Connect with us

Eveniment

AUR cere ridicarea restricţiilor de deplasare în noaptea de Înviere

Published

on



Alianţa pentru Unirea Românilor cere Guvernului şi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă „corectarea hotărârilor ce impun restricţii de deplasare” pentru noaptea Învierii, în perspectiva zilei de 4 aprilie, când este Paştele catolic şi a zilei de 2 mai – Paştele ortodox.

„În aceste sfinţite nopţi, creştinii îşi doresc să participe la slujba Învierii, urmată de Sfânta Liturghie; prin urmare, este necesară derogarea de la restricţiile de deplasare între orele 23,00 – 5,00, una dintre măsurile impuse de CNSU în data de 6 noiembrie 2020 şi prelungită lună de lună, până la un termen necunoscut”, precizează AUR, într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Conform sursei citate, „AUR îşi reafirmă poziţia de respingere a măsurilor luate de Guvern, sub patronajul preşedintelui Klaus Iohannis şi la indicaţiile OMS pentru combaterea epidemiei de SARS-CoV-2, măsuri fără temei ştiinţific, arbitrare, disproporţionate şi cu consecinţe dezastruoase”.

„Ne vom lupta pe toate căile, în Parlament şi în afara lui, ca aberaţia de anul trecut să nu se mai întâmple. Este cea mai importantă sărbătoare a creştinilor, una a bucuriei şi nădejdii, a credinţei depline în Iisus Hristos, a învierii Lui şi a noastre. Cu toate riscurile în faţa întunericului, noi vom merge să luăm Lumina. Le-o vom da şi celor rătăciţi, care ne ţin departe de Biserică şi ne vom ruga ca Bunul Dumnezeu să le deschidă mintea, să le încălzească sufletul şi să le îndrume fapta”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR, citat în comunicat. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Noi reglementări în industria produselor textile. Ce schimbări aduce o directivă a Uniunii Europene

Published

on

Noi reglementări în industria produselor textile: Toate produsele provenite din industria textilelor vor trebui să aibă un pașaport digital. Această reglementare este produsul unei directive europene, care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2025.

Pașaportul digital reprezintă o etichetă ușor accesibilă pe produse, care oferă informații referitoare la sustenabilitatea unui produs.

Pașaportul va ajuta și autoritățile în verificarea produselor care nu respectă cerințele legale.

Tot de la 1…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Condițiile pentru pensia ANTICIPATĂ, potrivit noii legi. Directorul Casei de Pensii Cluj: Sunt mult mai “blânde”

Published

on

Pensia anticipată a devenit pensie pentru limită de vârstă, iar cea anticipată parțială a fost eliminată complet în noua lege, care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2024.

Modificări față de vechea…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Premierul Marcel Ciolacu la Cluj. Se întâlnește cu mitropolitul Andrei și episcopul Claudiu, vizite la UTCN și AROBS

Published

on

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, se va afla, sâmbătă într-o vizită la Cluj-Napoca, acesta având în program mai multe întâlniri oficiale.

Astfel, în cursul dimineții, premierul va avea o întrevede…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Accident la Sebeș: Un băiat de 20 de ani s-a răsturnat cu motocicleta. A intrat în mașina condusă de o fată de aceeași vârstă

Published

on

Accident la Sebeș: Un băiat de 20 de ani s-a răsturnat cu motocicleta. A intrat în mașina condusă de o fată de aceeași vârstă cu el. 

Accidentul s-a produs la data de 19 septembrie 2024, în jurul orei 20.40,.

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea o motocicletă pe strada Parcul Arini din municipiul Sebeș, s-a răsturnat pe carosabil și a intrat în coliziune cu un autoturism condus, în fața sa, de o tânără de 20 de ani, din comuna Pianu.

În urma accidentului, motociclistul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement