Connect with us

Eveniment

Asociația Corală „Timotei Popovici” revine în viața culturală a orașului Sibiu: Concertul educativ „Corul și importanța lui în comunitate”, la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Publicat


sursa foto: Facebook

Joi, 25 mai 2023, de la 0ra 19.00, la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu va avea loc un concert educativ, susținut de Asociația Corală „Timotei Popovici”.

Potrivit Primăriei Sibiu, Asociația Corală „Timotei Popovici” revine în viața culturală a orașului după o pauză cauzată de pandemie și oferă publicului sibian o serie de evenimente artistice menite să promoveze muzica vocal-instrumentală și corală.

Activitățile se desfășoară în cadrul proiectului intitulat  „Lumină și armonie”, cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Primul eveniment se va desfășura joi, 25 mai, la ora 19.00, la Catedrala Mitropolitană Ortodoxă din Sibiu.

Concertul educativ – „Corul și importanța lui în comunitate” urmărește formarea viitorilor membri ai muzicii corale din Sibiu.

                         sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Sibiu

Corul „Timotei Popovici” va încerca să se apropie prin acest eveniment, în primul rând de copii, dar și de adolescenți și de adulți, și să prezinte într-un mod viu și atractiv câteva din aspectele organizării și activității unui cor mixt într-o comunitate.

Astfel, va fi exemplificat în mod concret, rolul formativ, din punct de vedere artistic, dar și social, pe care un cor îl are pentru publicul său.

Participanții vor fi elevi și profesori de la câteva școli din Sibiu, precum și persoanele interesate de activitatea corală.

 


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

FOTO-VIDEO: Peste 400 de kilograme de articole pirotehnice, confiscate de polițiștii din Hunedoara, în urma unui control în municipiul Brad

Publicat

Polițiștii din județul Hunedoara au confiscat 420 de articole pirotehnice, în urma unui control desfășurat în municipiul Brad.

Potrivit IPJ Hunedoara, joi, 7 decembrie 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Hunedoara au desfășurat mai multe activități de control pe raza municipiului Brad, iar în cadrul acțiunii au descoperit, în incinta punctului de lucru al unei societăți comerciale autorizate să efectueze operațiuni cu articole pirotehnice, expuse spre comercializare, fără drept, către publicul larg, articole pirotehnice constând în baterii de artificii din categoriile F2 și F3.

De asemenea, în portbagajul și în interiorul unui autoturism parcat în imediata apropiere a punctului de lucru, reprezentanții societății dețineau și depozitau fără drept, în scop de comercializare, articole pirotehnice constând în baterii de artificii, candele romane și emițătoare de sunet din categoriile F2, F3 și F4, destinate a fi utilizate exclusiv de pirotehnicieni.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept ” și ,,comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni ”, fapte prevăzute și pedepsite de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice din categoriile F2, F3 și F4 identificată în incinta punctului de lucru al societății și în autoturism, în greutate de 420 de kilograme, a fost indisponibilizată, în vederea cercetărilor.

Citește mai departe

Alba

Alba Mall aduce Sunetul Sărbătorilor. Concerte până la Crăciun, în fiecare weekend (P)

Publicat

Sună bine. Sună tare. Sună a… sărbătoare! Anul ăsta, Alba Mall e Sunetul Sărbătorilor.

Până la Crăciun, în fiecare zi din fiecare weekend, de la 6 seara, te așteptăm cu un alt concert de colinde și muzică de Crăciun.

De la folclor la clasic, de la local la internațional, de la copii la artiști consacrați, toți abia așteaptă să se lase ascultați. Urmărește pagina noastră pentru detalii și program, au transmis…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Emil Boc așteaptă să-i vină bagajul din Germania de o săptămână, dar nu și-a pierdut speranța: Nu sunt singurul

Publicat

Primarul Clujului, Emil Boc, încă își așteaptă bagajul după ce a ajuns la Cluj, din Munchen, cu întârziere, în data de 1 Decembrie.

Emil Boc, care trebuia să i aavionul în data de 31 noiembrie, a ajuns la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

ISU Alba: Reguli și măsuri pentru prevenirea incendiilor produse în locuințe, în sezonul rece. Ce trebuie să facă cetățenii

Publicat

Având în vedere scăderea temperaturilor și numărul mare de incendii produse la locuințe în ultima perioadă, reprezentanții ISU Alba reamintesc cetățenilor câteva măsuri de siguranță.

În perioada sezonului rece, creşte pericolul izbucnirii incendiilor cauzate de sisteme şi mijloace de încălzire utilizate în clădiri pentru menţinerea temperaturii mediului interior la un nivel de confort, necesar desfăşurării în condiţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe