținut următoarele rezultate:

Categoria cadeți U18 feminin – 3000 m

Locul II elev…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Tichetul pentru Rabla Plus va fi majorat de anul viitor, după o analiză a Guvernului. Anunțul ministrului Mediului

Published

on

Tichetul pentru Rabla Plus va fi majorat de anul viitor, cel mai probabil, a precizat ministrul Mediului, Mircea Fechet. 

Măsura este condiționată de rezultatul unei analize pe care autoritățile o vor face la sfârșitul anului, cu privire la modul în care diminuarea valorii voucherului a afectat vânzarea de maşini electrice.

El a spus că decizia de diminuare a cuantumului tichetului pentru Rabla Plus a aparținut Ministerului Finanţelor.

Tichetul pentru Rabla Plus va fi majorat

„Decizia de a diminua…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Drama unor minore care au trăit un coșmar după o discuție pe Instagram. Tânăr condamnat de Tribunalul Alba la 7 ani de închisoare

Published

on

A început cu o cerere de prietenie și în scurt timp s-a transformat într-un coșmar în spațiul virtual: Este povestea unor fete, unor minore, care au căzut în plasa virtuală întinsă de doi tineri, Marius și Alexandru.

Cei doi au fost condamnați miercuri, 25 septembrie la ani grei de închisoare de magistrații Tribunalului Alba. Marius și Alexandru au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT Alba Iulia și condamnați pentru una dintre cele mai răspândite infracțiuni din mediul on-line: pornografia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

26 septembrie: Ziua Internațională a Munților Carpați. Tărâmul animalelor sălbatice și al comunităților tradiționale

Published

on

26 septembrie: Ziua Internațională a Munților Carpați este o sărbătoare dedicată promovării și protejării unuia dintre cele mai importante lanțuri montane din Europa, Munții Carpați.

Această zi are ca scop creșterea conștientizării asupra importanței ecologice, culturale și economice a Carpaților, precum și necesitatea protejării biodiversității și patrimoniului natural și cultural din această regiune.

Munții Carpați reprezintă unul dintre cele mai importante lanțuri montane din Europa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement