Connect with us

Actualitate

AUR Târgu Mureş: Municipiul reşedinţă de judeţ începe să se umple de gunoaie. Au apărut șobolanii

Publicat


sursa foto: captură video Facebook / Alianța pentru Unirea Românilor Mureș

Dragoș Burghelia, președintele filialei AUR Târgu Mureș, și Răzvan Pop, secretarul organizației, au declarat joi că în urma încheierii contractului cu fostul operator de salubritate, municipiul Târgu Mureș se umple din nou de gunoaie și că deja au apărut șobolanii.

„După ce o lungă perioadă de timp ne-am plâns că nu s-au colectat gunoaiele aşa cum ar trebui sau deloc, iată că din nou suntem în aceeaşi situaţie.

De câteva zile am observat că tomberoanele încep să se umple din nou şi, din păcate, au apărut şi şobolanii.

Avem poze, avem filmări trimise de către cetăţeni pe adresa de Facebook a organizaţiei.

Am primit poze şi filmuleţe cu şobolani.

Cerem ferm autorităţilor locale să intervină cât mai urgent în această situaţie pentru că este o situaţie de sănătate publică, până la urmă, o situaţie sanitară şi nu ne dorim să ajungem în situaţia celor de la Târnăveni (…)

Haideţi să luăm măsuri, haideţi să ne mişcăm. Licitaţia am înţeles că nu este finalizată nici acum, deci probabil această situaţie va mai dura, dar totuşi sperăm ca următoarele sărbători pascale să le petrecem în condiţii civilizate şi nu printre gunoaie”, a afirmat Răzvan Pop, într-o conferinţă de presă.

AUR Târgu Mureş: Municipiul reşedinţă de judeţ începe să se umple de gunoaie. „Problema gunoiului la Târgu Mureş este deja o epopee”

Preşedintele AUR Târgu Mureş, Dragoş Burghelia, a arătat că problema gunoiului la Târgu Mureş este deja o epopee şi că pare că situaţia va mai continua.

„Astăzi, trăim un nou episod în care licitaţiile nu sunt făcute corect, nimeni nu se înscrie pentru că e un caiet de licitaţie prost întocmit. Ajungem să-l refacem şi acum aşteptăm din nou, poate ne ajută bunul Dumnezeu să scăpăm de mizeria de nedescris din oraş.

Aşa cum a menţionat Răzvan, filmuleţele pe care le-am primit sunt chiar din zona centrală a oraşului (…)

Să vedem imagini cu rozătoare, cu şobolani în scări de bloc şi între aleile de acces la blocuri, în mijlocul oraşului Târgu Mureş, este un lucru inacceptabil şi din punct de vedere sanitar, dar şi de bun simţ elementar. Nu putem să acceptăm o asemenea bătaie de joc astăzi”, a spus Burghelia.

Reprezentantul AUR Târgu Mureş a spus că au fost trimise sesizări la Instituţia Prefectului, la Direcţia de Sănătate Publică şi la alte instituţii.

„Desigur, autorităţile statului, a DSP, au fost prompte şi ne-au spus că într-adevăr s-au constatat nereguli grave în multe zone ale oraşului, dar ceilalţi au venit cu clasicele explicaţii”, a afirmat Burghelia. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Nouă intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativÎn ultima săptămână, jandarmii din județul Harghita au intervenit în nouă situații în care au fost semnalate apariții de urși în diverse localități din zonă.

Jandarmii harghiteni au intervenit, în ultima săptămână, în nouă cazuri în care a fost semnalată prezenţa urşilor în zona mai multor localităţi din judeţ.

Potrivit informaţiilor furnizate, la solicitarea AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, sg maj Kosa Ervin-Attila, în perioada 19-22 mai, prezenţa unor urşi a fost semnalată, la numărul de urgenţă 112, în apropierea a şase localităţi – Hodoşa, Sărmaş, Brădeşti, Izvoare, Vlăhiţa şi Dealu.

CITEȘTE ȘI: A fost semnalată prezența unor urși în două localități din județul Harghita. A fost transmis mesaj RO-ALERT

În unele localităţi, urşii au fost observaţi de mai multe ori, din Sărmaş fiind primite trei apeluri, iar în două cazuri apelurile fiind făcute din Brădeşti.

În urma celor nouă apeluri, de fiecare data a fost trimis la faţa locului fie un echipaj de jandarmi, fie un echipaj de ordine publică format din poliţist şi jandarm.

Sursa citată a precizat că în doar două situaţii a fost nevoie de intervenţia efectivă a echipei special constituită în acest sens, în restul cazurilor urşii observaţi de oameni părăsind singuri zonele respective.

Nouă intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână. Situații în weekend

Astfel, în data de 19 mai, o femeie a anunţat, în cursul serii, că un urs se află în curtea sa din comuna Sărmaş şi i-ar fi ucis găini şi iepuri.

Echipajul de ordine publică, format din jandarm şi poliţist, a confirmat prezenţa ursului şi l-a alungat în pădure.

În cea de a doua situaţie, a fost nevoie de alungarea unei ursoaice cu doi pui, tot din comuna Sărmaş.

Apelul a fost făcut de către un bărbat, în noaptea de 20 spre 21 mai, acesta anunţând că pe o stradă din localitate se află o ursoaică cu un pui. Echipajul de intervenţie a constatat că era vorba de o ursoaică cu doi pui, animalele fiind alungate înspre pădure.

Din cele relatate de către jandarmii care au intervenit la toate cazurile, locurile unde au fost semnalate animalele sălbatice se află în apropierea unor zone împădurite.

Pe timpul intervenţiilor nu au fost înregistrate incidente, iar în situaţiile în care animalele au produs pagube, cetăţenii au fost îndrumaţi să se adreseze primarului localităţii.

Nouă intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână. Astăzi, semnalată prezența a doi urși în localitățile Sub Cetate şi Sândominic

Sursa citată a mai menţionat că, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 59 apeluri, făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite.

În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Şi în cursul zilei de marţi prezenţa ursului a fost semnalată în localităţile Sub Cetate şi Sândominic, după cum a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Pentru avertizarea populaţiei, în zonă s-a transmis mesaj RO-ALERT. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește Târgul European al Castelelor. Când va avea loc

Publicat

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda unei noi ediţii a Târgului European al Castelelor, manifestarea fiind programată în perioada 26-27 mai, în curtea exterioară a monumentului medieval, a informat miercuri administraţia locală.

Potrivit Primăriei Hunedoara, la acest eveniment îşi vor prezenta ofertele turistice 18 castele şi muzee din ţară, între care se înscriu nume cunoscute cum sunt Cetatea Alba Carolina, Castelul Bran, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Muzeul Naţional Brukenthal, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul Castelul Corvinilor.

Pe lângă vizitarea standurilor dedicate, publicul este aşteptat să ia parte la diverse programe interactive, tir cu arcul, dansuri şi prezentări de ţinute medievale. Nu vor lipsi spectacole cu efecte pirotehnice şi de cascadorie, precum şi lupte cavalereşti între Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Cavalerii Cetăţii Roşii – Sibiu.

Târgul European al Castelelor, aflat la ediţia a VIII-a, se va deschide oficial vineri, 26 mai, la ora 10,00, iar programul de vizitare în cele două zile ale manifestării a fost stabilit între orele 10,00 -20,00. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

FOTO: Drumarii din Predeal au salvat 11 pui de rață sălbatică dintr-un șanț de la maginea DN 1

Publicat

sursa foto: Facebook / DRDP Brașov

11 pui de rață sălbatică au fost salvați de drumarii din Predeal, aceștia fiind găsiți într-un șanț de pe marginea DN 1 și fiind în pericol să ajungă pe șosea.

„Colegii noștri de la Districtul Predeal au avut parte de o acțiune mai puțin obișnuită de salvare în zona Timișul de Sus, pe DN1. Ei au găsit 11 pui de rață sălbatică în șanțul de la marginea drumului care riscau să ajungă pe carosabil și să fie călcate de mașini”, a anunțat duminică DRDP Brașov.

Drumarii au reușit să adune toți puii de pe marginea drumului.

„Cu toate că rațele se simțeau destul de bine așezate pe o vestă reflectorizantă de drumar, băieții au reușit să găsească și cuibul lor din apropierea drumului și să mute puii acolo”, susțin reprezentanții DRDP Brașov.

Conform acestora, în scurt timp a apărut și mama puilor, care i-a luat în primire în siguranță.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / DRDP Brașov

Citește mai departe

Actualitate

Ziua Independenţei, sărbătorită la Zalău şi Şimleu Silvaniei

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Miercuri, 10 mai, Ziua Independenţei Naţionale a României a fost sărbătorită printr-o serie de festivități desfășurate la Zalău, în parcul central, și la Şimleu Silvaniei, în Piaţa Iuliu Maniu, la care au participat oficialități locale și județene, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naţionale și ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

„Mai ales în aceste vremuri, în care la graniţa cu România, la puţin peste 100 de kilometri distanţă faţă de judeţul nostru, o ţară vecină îşi vede ameninţată independenţa, acest cuvânt capătă o cu totul altă semnificaţie şi importanţă.

E un motiv în plus, dacă mai era nevoie, pentru a fi recunoscători şi a-i omagia pe înaintaşii noştri, care au luptat şi s-au sacrificat pentru a pune bazele României moderne.

Noi, cei de astăzi, trebuie să depunem eforturi, la rândul nostru, pentru a păstra independenţa şi suveranitatea naţională, pentru a menţine România pe calea europeană şi a o transforma într-o ţară puternică şi modernă”, a precizat, în alocuţiunea susţinut la Zalău, prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma.

Despre semnificaţia zilei de 10 mai a mai vorbit, la Zalău, istoricul Marin Pop.

Festivităţile din cele două oraşe au inclus un ceremonial militar şi defilarea plutoanelor de soldaţi, pe muzica Fanfarei Promenada a primăriei Zalău. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Zalău

Citește mai departe