Connect with us

Alba

Atenționare COD GALBEN de FURTUNI în Alba și alte județe din țară. Instabilitate atmosferică accentuată și ploi, până marți

Published

on



Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat sâmbătă atenționările de vreme rea valabile pentru această perioadă.

Astfel, sâmbătă, 12 iunie, între orele 11:00 și 21:00 este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în Alba și alte județe din țară. 

Pe parcursul zilei de sâmbătă (12 iunie) în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

Duminică, 13 iunie, între orele 02:00 – 10:00 este în vigoare un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ, valabil în Alba și alte județe din țară. 

Potrivit meteorologilor,  în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Salvatorul-erou Adrian Todea de la ISU Alba. Cum a salvat doi oameni, dintr-o mașină căzută în apele râului Arieș

Published

on

Plutonierul Adrian Todea de la ISU Alba este cel care a reușit să salveze, în timpul său liber, doi oameni dintr-o mașină căzută în apele râului Arieș. Povestea sa a fost relatată de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

”Astăzi, dorim să împărtășim cu voi povestea colegului nostru plt. Todea Adrian, salvatorul a două vieți care au fost la un pas de a fi curmate de apele râului Arieș.

Uneori, destinele se împletesc în clipe de cumpănă, iar simpla prezență a unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Protest: Polițiștii amenință că nu vor asigura paza în secțiile de votare. Ce solicită Guvernului

Published

on

Polițiștii amenință că nu vor asigura paza în secțiile de votare, în contextul alegerilor parlamentare și prezidențiale.

Vineri, polițiștii au protestat în fața Guvernului, pentru restanțele salariale și cer actualizarea unor sporuri, indemnizații și prime.

”Suntem mai decişi ca niciodată să blocăm cu adevărat alegerile din primul tur de alegeri prezidențiale. Dacă am amenințat acest lucru la alegerile locale și am înțeles situația de la momentul respectiv, ne-am săturat de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: Povestea Mariei Bolea, femeia din Alba Iulia care îi ajută pe copiii cu autism și sindrom Down să perceapă lumea

Published

on

Printre casele și vilele din zona Schit, într-o parte mai ferită a orașului Alba Iulia, într-o casă cu multe încăperi, se ascund de ochii lumii zeci de povești. Povești de viață dureroase, ale unor persoane care nu percep realitatea așa cum o percepem noi. 

Zeci de copii cu probleme de vedere, dar și cu autism, sindromul Down sau alte afecțiuni neuropsihice încearcă să învețe cum să perceapă lumea. Reporterii alba24.ro au mers casa familiei Bolea, Maria și Nicolae. Casă care în 18 ani s-a transformat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Elevii au intrat în vacanța de toamnă 2024. Câte zile libere vor avea și când se întorc la cursuri. Calendar an școlar și examene

Published

on

Elevii au intrat în vacanța de toamnă 2024. Este prima vacanță din anul școlar 2024-2025. Vor avea 9 zile libere, inclusiv weekend-urile, până în 4 noiembrie, când se întorc la cursuri. A doua perioadă de cursuri va fi până în preajma sărbătorilor de iarnă.

Potrivit calendarului de an școlar 2024-2025, vacanța de toamnă este în perioada 26 octombrie – 3 noiembrie.

Urmează a doua perioadă de cursuri, în intervalul 4 noiembrie – 20 decembrie.

În noiembrie, va fi acordată și prima tranșă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading