Connect with us

Eveniment

Atenționare meteo: Cod PORTOCALIU de vânt puternic în nouă județe

Publicat



Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic în nouă județe din țară, care intră în vigoare de la ora 18.00 și este valabilă până marți la ora 10.00.

Potrivit ANM, sunt vizate județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea și Gorj. Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare luni, la ora 18.00, și este valabilă până marți, la ora 10.00.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

De asemenea, în același interval, în județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Arad, Hunedoara, Timiș și Caraș-Severin va fi Cod galben. În aceste zone vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze mai mari la altitudini mari, unde rafalele vor depăși 80-100 km/h. Vântul se va intensifica și în regiunile vestice și nord-vestice, cu viteze de 55-65 km/h și pe arii restrânse 70-75 km/h.

Tot Cod galben de vânt este luni, până la ora 18.00, în județele Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Brașov. În Carpații Meridionali și în sudul Banatului vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe creste peste 100-110 km/h, spulberând zăpada depusă în intervalul anterior, au mai transmis meteorologii.

Sursa: Mediafax

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Modificări la indemnizația de hrană a bugetarilor: A fost exclusă din baza de calcul a indemnizației de concediu

Publicat

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, luni, că indemnizaţia de hrană nu trebuie inclusă în baza de calcul a indemnizaţiei de concediu de odihnă a personalului contractual plătit din fonduri publice şi a funcţionarilor publici.

Instanţa supremă a admis un recurs în interesul legii formulat de Curtea de Apel Braşov.

„Indemnizaţia de hrană reglementată de art.18 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la președinția României

Publicat

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidează la funcţia de preşedinte al României.

În competiție mai sunt anunțați Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Mircea Geoană, Cristian Diaconescu, George Simion, Diana Șoșoacă, Cristian Terheș.

”Astăzi îi anunţ pe cetăţenii României că am luat decizia de a intra în competiţia pentru alegerea preşedintelui României.

Am luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte pentru că o consider o obligaţie morală pe care o am faţă de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Festivalul de Toamnă al Economiei Germane revine în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Dansuri bavareze și bere 100% nemțească

Publicat

HerbstFest – Festivalul de Toamnă al Economiei Germane revine în Piața Unirii, din Cluj-Napoca, între 3 și 6 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de DWNT – Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Transilvania…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Miriam Bulgaru, lăudată de președintele Federației Române de Tenis. A urcat pe cea mai bună poziție din carieră în clasamentul WTA

Publicat

Tenismena Miriam Bulgaru, originară din Alba Iulia, a fost lăudată de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, în urma victoriei sale la turneul Ţiriac Foundation Trophy (WTA 125).

Acesta a afirmat faptul că sportiva este o jucătoare de perspectivă și i- apreciat prestația în cadrul turneului.

Miriam ocupă în prezent cea mai bună poziție în WTA din cariera ei de până acum.

Ea a fost felicitată și de Simona Halep și de Nadia Comăneci, în cadrul festivității de premiere.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate