Connect with us

Alba

Atmosferă de basm pregătită pentru perioada sărbătorilor de iarnă, la Blaj. Decorațiuni luminoase gigant și mii de luminițe

Publicat



Blajul se pregătește pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Administrația locală închiriază cu peste 320.000 de lei decorațiuni luminoase care vor îmbrăca municipiul în haine de sărbătoare.

Printre ornamentele amplasate în municipiu se vor afla figurine luminoase tridimensionale sub formă de Moș Crăciun, înalte de 4 metri, un brad luminos înalt de 9 metri, figurine luminoase 3D sub formă de sanie, reni, spiriduși, îngeri, oameni de zăpadă și cadouri gigant. Tabloul feeric de Crăciun va fi completat de șiruri, baghete și perdele luminoase, care vor împodobi orașul și vor aduce veselie celor mici și celor mari. 

Primăria Blaj a lansat luni, 25 octombrie, o licitație în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) pentru închirierea unor decorațiuni iluminat festiv pentru a fi montate în municipiul Blaj pentru perioada Sărbătorilor de Crăciun.

Valoarea totală estimată este de 325.000 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, în momentul de față, municipiul Blaj deține instalații de iluminat festiv, însă sunt învechite și insuficiente pentru decorarea orașului pentru sărbătorile de Crăciun, fiind necesar suplimentarea acestora.

Lista decorațiunilor

Produs –…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vopsitul ouălor de Paște: metode naturale, tradiții româneşti şi variante moderne. Culori, semnificaţii şi idei pentru sărbători

Publicat

Vopsitul ouălor de Paște. Unul dintre cele mai așteptate momente în cadrul Sărbătorilor Pascale este vopsitul ouălor.

În tradiția românească, ouăle se vopsesc în Joia Mare, în Vinerea Mare sau chiar în Sâmbăta Mare, în funcție de zonă și de preferințe.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Tradiţia populară spune că ouăle vopsite în Joia Mare şi mâncate de Paşti apară de suferinţe şi necaz, iar coaja lor, îngropată în pământul păşunilor, apără vitele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Cugir, cu dosar penal. De unde a furat două biciclete pe care voia să le vândă

Publicat

Un bărbat din Cugir s-a ales cu dosar penal după ce ar fi furat două biciclete din scara unui bloc. Acesta a fost identificat de polițiștii din oraș.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 30 aprilie, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Cugir au identificat un bărbat de 30 de ani, din Cugir. Acesta este bănuit de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, faptă sesizată poliției la data de 25 aprilie 2024.

În noaptea de 24/25 aprilie 2024, bărbatul ar fi pătruns în scara unui bloc din Cugir, de unde ar fi sustras două biciclete,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

PAȘTE 2024: Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă seara la Alba Iulia, pentru slujba de Înviere. Semnificații pentru credincioși

Publicat

Paște 2024. Lumina Sfântă va fi adusă sâmbătă seara la Alba Iulia. Aceasta ajunge mai întâi, de la Ierusalim, pe Aeroportul ”Otopeni”.

Patriarhia Română a anunțat că Lumina Sfânta va fi adusă de la Ierusalim, în seara de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte. Va fi oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”.

O delegație a Arhiepiscopiei Alba Iuliei va fi prezentă sâmbătă seara pe Aeroportul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Accident în Alba Iulia: Momentul impactului dintre două mașini, surprins de o cameră de bord

Publicat

VIDEO Accident în Alba Iulia: Momentul impactului dintre două mașini, de miercuri seara, a fost surprins de o cameră de bord a unui alt participant la trafic. 

În imagini se poate observa că una dintre mașini încearcă să facă stânga și taie calea celui de-al doilea autoturism.

Ocupanții celor două autovehicule rămân în mașini în urma șocului, însă nici un alt participant la trafic nu s-a oprit pentru a vedea dacă poate ajuta.

Mai multe autoturisme trec pe lângă cele două mașini din care nu se vedea nici o mișcare, fără să încerce să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe